Blogs

  • Hoezo naar school? Een paar argumenten van Luther

   Door Bram de Muynck

   Kinderen zijn geen varkens. Zo is Luthers lesje over schoolverzuim samen te vatten. Ik kwam het tegen in een van de twee bundels Lutherteksten die recent verschenen onder redactie van Herman Selderhuis. Een blog van Bram de Muynck.

   Lees meer ›
  • Kritisch denken voorkomt een hoop gedoe

   Staatssecretaris Sander Dekker wil dat scholen zich meer bezighouden met kernwaarden. De kernwaarden waar scholen zich op zouden moeten richten zijn volgens hem vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid. Gezien de aanleiding voor deze suggestie zou de kernwaarde ‘kritisch denken’ eerder gepast zijn.

  • Juf, ik verlies plukken haar

   Waar ik ook om mij heen kijk, overal zie ik kinderen lopen met armbandjes om. Vrolijk gekleurde armbandjes in de kleuren blauw, groen, geel, oranje, rood en paars, met als opdruk: “KANJERS met LEF!” Op de PCB Groen van Prinstererschool in Capelle aan de IJssel wordt toegeleefd naar 15 februari 2017. Wereld kinderkanker dag.

  • Identiteitsdag 2017: “Erg inspirerend en verrijkend”

   ‘Het symposium vond ik (…) erg inspirerend en verrijkend. Complimenten voor alles wat jullie doen aan onderwijsontwikkelingen rondom vorming. Ik heb er erg van genoten!’

  • Opleiden in de school werkt

   Aankomende docenten opleiden in de beroepspraktijk is een goed concept. Dat is de conclusie van een langdurig vergelijkend onderzoek van de Rijksuniversiteit in Groningen naar de effecten van Opleiden in de School. Rens Rottier stelt de vraag hoe het komt dat dit werkt.

  • Waarom we in gesprek moeten over onze belijdenis

   Enkele weken geleden was ik in Doorn op een avond voor drie reformatorische scholen. We dachten na over de gereformeerde belijdenis en het onderwijs. Het hielp de aanwezige leerkrachten de grondslag van hun school voor de praktijk betekenis te geven.

  • WhatsAppstruggles op de pabo

   Leuk, zo'n groepsapp met je klas. Hoewel: pabostudent Marlies Schimmel heeft zo haar bedenkingen.

  • Persoonsvorming na een zelfmoordaanslag

   Een van de dingen waar christelijk onderwijs in uit moet blinken, is de persoonsvorming van de leerlingen. Hiermee bedoelen wij dat leerlingen opgroeien tot stabiele mensen die hun verantwoordelijkheid voor het aangezicht van God leren nemen.

  • Communiceren met ouders: e-mail, WhatsApp of Parro?

   WhatsAppen met ouders, Parro, e-mailen of toch maar de oldschool briefjes? Communiceren met ouders kan op veel manieren. Belangrijk is om eerst samen te formuleren wie je voor de ouders wilt zijn en dan te kiezen tussen de communicatiemiddelen. Ik maak je wegwijs!

  • Van secretaresse tot vrachtwagenchauffeur: divers publiek op deeltijdpabo

   Ik heb mijn propedeuse voor de pabo gehaald! Graag vertel ik je iets over ons eerste jaar als studenten op de deeltijdopleiding bij Driestar hogeschool.