Nieuws

 • De impact van AI in het onderwijs: ‘Bezinning is hoognodig’

  Wie of wat bepaalt dat jij dit nu leest? Welke advertenties jij ziet op social media? En wie heeft deze tekst geschreven? Zou er gebruik gemaakt zijn van ChatGPT? Computers en algoritmes bepalen heel veel van ons leven en nemen menselijke functies over. Dit noemen we Kunstmatige Intelligentie (KI) of Artificial Intelligence (AI).

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Sprekers mediawijsheid gezocht: leer meer in deze online bijeenkomst

  Ouder-kindavonden zijn mooie bijeenkomsten, waarbij ouders en kinderen zich gezamenlijk bezinnen op hun mediagebruik en -opvoeding. Het is een concept wat erg aanslaat, want steeds meer scholen stellen ons de vraag om langs te komen.

 • Vertaling en contextualisering programma Wonderlijk gemaakt Speciaal in Oekraïne

  Kom over en help, Perspectiva en Driestar educatief werken samen aan een project rond relaties en seksuele vorming voor mensen met een verstandelijke beperking in Oekraïne.

 • Meld je aan voor de schoolleidersdag 2023

  Op D.V. 6 oktober 2023 organiseren Driestar educatief, VGS en VBSO/KOC de schoolleidersdag. Save the date en meld je aan!

 • Programma Studium Generale 2023-2024 bekend

  Al bijna 30 jaar biedt Driestar hogeschool een Studium Generale-programma aan. Een veelzijdig en verdiepend programma met lezingen en bijeenkomsten over actuele christelijke thema's. Alumni, studenten en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom!

 • Statement vanuit Driestar educatief en Eben-Haëzerschool Oud-Beijerland

  De afgelopen dagen zijn wij benaderd door het o.a. Nederlands Dagblad en Trouw over de methode Namen en Feiten, mede naar aanleiding van Keti Koti (afschaffing van slavernij) op 1 juli. Ook het RD heeft contact opgenomen met de Eben-Haëzerschool uit Oud-Beijerland over de genoemde methode.

 • Werkboek Werk maken van christelijk leraarschap

  Werk maken van christelijk leraarschap, dat is ons nieuwe werkboek geschreven door Henk Vermeulen en Bram Kunz. Dit werkboek kun je nu als pre-order bestellen bij Driestar educatief. Het boek is vanaf september 2023 leverbaar voor de prijs van 15,95 euro per stuk.

 • Kinderen effectiever laten leren? Met deze principes gaat dat veel gemakkelijker

  Moet je je kind tig keer per dag helpen herinneren aan het maken van zijn huiswerk? Of kent je zoon of dochter na de zoveelste keer oefenen de tafels nog steeds niet uit het hoofd?

 • Nieuw: Herregistratietraject Persoonlijk leiderschap en verandermanagement

  Als schoolleider in het basisonderwijs heb je een prachtig beroep. Je draagt zorg voor je school, bepaalt de koers en houdt het overzicht. Omdat dit ook veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt, is het verplicht om je als schoolleider te blijven professionaliseren.

 • Bram Kunz benoemd als lector bij Driestar educatief 

  Driestar educatief start met een nieuw lectoraat: praktijkgericht onderzoek gericht op de vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw. Het lectoraat is gericht op versterking van de beroepsidentiteit van de christelijke professional. Het College van Bestuur heeft Bram Kunz hiervoor aangesteld als lector.