Nieuws

 • Nieuwe manager lerarenopleidingen voortgezet onderwijs

  Door het bestuur en de raad van toezicht van Driestar educatief is de heer W.H.L. (Wim) Westenberg benoemd als manager voor de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs op de hogeschool.

  Lees meer ›
 • Meer nieuws

 • Zij-instromer Harry Blaak: “Een klik kunnen maken met tieners is een vereiste voor goed leraarschap"

  Leraar zijn, dat moet je in je hebben, vindt Harry Blaak. Maar het is ook een vak dat je kunt leren. Daarom verkocht hij na 17 jaar zijn bedrijf en studeert hij voor docent economie aan Driestar hogeschool. “Die jonge gasten verder helpen, dat is mijn missie.”

 • Ontwikkelingsperspectief vanuit ParnasSys: hoe doe je dat?

  Voor het aanvragen van een arrangement of een toelaatbaarheidsverklaring kan sinds ruim anderhalf jaar gebruikgemaakt worden van de mogelijkheden binnen ParnasSys. Veel intern begeleiders zullen hier al wel van gehoord hebben, maar hoe doe je het dan?

 • Driestar educatief en Topicus slaan handen ineen voor scholingen ParnasSys-academie

  Driestar educatief en Topicus, het bedrijf achter ParnasSys, spreken de intentie uit hun samenwerking per augustus 2017 te intensiveren. De onderwijsadviseurs en software-experts bundelen hun krachten om nog beter in te spelen op de vraag vanuit de onderwijsmarkt.

 • Schud je favoriete schrijver de hand

  Op 5 juni wordt landelijk de Dag van het Kasteel gehouden en in Huis Bergh is er dan van alles te beleven. Een heuse ridderslag voor de jeugd, bijvoorbeeld. Bezoekers kunnen de mooie zalen en kunstcollectie bewonderen en natuurlijk de prachtige tuin met gracht om het kasteel heen.

 • Driestar hogeschool: goede voorbereiding op je beroep

  Bedankt voor het invullen van de Nationale Studentenenquête! De uitslagen die vandaag gepubliceerd zijn, laten een positief beeld zien van de waardering van studenten voor onze hogeschool.

 • Allochtone kinderen in de peutergroep

  Zo maar opeens zijn ze er… dat Syrische meisje dat gevlucht is met haar moeder en oma en een huis toegewezen gekregen heeft. Dat Poolse jongetje van wie zijn vader in Nederland werk heeft gevonden en samen met zijn ouders in een vakantiehuisje woont. Die twee Irakeese kinderen die eindelijk met hun ouders een vaste verblijfsvergunning hebben gekregen.

 • Respondenten gezocht voor onderzoek naar identiteitsbeleving

  Samen met de CHE en Viaa Hogeschool onderzoekt het onderzoekscentrum van Driestar educatief naar hoe de identiteit in de beroepspraktijk van het onderwijs beleefd wordt. Wij zoeken hiervoor nog respondenten.

 • Persbericht: Samenwerking tussen jeugdzorg en onderwijs kan beter 

  Het rapport ‘Persoonlijk Meesterschap in het brede jeugddomein’ brengt kritieke succes- en faalfactoren van samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp in kaart.

 • Shalom in het onderwijs

  Op donderdagmiddag 8 juni vindt in Ede een studiemiddag over Wolterstorffs betekenis voor christelijk onderwijs plaats.