Mediatheek

De mediatheek van Driestar hogeschool is er voor studenten, maar ook voor leerkrachten in het werkveld. Wist je dat je bij ons bijvoorbeeld allerlei interessante lesmaterialen en projectkoffers kunt lenen? Zowel leerkrachten in het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs kunnen terecht in de mediatheek. En ook voor peuterspeelzalen hebben we genoeg in huis.

De mediatheek voor onderwijsinstellingen

Met een collectie van ruim 50.000 objecten is er in de mediatheek altijd wel iets leuks of interessants te vinden wat je kan helpen in je les. Wat dacht je van vertelkleding en poppen? Of aanschouwelijk lesmateriaal, zoals muziekinstrumenten en opgezette dieren? En met onze projectkoffers kleed je je projectweek op een unieke manier aan. Tot slot bieden wij je uiteraard ook heel veel boeken en andere media. In onze catalogus vind je er meer over. 
We hebben de keuze uit drie abonnementen: klein, middel en groot. Zie Kosten en Leenvoorwaarden onder het tabblad Lidmaatschap voor meer informatie. Het aanvragen van een lidmaatschap kan via de groene knop hieronder.

Let op: vanaf 1 januari 2022 veranderen de leenvoorwaarden voor het lenen van projectkoffers.

De mediatheek voor studenten

Onderzoek doen? Scriptie schrijven? Werkstuk maken? De mediatheek heeft een schat aan informatie! En met bovengenoemd aanbod aan materialen kun je je (proef)les verrijken en wordt deze zeker een succes. 
 

Openingstijden

 

maandag

10.00 - 20.45 uur

dinsdag

  8.30 - 20.45 uur

woensdag

  8.30 - 20.45 uur

donderdag

  8.30 - 20.45 uur

vrijdag

  8.30 - 15.00 uur

 

 

   
   

 

Wij bieden particulieren, scholen en andere instellingen die de voorwaarden van Driestar educatief onderschrijven de mogelijkheid gebruik te maken van onze collectie. We heten je van harte welkom en zijn je graag van dienst bij het zoeken naar geschikt en aantrekkelijk materiaal.

Suggesties voor onze collectie

Bij het samenstellen van onze collecties zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe, actuele materialen. Suggesties op dit gebied zijn altijd welkom; wij staan open voor tips vanuit de onderwijspraktijk. De collectie is immers enerzijds bedoeld om vorm te geven aan de dagelijkse praktijk maar anderzijds biedt het de mogelijkheid tot reflectie op je eigen professioneel handelen. Zowel leermiddelen, spelmaterialen als boeken en methodieken kunnen door jou getipt worden. Wij schaffen aan en zorgen dat het voor jou beschikbaar komt. Je hoeft dan deze veelal kostbare materialen en boeken niet uit eigen middelen te bekostigen.

>> Lidmaatschap aanvragen/wijzigen

 

Kosten

Abonnementen
 • Groot abonnement € 82,50 per jaar; maximaal 50 uitleningen per keer, maximaal 20 reserveringen per keer, projectkoffers lenen met korting (vanaf 1/1/2022 gratis)
 • Middel abonnement € 55 per jaar; maximaal 25 uitleningen per keer, maximaal 10 reserveringen per keer, projectkoffers lenen met korting (vanaf 1/1/2022 gratis)
 • Klein abonnement € 27,50 per jaar; maximaal 10 uitleningen per keer, maximaal 5 reserveringen per keer, projectkoffers lenen met korting (vanaf 1/1/2022 gratis)

Leenvoorwaarden

Lid worden
 • Je schrijft je in via de website of via een aanmeldformulier.
 • Je ontvangt jaarlijks een factuur voor het door jou gekozen abonnement. De looptijd van het abonnement betreft een kalenderjaar.
 • Schrijf je je voor 1 januari in, dan betaal je de eerste periode het bedrag naar verhouding van de looptijd tot 1 januari. 
 • Opzegging van het abonnement dien je uiterlijk voor 1 december schriftelijk door te geven. Het abonnementsgeld wordt niet gerestitueerd.

Lenen
 • De mediatheek kan bezocht worden tijdens openingstijden.
 • Je lidmaatschap geeft recht op toegang en de dienstverlening van de mediatheek.
 • Voor het kopiëren betaal je € 0,05 per afdruk (betalen per pin).
 • Het maximaal aantal objecten dat je kunt lenen is afhankelijk van jouw abonnement.
 • De uitleentermijn is 4 weken.
 • Tenzij een object door een ander is gereserveerd, kun je de uitleentermijn twee keer verlengen. Verlenging is steeds voor 4 weken. Vanaf 1/1/2022 is de uitleentermijn van projectkoffers 6 weken met de mogelijkheid één keer te verlengen.
 • Je kunt verlengen via de catalogus; dit kan vanaf iedere computer met internet.
 • Je kunt objecten reserveren. Raadpleeg hiervoor de instructie op de website. [tabblad catalogus]
 • Je bent gedurende de uitleenperiode verantwoordelijk voor het materiaal. We gaan er vanuit dat je zorg draagt voor onze materialen en ze in goede staat retourneert. Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan of materialen zoekraken, dan dien je de schade te vergoeden.
 • Voor het vervangen c.q. repareren van materialen worden naast de werkelijke kosten € 5 administratiekosten berekend.
 • Je betaalt een boete van € 15 na drie verzoeken om inlevering. 

Projectkoffers lenen
Met een abonnement is het leentarief € 15 per week, met een minimum leentermijn van 2 weken. Je ontvangt apart een factuur voor het lenen van de projectkoffers.

Zonder abonnement betaal je voor het lenen van een projectkoffer € 25 per week, met een minimum leentermijn van 2 weken. Als je de projectkoffer komt halen, kun je de kosten hiervoor voldoen via een pinbetaling. Bij het opsturen van de projectkoffer ontvang je een factuur.

Voor het lenen van projectkoffers gelden nog meer voorwaarden. Raadpleeg hiervoor de pagina van de projectkoffers.

Let op: vanaf 1/1/2022 is het lenen van projectkoffers gratis en verloopt het reserveren via de catalogus (net als alle andere materialen). Reserveren kan vanaf dan niet langer dan twee weken van tevoren.

Onze catalogus kan vanaf iedere computer geraadpleegd worden. Om te reserveren of verlengen heb je jouw inloggegevens nodig. Dit is naast je lenerscode een aan jou persoonlijk verstrekte pincode (vier cijfers).

De informatie voor studenten is te vinden op eduweb.

Zoeken

Algemene zoekinstructies
Gebruik een * om een woord af te korten: Bavin*
Vind je niet meteen wat je zoekt, probeer het op een andere manier. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de spelling anders is dan je dacht.

Snel zoeken
Je zoekt één bepaalde titel: tik dan bijvoorbeeld een woord uit de titel en de achternaam van de auteur, kies voor alle woorden en je vindt zo de titel die je zoekt. Wil je alle titels hebben van een bepaalde auteur, kies dan voor auteur. Wil je globaal weten wat we voor materialen hebben die ook maar iets met bijv. pesten te maken hebben, voer ‘pesten’ in bij alle woorden.

Uitgebreid zoeken
Hier kun je heel gericht zoeken en bijvoorbeeld een woord uit de titel combineren met een achternaam van een auteur. Dan zoekt hij de zoekterm alleen in de velden die je hebt aangegeven. Je hebt vele zoekmogelijkheden, zoals trefwoorden, uitgever, siso e.d. Je kunt jouw zoekopdracht ook beperken door te kiezen voor een bepaalde locatie, taal of materiaalsoort.

 

Reserveren

 • Zoek het materiaal van jouw keuze en klik door tot de volledige beschrijving.
 • Klik in de linkerkolom op ‘Reserveren’ en vul jouw gegevens in.
 • Controleer de datum en klik op ‘Plaats reservering’.
 • Nadat je bericht hebt ontvangen dat het gereserveerde materiaal voor je klaarstaat, heb je twee weken de tijd om het op te halen. Daarna vervalt je reservering.
 • Je kunt jouw reservering maximaal twee weken voor de ophaaldatum plaatsen.

Projectkoffers kunnen alleen via het formulier op de projectkofferpagina worden gereserveerd.

Verlengen

 • Ga naar de catalogus en klik op mijn bibliotheek.
 • Vul jouw lenerscode en pincode in en klik op aanmelden.
 • Je kunt nu jouw uitleningen bekijken met de bijbehorende uitleentermijn.
 • Verleng de uitleentermijn van het gewenste materialen.
Van materialen die door een andere lener gereserveerd zijn, kun je de uitleentermijn niet verlengen. Lever deze materialen zo snel mogelijk in.

Attenderingsdienst

In onze catalogus is er een service mogelijk waardoor je heel specifiek geïnformeerd kunt worden door middel van een e-mail. Je kunt zelf een zoekvraag bepalen via de catalogus die je vervolgens opslaat bij ‘Attenderingsdienst’ in ‘Mijn Bibliotheek’. Deze attenderingsdienst is bedoeld voor alle nieuwe materialen die in de catalogus beschreven worden.
 • Maak een zoekvraag (bijv. alle boeken met trefwoord 'ADHD')
 • Klik op ‘Mijn bibliotheek' en log in
 • Klik op 'Attenderingsdienst'. Geef aan hoe vaak de email verstuurd moet worden en/of het minimum aantal treffers en klik op 'Bewaar wijzigingen'.
 • Klik op ‘zoekvraag toevoegen'. Vervolgens geef je de zoekvraag een naam en kun je (na een evt. test) deze zoekvraag bewaren.
        

Exclusief voor scholen hebben we projectkoffers ontwikkeld. In deze koffers vind je diverse materialen, boeken en lesideeën rond een bepaald thema. Voor projectweken zijn deze koffers onmisbaar! Uiteraard kunnen ze ook gebruikt worden ter ondersteuning van reguliere lessen.

Projectkoffers kunnen opgehaald en teruggebracht worden in Gouda of via Post.nl verzonden worden.

Let op: vanaf 1/1/2022 veranderen de leenvoorwaarden voor het lenen van projectkoffers.

Onderbouw (groep 1-2)

112 (groep 1-2)
Met de materialen in de koffer kunnen lessen gegeven worden over de politie, brandweer en de ambulance.
>>Bekijk koffer

Annie M.G. Schmidt (groep 1-4)
Leer Pluk van de Petteflet, Otje en andere figuren van Annie M.G. Schmidt nog beter kennen!
>>Bekijk koffer

Boerderij (groep 1-2)
De speelmaterialen nodigen kinderen uit na te spelen wat ze in de lessen leren over het leven en werken op een boerderij.
>>Bekijk koffer

China (groep 1-4)
Wat betekent rood voor Chinezen? Ontdek het met de lesideeën en materialen uit deze projectkoffer.
>>Bekijk koffer


 Grootmoeders tijd (groep 1-4)
Maak geschiedenis tastbaar voor jonge kinderen.
>>Bekijk koffer

Indianen (groep 1-2)
Voor een avontuurlijk project over Indianen met eindeloos veel leer- en speelplezier.
>>Bekijk koffer

Kikker (groep 1-2)
De projectkoffer bevat vooral lesideeën over Kikker van Max Velthuijs, maar je kunt ook erg goed met de koffer werken als je de kinderen wat meer wilt leren over 'de kikker'.
>>Bekijk koffer

 Koningshuis (groep 1-8)
Kinderen leren de leden van ons Koningshuis (beter) kennen en krijgen veel te weten over de geschiedenis van ons Koningshuis.
>>Bekijk koffer

 Pesten (groep 1-8)
Deze koffer biedt alles om schoolbreed het thema Pesten op de kaart te zetten, om zo kinderen bewust te maken van hun gedrag en hen sociaal weerbaarder te maken.
>>Bekijk koffer

Restaurant (groep 1-2)
Een koffer voor kleuterkoks: oneindig veel leer- en speelplezier over het restaurant.
>>Bekijk koffer

Ridders en Jonkvrouwen (groep 1-3)
Wonen in een kasteel, dapper vechten, er prachtig uitzien... het blijft tot de verbeelding spreken.
>>Bekijk koffer
Rouw (groep 1-8)
Als leerkracht maak je een keuze uit de materialen in deze projectkoffer, zodat er gerouwd kan worden op een manier die bij het kind, de leerkracht en de school past.
>>Bekijk koffer

 Rupsje Nooitgenoeg (groep 1-2)
Deze projectkoffer reikt alles aan wat nodig is om van Rupsje Nooitgenoeg een leuk en leerzaam project te maken.
>>Bekijk koffer
Verkeer & vervoer (groep 1-2)
Deze projectkoffer zit vol info, boeken en spelmaterialen en is daarom geschikt om in een themaweek in te zetten.
Bekijk koffer>>>


 Het Weer (groep 1-4)
Het zal met de materialen uit deze koffer niet moeilijk zijn jonge kinderen voor dit onderwerp te winnen.
>>Bekijk koffer

Ziek zijn (groep 1-2)
Als kinderenj of mensen in hun omgeving naar de dokter of het ziekenhuis moeten, kan dat heel spannend zijn. De lessen en materialen in deze koffer maken hen hier vertrouwder mee en leren hen hier spelenderwijs mee omgaan.
>>Bekijk koffer

Middenbouw (groep 3-5)

Annie M.G. Schmidt (groep 1-4)
Leer Pluk van de Petteflet, Otje en andere figuren van Annie M.G. Schmidt nog beter kennen!
>>Bekijk koffer

 Bomen (groep 4-5)
Met de materialen in deze projectkoffer kunt u een boom opzetten over een alledaags wonder: de boom.
>>Bekijk koffer

China (groep 1-4)
Wat betekent rood voor Chinezen? Ontdek het met de lesideeën en materialen uit deze projectkoffer.
>>Bekijk koffer


 China (groep 5-8)
Wat betekent rood voor Chinezen? Ontdek het met de lesideeën en materialen uit deze projectkoffer.
>>Bekijk koffer

Geluid is overal (groep 5-6)
Wat is geluid nu eigenlijk? Waaruit bestaat geluid? Wat veroorzaakt geluid?
>>Bekijk koffer

 Grootmoeders tijd (groep 1-4)
Maak geschiedenis tastbaar voor jonge kinderen.
>>Bekijk koffer

Klederdracht (groep 4-6)
Nog maar een enkeling draagt klederdracht in Nederland. Haal dit kleurrijke onderdeel van onze cultuur en geschiedenis de klas in.
>>Bekijk koffer

 Koningshuis (groep 1-8)
Kinderen leren de leden van ons Koningshuis (beter) kennen en krijgen veel te weten over de geschiedenis van ons Koningshuis.
>>Bekijk koffer

Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk (groep 5-8)
Vakantielanden bij uitstek. Wat weten de kinderen van de cultuur, de geschiedenis en het landschap?
>>Bekijk koffer

 Pesten (groep 1-8)
Deze koffer biedt alles om schoolbreed het thema Pesten op de kaart te zetten, om zo kinderen bewust te maken van hun gedrag en hen sociaal weerbaarder te maken.
>>Bekijk koffer

Ridders en Jonkvrouwen (groep 1-3)
Wonen in een kasteel, dapper vechten, er prachtig uitzien... het blijft tot de verbeelding spreken.
>>Bekijk koffer

Romeinen (groep 5-7)
Er is niet veel voor nodig om kinderen enthousiast te maken voor het onderwerp Romeinen.
>>Bekijk koffer

Rouw (groep 1-8)
Als leerkracht maak je een keuze uit de materialen in deze projectkoffer, zodat er gerouwd kan worden op een manier die bij het kind, de leerkracht en de school past.
>>Bekijk koffer

 Het Weer (groep 1-4)
Het zal met de materialen uit deze koffer niet moeilijk zijn jonge kinderen voor dit onderwerp te winnen.
>>Bekijk koffer

 Het Weer (groep 5-8)
Door te onderzoeken zullen ook kinderen meer en meer verwonderd raken over de kracht en veelzijdigheid en het mysterie van het weer.
>>Bekijk koffer

 

Bovenbouw (groep 6-8)

Anne Frank (groep 7-8)
Aan de hand van dagboekfragmenten en het levensverhaal van Anne Frank kan teruggeblikt worden op de Tweede Wereldoorlog.
>>Bekijk koffer

Architectuur (groep 7-8)
Leerlingen kunnen nadenken over hun eigen droomhuis, dit huis op verschillende manieren ontwerpen, een stedenbouwkundig ontwerp maken en dit voorleggen aan de welstandscommissie.
>>Bekijk koffer

China (groep 5-8)
Wat betekent rood voor Chinezen? Ontdek het met de lesideeën en materialen uit deze projectkoffer.
>>Bekijk koffer

Christendom & Islam (groep 7-8)
Kinderen in Nederland komen veel verschillende religies tegen in hun omgeving, vaak zelfs in hun klas. Door hierover te leren kan kinderen respect bijgebracht worden voor andersdenkenden.
>>Bekijk koffer

Elektriciteit (groep 7-8)
De meeste kinderen vinden het geweldig om met snoertjes, lampjes en batterijen bezig te zijn en zo iets van het mysterie van elektriciteit te ontrafelen. Voor de leerkracht kan de drempel om kinderen deze kans te geven nogal hoog zijn... Deze projectkoffer reikt alles aan om dit toch mogelijk te maken.
>>Bekijk koffer

Fair Trade (groep 7-8)
Het lespakket in deze koffer is opgebouwd uit drie delen: eerlijkheid en rechtvaardigheid; koffie en alles wat daarbij komt kijken; alle facetten van Nicaragua. Alle lessen van dit lespakket zijn vanuit de visie van de theorie van de Meervoudige Intelligentie opgezet.
>>Bekijk koffer

 Geluid is overal (groep 5-6)
Wat is geluid nu eigenlijk? Waaruit bestaat geluid? Wat veroorzaakt geluid?
>>Bekijk koffer

Klederdracht (groep 4-6)
Nog maar een enkeling draagt klederdracht in Nederland. Haal dit kleurrijke onderdeel van onze cultuur en geschiedenis de klas in.
>>Bekijk koffer

Koningshuis (groep 1-8)
Kinderen leren de leden van ons Koningshuis (beter) kennen en krijgen veel te weten over de geschiedenis van ons Koningshuis.
>>Bekijk koffer

Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk (groep 5-8)
Vakantielanden bij uitstek. Wat weten de kinderen van de cultuur, de geschiedenis en het landschap?
>>Bekijk koffer

Luchtvaart (groep 6-8)
Met je hoofd in de wolken en toch met beide benen op de grond: met een project over luchtvaart stijgt de klas tot grote hoogten.
>>Bekijk koffer

Martin Luther King (groep 7-8)
Het turbulente, actieve leven van Martin Luther King is op zichzelf al interessant genoeg om te bestuderen, maar is ook een goede inspiratiebron om na te denken over racisme en discriminatie en onze rol hierin.
>>Bekijk koffer

Pesten (groep 1-8)
Deze koffer biedt alles om schoolbreed het thema Pesten op de kaart te zetten, om zo kinderen bewust te maken van hun gedrag en hen sociaal weerbaarder te maken.
>>Bekijk koffer

Rembrandt van Rijn (groep 7-8)
Door de lessen en materialen in deze projectkoffer leren de kinderen Rembrandt kennen en worden ze in zijn atelier opgeleid tot echte kunstenaars.
>>Bekijk koffer

Romeinen (groep 5-7)
Er is niet veel voor nodig om kinderen enthousiast te maken voor het onderwerp Romeinen.
>>Bekijk koffer

Rouw (groep 1-8)
Als leerkracht maak je een keuze uit de materialen in deze projectkoffer, zodat er gerouwd kan worden op een manier die bij het kind, de leerkracht en de school past.
>>Bekijk koffer

Tweede Wereldoorlog (groep 7-8)
In deze koffer zitten materialen die nog veel verhalen vertellen. Vooral de verhalen van kinderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Op die manier komt het onderwerp oorlog en vrede zo dicht mogelijk bij kinderen van nu.
>>Bekijk koffer

Vincent van Gogh (groep 6-8)
Door zijn uitbundige kleurgebruik, levendige schildertechniek en herkenbare taferelen is het niet moeilijk kinderen in te wijden in het werk van deze schilder.
>>Bekijk koffer

VOC (groep 7-8)
Voor een avontuurlijk project over een belangrijk deel van onze vaderlandse geschiedenis is deze koffer een mooie handreiking.
>>Bekijk koffer

Vogels in de wijk (groep 6-8)
Vogels tellen is hip! Door dit met kinderen te doen ontdekken zij de vogelrijkdom in hun eigen (school)omgeving.
Buiten naar vogels speuren vraagt concentratie, samenwerking en geduld en levert op dat kinderen een onderzoekende en verwonderende houding krijgen ten opzichte van de natuur.
>>Bekijk koffer

Watersnood 1953 (groep 6-8)
De watersnoodramp van 1953 heeft Nederland letterlijk en figuurlijk gevormd tot wat het nu is. Dit nog vrij recente onderdeel van onze vaderlandse geschiedenis kan in de klas vorm krijgen met behulp van deze projectkoffer.
>>Bekijk koffer

 Het Weer (groep 5-8)
Door te onderzoeken zullen ook kinderen meer en meer verwonderd raken over de kracht en veelzijdigheid en het mysterie van het weer.
>>Bekijk koffer

 Wereldgodsdiensten (groep 7-8)
Vier wereldgodsdiensten worden dichtbij gebracht door met kinderen de keuken in te duiken van Joden, Moslims, Hindoes en Boeddhisten.
>>Bekijk koffer
 

Leenvoorwaarden projectkoffers

Bij het lenen van een projectkoffer gelden de volgende regels:

 • Aan het lenen van een projectkoffer zijn kosten verbonden. De actuele prijzen vind je hierLet op: dit verandert vanaf 1/1/2022. Kijk onderaan deze pagina voor de gewijzigde leenvoorwaarden.
 • Na reservering van een of meerdere projectkoffers nemen wij contact op om verdere afspraken te maken.
 • Je kunt een projectkoffer alleen per week lenen te beginnen op maandag. De uitleentermijn moet minimaal twee weken zijn.
 • Je bent gedurende de uitleenperiode verantwoordelijk voor het materiaal. We gaan er vanuit dat je zorg draagt voor onze materialen en ze in goede staat retourneert. Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan of materialen zoekraken, dan dien je de schade te vergoeden. Voor het vervangen c.q. repareren van materialen worden naast de werkelijke kosten, € 5 verwerkingskosten berekend.
 • Als je de projectkoffer(s) op komt halen en terugbrengen, doe je dat op een overeengekomen tijdstip in Gouda. Indien de koffer niet tijdig retour is, wordt een boete berekend van € 50 per week.
 • Je kunt de projectkoffer(s) ook per post laten bezorgen en terugsturen. Dit kun je aangeven op het reserveringsformulier. Een reservering met postbezorging dient minimaal een week voor de gewenste datum aangevraagd te zijn. Voor deze bezorging zijn de voorwaarden van de vervoerder van toepassing. Als de koffer niet op de afgesproken tijd per post is aangeboden als retourzending, wordt een boete berekend van € 25 per week.
 • De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.
 • De projectkoffer mag alleen voor onderwijsdoeleinden worden gebruikt. Uitlenen aan derden is niet toegestaan.
 • Na terugkomst controleren wij de inhoud van de koffer aan de hand van de inhoudsopgave. Jij dient dit ook te doen bij het ontvangen en retourneren van de koffer. Indien je onjuistheden constateert, vragen we je dit direct aan ons te melden.
 • Wij stellen het op prijs als de leerkrachten die met de koffer gewerkt hebben, na afloop het evaluatieformulier invullen, zodat de inhoud van de koffer naar aanleiding van de reacties verbeterd en aangevuld kan worden.
 • De algemene voorwaarden van Driestar Educatief zijn tevens van toepassing.
 • Het lenen van een projectkoffer kan alleen als je akkoord gaat met bovenstaande leenvoorwaarden.

Wij wensen je veel plezier met het gebruik van de projectkoffers. Als je suggesties voor verbetering hebt, horen wij deze graag.

Afmelding
Uiterlijk twee weken vóór de afgesproken datum moet je je hebben afgemeld indien je geen gebruik wenst te maken van de door jou aangevraagde projectkoffer(s). Meld je je niet tijdig af, dan ben je het volledige leenbedrag verschuldigd.

Per 1/1/2022 is het lenen van projectkoffers gratis! Het reserveren en uitlenen verloopt dan via de catalogus, net als met alle andere materialen.
- Reserveren kan vanaf het nieuwe jaar maximaal twee weken van tevoren.
- De leentermijn van een projectkoffer is 6 weken. Je kunt de koffer vervolgens nog een keer verlengen (tenzij de koffer door een andere lener gereserveerd is).
- Heb je een klein abonnement? Dan kun je maximaal één koffer tegelijk in bezit hebben. Bij een middel abonnement is dat twee koffers en bij een groot abonnement drie.
- Je kunt een projectkoffer per post laten verzenden. Stuur in dat geval een mail naar mediatheek@driestar-educatief.nl.

Kosten

De kosten voor het lenen van een projectkoffer zijn afhankelijk van bepaalde factoren:
 • Zonder abonnement bedragen de kosten voor het lenen van een projectkoffer € 25 per week, met een minimum leentermijn van 2 weken.
 • Met een abonnement is het leentarief € 15 per week, met een minimum leentermijn van 2 weken. Je ontvangt hiervoor apart een factuur.
Let op: vanaf 1/1/2022 is het lenen van projectkoffers gratis. Zie voor meer info de wijzigingen in de leenvoorwaarden.

Verzending:

Je kunt de projectkoffer(s) ook per post laten bezorgen en terugsturen, dat kun je aangeven op het reserveringsformulier. Een reservering met postbezorging dient minimaal een week voor de gewenste datum aangevraagd te zijn. De verzendkosten hiervoor zijn € 17,50 voor de heen- en terugreis en € 10 enkele reis. Voor deze bezorging zijn de voorwaarden van de vervoerder van toepassing. 

Let op: vanaf 1/1/2022 veranderen de leenvoorwaarden. De verzendkosten worden € 19,50. Als je gebruik wilt maken van verzending per post dien je dit, na het reserveren van je projectkoffer via de catalogus, per mail aan ons bekend te maken.