Projectkoffer China (bovenbouw)

China, een land dat steeds belangrijker wordt in onze wereld. Om de kinderen een indruk te geven van de geschiedenis, het leven en de gewoonten in China kan deze projectkoffer goed worden ingezet.
Door de aangereikte achtergrondinformatie voor de leerkracht kan hij/zij zich goed voorbereiden op een project. De lesideeën geven veel mogelijkheden voor invulling in de verschillende groepen.

Er is veel materiaal dat ingezet kan worden om het leven in China dichterbij te halen. Er zijn boeken die door de kinderen gelezen kunnen worden en informatieboeken die interessant zijn om door te spitten.
De platen, kleding en de materialen maken zichtbaar waar over gewerkt wordt. Na het werken over China aan de hand van deze projectkoffer zullen de kinderen niet snel vergeten wat ze hebben geleerd! Deze koffer is geschikt voor groep 5 t/m 8. 

Inhoud koffer:

Lesideeën: 1 ringband lessenpakket China voor midden- en bovenbouw; 2 lesbrieven, van China in de les (midden- en bovenbouw); lespakket van Stichting China voor bovenbouw

Boeken: Het oude China-kijk op het verleden; Het oude China-de sleutels van; De olifant van de keizer; China; De ontdekking van China; Ik ga naar China en ik neem mee…; Chinese kinderbijbel; Kleine Ping; Ga voor Mij naar China; John Bunyan; Eén miljoen wonderen; De laatste keizer was een kind; China-alles wat je altijd al wilde weten; China-met tips van kenners; Klein Chinees woordenboek; The Heidelberg Catechism (in Chinees)

Plaatmateriaal: 9 A3 platen en 8 A4-platen

Audiovisueel materiaal: 1 CD: De belangrijke boodschap, deel 2; 1 CD En daar zullen ze komen van Oosten en Westen; 1 CD Mandarin Chinese Travel Pack, met boekje; 1 DVD China Blue

Kleding: 1 Chinees jongenspak; 1 Chinese meisjesjurk; 1 hoed

Poppenkastmateriaal: 1 pluchen pandabeer

Spelmateriaal: abacus met handleiding

Overig materiaal: zak rijst; houten kistje met venster; 2 kleine en 6 grotere porseleinen schaaltjes; 2 porseleinen lepels; 2 flessen thee; 5 waaiers; 25 eetstokjes; setje van 2 stokjes, legger en schaaltje;  vlag van China; bankbiljetten; 1 rode parasol; Chinese kranten

Recensies:
"mooie koffer, geweldig voor ons project"
 

Zie ook projectkoffer China onderbouw

 

>> Leenvoorwaarden

[afmetingen: 58 x 38 x 37 cm; gewicht: 21 kg]

***overzicht projeckoffers middenbouw***
***overzicht projeckoffers bovenbouw***