Agenda

 1. Schoolleidersdag 2020

  Op 2 oktober 2020 organiseert Driestar onderwijsadvies samen met VGS de jaarlijkse Schoolleidersdag. Deze dag heeft als doel schoolleiders toe te rusten voor hun taak en geeft gelegenheid om te netwerken. Het thema dit jaar is: De school na(ar) de crisis.

  Lees meer ›
 2. Symposium De pedagogische nalatenschap van dr. M. Golverdingen

  Op woensdagmiddag 7 oktober 2020 organiseert Driestar educatief een bijeenkomst over de pedagogische nalatenschap van dr. M. Golverdingen. Wie was ds. Golverdingen als pedagoog , wat is de blijvende waarde van zijn pedagogisch denken en wat betekent dit voor de opdracht van het christelijk onderwijs anno 2020?

  Lees meer ›
 3. Studium Generale - Hel en hemel in de prediking (1)

  Op 9 oktober geeft Dr. P. de Vries een lezing over 'Hel en hemel in de prediking van de Heiland'. Deze lezing is onderdeel van de serie 'Hel en hemel in de prediking' van ons Studium Generale-programma.

  Lees meer ›
 4. Studium Generale - Geloofservaring volgens Luther

  Geloofservaring volgens Luther Op 30 oktober 2020 houdt prof. dr. A. de Reuver twee voordrachten onder de titel 'Geloofservaring volgens Luther. Beslist, maar niet onbetwist'.

  Lees meer ›
 5. Studium Generale - Netwerk-en studiedag van het Dutch Biblebelt Network

  De netwerk- en studiedag van het Dutch Biblebelt Network is dit jaar op zaterdag 7 november. Het thema van de dag is: 'De zuigkracht van de wereld? Vervreemding en toe-eigening van de bevindelijk gereformeerde identiteit.' Deze dag is bedoeld voor geïnteresseerden in het heden en verleden van de reformatorische gezindte en is onderdeel van ons Studium Generale-programma.

  Lees meer ›
 6. Studium Generale - Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven (1)

  Op 13 november geeft Dr. C.P. den Boer een lezing over 'De Weg: hoe je er komt'. De lezing is onderdeel van de serie 'Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven' van ons Studium Generale-programma.

  Lees meer ›
 7. Studium Generale - SSNR

  De wintercursus Nadere Reformatie/SSNR-herhalingscursus staat in 2020/2021 in het teken van 'moeders in Israël'. De betekenis van zes vrouwen in Nadere Reformatie, puritanisme en gereformeerd piëtisme wordt nader bekeken.

  Lees meer ›
 8. Studium Generale - Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven (2)

  Op 27 november geeft Ds. W. Harinck een lezing over 'De Waarheid: waar het om gaat'. De lezing is onderdeel van de serie 'Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven' van ons Studium Generale-programma.

  Lees meer ›
 9. Studium Generale - Hel en hemel in de prediking (2)

  Op 4 december geeft Dr. J. van de Kamp een lezing over 'Hel en hemel in de prediking van het verleden'. Deze lezing is onderdeel van de serie 'Hel en hemel in de prediking' van ons Studium Generale-programma.

  Lees meer ›
 10. Studium Generale - Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven (3)

  Op 11 december geeft Ds. W. Harinck een lezing over 'Het leven: waar het toe leidt'. De lezing is onderdeel van de serie 'Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven' van ons Studium Generale-programma.

  Lees meer ›