Agenda

 1. Minisymposium Hoogbegaafdheid

  In aanloop naar de week van de hoogbegaafdheid van 7 tot en met 15 maart 2020 organiseren we op 4 maart een kleinschalig symposium rondom hoogbegaafdheid. Iedereen met interesse rond dit onderwerp is van harte uitgenodigd. Het is gratis! Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar dus geef je snel op.

  Lees meer ›
 2. ECCEN 2020: Stay Connected

  ECCEN (European Conference for Christian Education in the Netherlands) organiseert conferenties voor schoolleiders en leraren op christelijke scholen door heel Europa. Op deze conferentie komen verschillende culturen, nationaliteiten en beroepen binnen het christelijk onderwijs samen.

  Lees meer ›
 3. Studium Generale: Is het Réveil aan een réveil toe?

  In twee avonden gaan we in op het ontstaan en de betekenis van het Réveil: de belangrijke protestantse beweging uit de 19e eeuw.

  Lees meer ›
 4. Forum voor Pedagogiek

  Driestar hogeschool organiseert twee keer per jaar een Forum voor Pedagogiek voor studenten, zorgexperts en onderwijskundigen. Tijdens vieravonden kunt u zich laten informeren over nieuwe visies, actuele ontwikkelingen en betekenisvolle trends. De avonden zijn 12 november 2019, 3 december 2019, 11 februari 2020 en 10 maart 2020 van 19.30-21.45 uur.

  Lees meer ›
 5. Inspiratiedag Bewegingsonderwijs

  Op 18 maart is onze jaarlijkse studiedag voor Bewegingsonderwijs. Kom jij naar deze inspiratiedag? Dit jaar hebben we een kleinschalige opzet waarin je drie praktische workshops volgt. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus schrijf je snel in!

  Lees meer ›
 6. Studiemiddag jeugdliteratuur

  Lezen is kiezen! Daar hebben we allemaal in de weerbarstige dagelijkse schoolpraktijk mee te maken. Wat lezen we, laten we lezen en wat vooral niet? Samen denken we daarover na op een sfeervolle locatie. Zoals altijd staan er leerzame lezingen op het programma, tijd voor ontmoeting en ontspanning, en een gezamenlijke maaltijd. Al deze activiteiten vinden plaats in een prachtig klooster. We hopen weer veel docenten Nederlands te ontmoeten, zowel uit het vo als het mbo. Ook andere belangstellenden ook van harte welkom!

  Lees meer ›
 7. Studium Generale: Is het Réveil aan een réveil toe?

  In twee avonden gaan we in op het ontstaan en de betekenis van het Réveil: de belangrijke protestantse beweging uit de 19e eeuw.

  Lees meer ›
 8. Geschiedenisconferentie: 'Allemaal ons eigen verhaal?'

  Wie bepaalt welke geschiedenis wij behandelen in onze klassen? Driestar onderwijsadvies organiseert een Geschiedenisconferentie over de canon en historisch besef. Hoofdspreker deze middag is James Kennedy. Deze conferentie is een aanvulling voor geschiedenisdocenten op de geschiedenismethode 'Bronwijzer'. Ook voor basisschoolleerkrachten is deze middag erg interessant!

  Lees meer ›
 9. Dyslexiebelevingsavond in Raalte

  Driestar educatief organiseert opnieuw een dyslexie belevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib'ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?

  Lees meer ›
 10. Studium Generale: 50 jaar zending: 'van pionier tot...'

  Op 25 maart 2020 is er een thema-avond van de Cursus Godsdienstonderwijs (CGO). Het thema is '50 jaar zending: van pionier tot ...' 

  Lees meer ›