Update: coronabeleid Driestar educatief 13 oktober 2020

De omstandigheden rond het coronavirus wisselen voortdurend. Op deze plek lees je een overzicht van de meest recente maatregelen van Driestar educatief, die erop gericht zijn verspreiding van het virus tegen te gaan en gezondheid van collega’s, studenten en bezoekers maximaal te waarborgen.

Op dit moment gelden de volgende maatregelen bij Driestar educatief:

 • Medewerkers van Driestar educatief werken thuis, behalve waar het gaat om het primaire onderwijsproces en een ‘minimale bezetting’.
 • Bij ziekte of getest worden geldt sowieso: thuisblijven.
 • Bij klachten laten we ons testen.
 • In het gebouw volgen we de aangegeven looproute.
 • In alle gemeenschappelijke ruimtes (gangen, trappenhuizen, toiletten etc.) geldt een mondkapjesplicht. Let erop je eigen mondkapje mee te nemen. Tijdens bijeenkomsten in een lokaal mag hij (eventueel) af.
 • We schudden geen handen en wassen onze handen regelmatig.
 • We houden 1,5e meter afstand van elkaar.
 • Onderwijsadviseurs doen hun werk waar het kan op afstand, en als scholenbezoek of een bijeenkomst tóch fysiek nodig is, houden zij zich aan alle geldende voorschriften.
 • Stages gaan zoveel mogelijk door. Studenten houden zich ook op hun stageplek aan de coronaregels. De slb’er komt bij voorkeur op stagebezoek en stemt dit vooraf af met de school via de student.
Voor reeds geplande bijeenkomsten geldt momenteel dat deze plaatsvinden met maximaal 30 mensen. Waar mogelijk organiseren we een livestream voor de overige deelnemers. Ook zijn er bijeenkomsten die verplaatst of geannuleerd worden. Neem bij vragen contact op met de organisatoren van de bijeenkomst, of houd onze agenda in de gaten.

Kom je naar Gouda?

Mocht er toch een reden zijn om in een van onze gebouwen te zijn? Bekijk dan hieronder enkele documenten: En bekijk in de video hieronder hoe de anderhalvemeterregel wordt gehanteert in ons gebouw:

 

Meer nieuws

  • Webinar Mag ik ook iets zeggen? - een kort verslag

   Tijdens het webinar georganiseerd door Samen zijn wij school (SZWS) op 25 maart jongstleden ging het om de stem van de leerling, de ouder en de leerkracht/docent. Deze Gouden Driehoek zorgt voor een toename van de ouderbetrokkenheid, autonomie bij de leerlingen en geeft leerkrachten meer inzicht in wie de leerling is.

  • Dyslexiewedstrijd 2021 – doe jij ook mee?

   Ook dit jaar hebben we weer een 'dyslexiewedstrijd' voor alle kinderen die bij ons dyslexiebehandeling krijgen. Wie vertelt, knutselt of schrijft er om een originele en leuke manier iets over zijn bijzondere boek? De winnaar krijgt de enige echte dyslexietrofee en een andere mooie prijs. Doe jij mee?

  • L-E-Z-E-N, LEE-ZEN en nu vloeiend!

   Vloeiend lezen; makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ondersteun je kinderen bij het vloeiend leren lezen? Rita (intern begeleider) en Bart (leerkracht groep 3/4) zien dat de leesachterstanden mede door de lockdown versterkt worden. Hoe kunnen zij (en jij als leerkracht of ib'er) daarmee omgaan?

  • Symposium Het jonge kind ook online een succes

   Inspiratie, ontmoeting en gezelligheid; de vaste ingrediënten van symposium Het jonge kind ontbraken ook dit jaar niet. Zo’n 280 deelnemers volgden op 24 maart dit symposium. Thuis achter de laptop of samen met het onderbouwteam voor het digibord, met wat toegestuurd lekkers binnen handbereik. Samen leerden we meer over problematisch gedrag bij kleuters, een rijke speelleeromgeving, schrijfproblemen en een taalontwikkelingsstoornis. ‘Wat fijn om zo online een mooie dag met elkaar te hebben!’

  • Vraag 1 april de lerarenbeurs aan

   Vanaf 1 april om 00.00 uur kun je de lerarenbeurs weer aanvragen. In een kamerbrief is de lijn voor het aanvragen voor een lerarenbeurs voor 2021-2022 uiteengezet. Goed nieuws is aanvragen die vorig jaar zijn afgewezen i.v.m. bereiken van het subsidieplafond met voorrang worden behandeld. Benieuwd hoe jij de lerarenbeurs kunt gebruiken?