Update: coronabeleid Driestar educatief 13 oktober 2020

De omstandigheden rond het coronavirus wisselen voortdurend. Op deze plek lees je een overzicht van de meest recente maatregelen van Driestar educatief, die erop gericht zijn verspreiding van het virus tegen te gaan en gezondheid van collega’s, studenten en bezoekers maximaal te waarborgen.

Op dit moment gelden de volgende maatregelen bij Driestar educatief:

 • Medewerkers van Driestar educatief werken thuis, behalve waar het gaat om het primaire onderwijsproces en een ‘minimale bezetting’.
 • Bij ziekte of getest worden geldt sowieso: thuisblijven.
 • Bij klachten laten we ons testen.
 • In het gebouw volgen we de aangegeven looproute.
 • In alle gemeenschappelijke ruimtes (gangen, trappenhuizen, toiletten etc.) geldt een mondkapjesplicht. Let erop je eigen mondkapje mee te nemen. Tijdens bijeenkomsten in een lokaal mag hij (eventueel) af.
 • We schudden geen handen en wassen onze handen regelmatig.
 • We houden 1,5e meter afstand van elkaar.
 • Onderwijsadviseurs doen hun werk waar het kan op afstand, en als scholenbezoek of een bijeenkomst tóch fysiek nodig is, houden zij zich aan alle geldende voorschriften.
 • Stages gaan zoveel mogelijk door. Studenten houden zich ook op hun stageplek aan de coronaregels. De slb’er komt bij voorkeur op stagebezoek en stemt dit vooraf af met de school via de student.
Voor reeds geplande bijeenkomsten geldt momenteel dat deze plaatsvinden met maximaal 30 mensen. Waar mogelijk organiseren we een livestream voor de overige deelnemers. Ook zijn er bijeenkomsten die verplaatst of geannuleerd worden. Neem bij vragen contact op met de organisatoren van de bijeenkomst, of houd onze agenda in de gaten.

Kom je naar Gouda?

Mocht er toch een reden zijn om in een van onze gebouwen te zijn? Bekijk dan hieronder enkele documenten: En bekijk in de video hieronder hoe de anderhalvemeterregel wordt gehanteert in ons gebouw:

 

Meer nieuws

  • Diagnostiek van ernstige enkelvoudige dyslexie in coronatijd

   De dyslexiezorg voor kinderen gaat bij Driestar educatief door, ondanks dat basisscholen gesloten zijn als gevolg van de lockdown die op 14 december 2020 werd afgekondigd.

  • Begin met een gedicht - ook online!

   Ook in deze tijd van online lesgeven is het prima mogelijk om een les met een gedicht te beginnen. Je hebt dan een kort, maar mooi gezamenlijk moment met je klas. Het voorlezen kun je uitbreiden met een opdrachtje.

  • Webinars introductie burgerschapsonderwijs

   Kort voor de kerstvakantie publiceerde Driestar onderwijsadvies samen met VGS en KOC Diensten de routekaart burgerschapsonderwijs. Dat initiatief is positief ontvangen en voor diverse scholen een aanleiding om stappen te gaan zetten. Een mooie eerste stap is deelname aan de webinars burgerschapsonderwijs.

  • We zijn er voor jou: gratis vragenuur onderwijs in coronatijd

   De tweede lockdown vanwege het coronavirus vraagt veel van ons. Op persoonlijk vlak maar ook in ons werk op school, naar leerlingen en naar collega-docenten. Driestar onderwijsadvies wil je daar graag bij helpen. Daarom starten vanaf volgende week de coronavragenuurtjes om je op weg te helpen met vragen, samen te sparren over onderwerpen waar je tegenaan loopt en je te inspireren met ideeën.

  • Rapportenvergadering: Zien!vo geeft inhoud

   Een bonte verzameling van activiteiten en meningen: de rapportenvergadering. Waar de een constructief probeert bij te dragen is de ander bijna in slaap gesukkeld. Weer een ander doet wat nakijkwerk, terwijl een vierde de tijd tot het weekend aftelt en alleen reageert als hem wat gevraagd wordt. Herkenbaar?