Taalreis naar Engeland: Culture, Course and Cakes 7 februari 2023

Ieder jaar organiseert Driestar educatief een Taalreis naar Broadstairs, Engeland. Deze week bestaat uit een mooie combinatie van intensieve taalstudie en verrijkende ontmoetingen met onze Engelse buren.

Leerkrachten in het basisonderwijs werken tijdens deze week vooral aan hun eigen vaardigheden. Hierbij wordt door de docenten van Hilderstone College, goed rekening gehouden met de context waarin je werkt zodat de lessen een praktische focus hebben. Zelfs een bezoek aan een Engelse basisschool bestaat binnen de opties van activiteiten binnen deze Engelse week. 

Deze Taalreis valt in de komende meivakantie en staat gepland van maandag 1 mei tot vrijdag 5 mei 2023. Mensen die zich voorbereiden op een Cambridge examen krijgen een op maat gemaakt programma aangeboden. Bekwame trainers staan klaar om hen verder te helpen met hun vocabulaire en spreekvaardigheden.

Nieuwe uitdagingen

Als je dan na die dagelijkse lessen terugkomt bij je gastgezin, krijg je nieuwe uitdagingen om je Engels te oefenen. Een week van onderdompeling in de taal geeft enorm veel leermomenten die je in Nederland niet snel vindt.

'Hard werken'

Hoewel de week door vorige deelnemers aan deze reis als ‘hard werken’ wordt ervaren, is er ook ruimte in het programma om met de groep ontspannende activiteiten te ondernemen. Denk aan een verfrissende wandeling langs de kliffen van Broadstairs, of aan het bijwonen van een ‘evensong’ in de kathedraal van Canterbury waarin de lof van God wordt bezongen door indrukwekkende jongensstemmen.

Lokale bakkertje

Deelnemers van de reis geven terug dat ze ‘uitgedaagd’ zijn, dat de trainers kwalitatief goede lessen geven met veel afwisseling, dat de sfeer in de groep als positief en opbouwend is ervaren en dat de traditionele cakes bij het lokale bakkertje net die extra aansporing zijn om zelfs in de pauzes Engels te blijven spreken!

Ga mee op reis

Heb je altijd al iets aan je Engels niveau willen doen, maar je kunt je er niet toe zetten? Ben je je aan het voorbereiden op een Cambridge examen, maar heb je het gevoel dat je toch nog wel wat extra input kunt gebruiken? Een weekje taaltraining aan het Hilderstone College in Broadstairs (Engeland) zou wel eens kunnen bieden wat je zoekt.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Meer nieuws