Taalreis Engels - Join us! 1 februari 2023

In de meivakantie organiseren we weer een taalreis Engels naar Broadstairs (Kent). Een reis voor basisschoolleerkrachten met aandacht voor taalvaardigheden én didactiek. Meld je aan!Wat kun je verwachten?

De reis bevat alles wat een groepsleerkracht nodig heeft om effectiever Engels te kunnen geven. Allereerst richten we ons op de eigen vaardigheden van de leerkrachten. Deze komen vooral terug tijdens de cursus aan het Hilderstone College in Broadstairs. Deze Taalreis valt in de komende meivakantie en staat gepland van maandag 1 mei tot vrijdag 5 mei 2023.

Ingrediënten cursus

 • Ontwikkeling van je Engelse taalvaardigheden: Speaking, Writing, Listening and Use of English.
 • Kennismaking met verschillende soorten van effectieve taaldidactiek voor Engelse lessen in het primair onderwijs en bepaling of je deze kunt inzetten in je eigen school en klaslokaal.
 • Verwerving van het onmisbare classroom English waardoor je leerlingen duidelijk, overtuigd en to the point kunt aanspreken. 

Wat levert het op?

Uit ervaring weten we dat deze reis een ware onderdompeling is in de Engelse taal. Je zult hoe dan ook terugkeren voor de klas met meer fluency en confidence! Natuurlijk verdiep je je ook in de Engelse cultuur om zo succesvolle internationalisering op jouw school te stimuleren. Driestar onderwijsadvies zorgt voor ervaren en enthousiaste begeleiders. Het is natuurlijk goed om materialen mee te brengen die tijdens je Engelse lessen kunnen worden gebruikt.  

Hilderstone College

De cursus wordt georganiseerd door het befaamde Hilderstone College in Broadstairs (Kent). Het instituut heeft al jarenlang een internationale reputatie op het gebied van cursussen Engels op diverse terreinen. Voor meer info: https://www.hilderstonecollege.com/dutch#engelse_taalcursussen

Het instituut maakt cursussen op maat en biedt deze cursus speciaal aan voor leerkrachten in het primair onderwijs. De lessen beginnen om 9.00 uur en eindigen om 16.00 met daartussen een lunchpauze van 1,5 uur. Hilderstone heeft ook een mulitimedia learning centre waar zelfstandig gestudeerd kan worden.
 
Een deelnemer aan een eerder studiereis liet weten: 'Een studieweek met maximale opbrengst: hard werken, veel leren maar ook: een voldaan gevoel over de tijd die je hieraan besteedt!' 

Accommodatie

Door Hilderstone worden gastgezinnen geselecteerd waar je als deelnemer kunt verblijven. Deze optie bevelen wij van harte aan vanwege de extra impuls aan Engels die dit oplevert. Als je niet in een gastgezin wilt, dan kunt u zelf een accommodatie boeken in de buurt van of in Broadstairs.  

Kosten

De kosten voor deze week bedragen € 899,- (inclusief gastgezin) en € 699,00 (exclusief gastgezin) per deelnemer. Het bedrag, inclusief gastgezin, omvat de kosten voor de cursus bij Hilderstone College en de accommodatie in een gastgezin op basis van halfpension. Als u kiest voor de optie ‘exclusief gastgezin’ dient u zelf, op eigen kosten, accommodatie te boeken. De reiskosten en je persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen in de bovenstaande prijzen. Je moet je eigen reis boeken. 

Subsidie

Onze ervaring met eerdere studiereizen is dat veel scholen bereid zijn om de cursus van hun leerkrachten te betalen uit het budget voor nascholing. Eventueel hebben scholen nog budget vanuit Erasmus+ (zie: https://www.erasmusplus.nl/subsidie).
 
Neem gerust contact met ons op als er vragen zijn over de subsidies. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onze website. Dit kan tot 31 maart 2023, maar vol is vol. Let op: kosteloos afmelden kan tot 31 maart 2023. Het is niet mogelijk om je daarna af te melden. Wel kan een collega in jouw plaats deelnemen. Neem voor vragen contact op met Diana Geurts.

Meer nieuws

  • Taalreis naar Engeland: Culture, Course and Cakes

   Ieder jaar organiseert Driestar educatief een Taalreis naar Broadstairs, Engeland. Deze week bestaat uit een mooie combinatie van intensieve taalstudie en verrijkende ontmoetingen met onze Engelse buren. Leerkrachten in het basisonderwijs werken tijdens deze week vooral aan hun eigen vaardigheden.

  • Webinars over Gidsen 4: Didactiek – een christelijke les

   Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars waarin de auteurs iedere keer een ander thema uitdiepen dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat.

  • Doorlopende leerlijn werkwoordspelling PO naar VO

   Vanaf schooljaar 2021-2022 is in het voortgezet onderwijs de methode Kapitaal Nederlands in gebruik genomen. Hierin is een doorlopende leerlijn werkwoordspelling van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs opgenomen. Dit geactualiseerde schema is nu digitaal (gratis) ter beschikking!

  • Bijwerkhulp begrijpend lezen of spelling door opgeleide studenten helpt scholen

   Als de resultaten bij bepaalde leerlingen in groep 4 t/m 8 op het gebied van spelling of begrijpend lezen achterblijven, bestaat de mogelijkheid om deze leerlingen bijwerkhulp te laten geven door hiervoor opgeleide studenten uit PABO-4.

  • Nieuwe versie methode Taal actief vanaf volgend schooljaar beschikbaar

   Van de veel gebruikte taalmethode Taal actief komt er een nieuwe versie; namelijk versie 5. De seculiere versie van Taal actief 5 van uitgeverij Malmberg is nu al beschikbaar voor de groepen 4 en 5 en in cursusjaar 2023-2024 komt deze beschikbaar voor groep 6 t/m 8.