Minister van OCW keurt onze Kwaliteitsafspraken goed 4 juni 2020

In deze hectische periode heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen toch de tijd gevonden om de Kwaliteitsafspraken van Driestar hogeschool te beoordelen. Met een mooi eindresultaat, er is een positief besluit genomen over de Kwaliteitsafspraken.

Kwaliteitsafspraken omvatten een plan dat iedere hogeschool in overleg met studenten moet maken om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. In de kwaliteitsafspraken van Driestar hogeschool is ondermeer opgenomen:

  • De inrichting van de ENTREE voor alle opleidingen, waarbinnen studentzaken, studieleiders en decanaat effectief met elkaar samenwerken zodat studenten vóór inschrijving en direct na de start passend advies krijgen over bijvoorbeeld goede matching en de te volgen studieroute;
  • Herziening van het curriculum en het ontwikkelen van flexibele opleidingsroutes;
  • Aanschaf digitale leermiddelen en realisatie van meer werkplekken voor studenten.
De visitatiecommissie van het ministerie was enthousiast, en de minister heeft nu haar advies overgenomen. Het plan van Driestar hogeschool is ‘goed doordacht en overwogen’.
 
We krijgen complimenten voor de aansluiting van het plan bij ons strategisch beleid en bij de identiteit van de organisatie, voor de ambitieuze doelstellingen en het monitoren van de uitvoering van de afspraken.
 
Ook is  er waardering voor onze wijze van betrekken van studenten, docenten en het werkveld bij de totstandkoming en uitvoering van het plan. Aan de goedkeuring is ook de bekostiging voor de uitvoering van de afspraken gekoppeld.
 
Driestar hogeschool is erg blij met het besluit van de minister.

Meer weten over onze missie, visie en strategie? Klik hier.

Meer nieuws