Driestar 75 jaar

Feest! In 2019 hopen we het 75-jarig bestaan van De Driestar te vieren. De Driestar is door Piet Kuijt in 1944 gestart in Krabbendijke als kweekschool op reformatorische grondslag. Na de watersnoodramp van 1953 vertrok de school uit Zeeland en vestigde zich in Gouda. Vanaf de jaren 60 werd De Driestar ook een school voor voortgezet onderwijs.

In 1982 werd de school gesplitst in een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs (het huidige Driestar College) en een pedagogische academie (de huidige Driestar hogeschool. Tegenwoordig vormen Driestar hogeschool en Driestar onderwijsadvies samen Driestar educatief.)

Nieuws

  • Jubileumactie: Bidden met de Schrift voor €7,50

    ‘Ademen is als we gezond mogen zijn op zich niet moeilijk. Dat doen we de hele dag door. Waarom is bidden dan wel zo moeilijk?’. Die vraag stelt ds. A.T. Vergunst in ons nieuwe boek ‘Bidden met de Schrift’. Wil jij het personeel een passend eindejaarsgeschenk geven? Deze praktische handreiking is nu voor slechts €7,50 te bestellen in onze webwinkel.

  • Driestaferelen in vijf bedrijven

    De reünie op 7 september was dé aftrap voor het jubileumjaar van ‘De Driestar’. 75 jaar Driestar levert talloze leuke, ontroerende en interessante verhalen op. Neem het verhaal van Arie van Groningen. Als oud-student pedagogische academie De Driestar (1973-1976) en onderwijsadviseur en docenten- opleider bij Driestar educatief (2002 tot heden) beschrijft hij Driestar in vijf bedrijven.

  • 75 jaar Driestar in beeld en geluid!

    Al 75 jaar leidt De Driestar scholieren en studenten op. Waar komen ze terecht? En, hoe kijken ze terug op hun opleiding? Kijk mee met de introfilmpjes die tijdens de reünie zijn getoond!

Bekijk al het nieuws ›