Cursus Dyslexiespecialist 3.0

Ben jij intern begeleider, zorgcoördinator, dyslexie coördinator of taalcoördinatior en voor je collega’s het aanspreekpunt voor dyslexie? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Kosten: € 695,- (495 euro voor deelnemers die al eerder een cursus tot dyslexiespecialist hebben gevolgd)
Uren (sbu): 20
Locatie: Online

Route
C.M (Nicole) Reijm

Orthopedagoog (SKJ:120000843)

Telefoon:
0182-540333 0182-540333


Inhoud

De inhoud van deze cursus is afgestemd op het nieuwe dyslexieprotocol 3.0! Je zult leren welke veranderingen er per 1 januari 2022 in gaan en wat dat mogelijk voor jullie als school inhoudt. In vijf avonden hoor jij alles over de begeleiding, behandeling en nazorg van kinderen met dyslexie. Je leert wat de verschillende fases inhouden, wat daarin van jou wordt verwacht en hoe jij de kinderen kunt begeleiden. Naast theorie is er ook veel ruimte voor de praktijk door het inbrengen van je eigen casussen. Na deze cursus ben je in jouw school de dyslexiespecialist die naast actuele kennis van dyslexie ook weet hoe leerlingen en leerkrachten op dit gebied begeleid moeten worden. 

Doelen

  • Je krijgt informatie over het dyslexieonderzoek, diagnose en psycho-educatie. Wat is het en wat wordt daarin van jou verwacht? Gericht op het nieuwe protocol 3.0 zullen we extra aandacht besteden aan welke kinderen wel en niet in aanmerking komen voor een (vergoed) dyslexieonderzoek.
  • Je leert meer over Dyslexie en comorbiditeit, meertaligheid en hoogbegaafdheid. 
  • Je krijgt inzicht in de inhoud van de behandeling en je leert hoe je de ontwikkeling van een leerling kunt monitoren nadat een behandeltraject is afgerond. 
  • Je leer hoe je een ontwikkelingsperspectief opstelt voor lezen en spellen
  • Je krijgt informatie over software en regelgeving.
  • Je leert hoe je (startende) leerkrachten rondom dyslexie coacht.

Review deelnemers

>> Lees hier het verhaal van ib'er Bettie van Dijk die dankzij de cursus Dyslexiexspecialist 2.0 passende zorg aan haar leerlingen kan geven. Of lees het verhaal van ib'er Marlie Kisters die na een zoektocht de cursus Dyslexiespecialist heeft gevolgd en dat iedereen zal aanbevelen!

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met Nicole Reijm als je meer informatie wilt ontvangen over de vernieuwde cursus dyslexiespecialist.