Leiderschapsoriëntatietraject

In het leiderschapsoriëntatietraject ontdek je of een leiderschapsrol bij je past, en leer je hoe jij een goede leider wordt. Je ontdekt welke leiderschapsstijlen bij jouw persoonlijkheid passen en wat leidinggeven van jou vraagt. Dit kan een rol zijn als projectleider, teamleider of welke leidinggevende rol dan ook.

Kosten: €1.995,-
Uren (sbu): 80
Locatie: Gouda (en op locatie)
Tijd: 13.00-20.00
Route
W. (Thea) de Mots

senior onderwijsadviseur / (team) coach

Telefoon:
06-53238000 / 0182-540336 06-53238000 / 0182-540336
LinkedIn:
Twitter:


Leiderschap is cruciaal. Zeker in sectoren waar het niet gaat om zaken en papieren, maar om cliënten, leerlingen en leraren. Goed leiderschap zorgt voor groei en bloei van mensen op verschillende niveaus in de organisatie. 
 
Enkele christelijke organisaties vonden elkaar in hetzelfde probleem: het is lastig om mensen te vinden voor leiderschapsposities. Om dit probleem aan te pakken is onder andere besloten om een leiderschapso­riëntatietraject aan medewerkers in de organisaties aan te bieden. Zo wordt actief gezocht naar leiderschapskwaliteiten binnen de organisatie. De medewerkers krijgen de mogelijkheid om bij zichzelf naar die kwaliteiten op zoek te gaan.

Inhoud

In het leiderschapsoriëntatietraject staat je cognitieve, conceptuele ontwikkeling centraal, naast je persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht, gedrag en authenticiteit. Jouw eigen leervragen zijn hierbij leidend. Wat betekenen de ervaringen die je opdoet voor jouw persoonlijke ontwikkeling? Ook verdiep je je aan de hand van leiderschapsmodellen in je eigen drijfveren, kwaliteiten en ambities voor de toekomst. Je vormt een visie op christelijk leiderschap. Coaching-on-the-job is een onderdeel van dit traject. Het leiderschapsoriëntatietraject heeft de leervorm van een werkplaats, een professionele leergemeenschap.

Je krijgt volop de gelegenheid om te werken aan je persoonlijke kwalitei­ten. Je gaat die kwaliteiten (opnieuw) bij jezelf herkennen en erkennen en je gaat na of die passen bij een leiding­gevende rol. Of je een leidinggevende positie in gaat nemen, is vooraf niet duide­lijk; je gaat dat ontdekken. En het spreekt voor zich dat je leiderschap niet alleen beoefent als je een leidinggevende positie hebt. Er zijn ook andere plekken, bijvoorbeeld in een privécontext, waar je dit kunt doen. Leiding leren geven aan onszelf is ook belangrijk!

Voor het volgen van het traject wordt een certificaat verstrekt dat aangeboden kan worden bij het lerarenregister.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thea de Mots. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier Leiderschapsoriëntatietraject

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering)    
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.