Verdiepingscursus Leesmethodieken dyslexie

Het boek Dyslectische kinderen leren lezen (van Anneke Smits en Tom Braams) beschrijft een aantal concrete methodieken voor het leren lezen van kinderen met leesproblemen en dyslexie: de zogenaamde Connect- en RALFI methodieken. In deze cursus verdiep je je in de RALFI en Connect Vloeiend Lezen methodieken en leer je hoe je deze in de praktijk in kunt zetten. 

Kosten: € 195,-
Uren (sbu): 6
Locatie: Gouda
Tijd: 9.00-11:30 en 13.30-16.00
Route
C.M (Nicole) Reijm

Orthopedagoog (SKJ:120000843)

Telefoon:
0182-540333 0182-540333


Connect Vloeiend Lezen

Connect Vloeiend Lezen is een programma voor kinderen die de aanvankelijke leeshandeling beheersen, maar niet komen tot het automatiseren daarvan. De centrale doelen van Connect Vloeiend Lezen zijn: leeskilometers maken en het komen tot vloeiendheid. Ter bevordering van deze vloeiendheid wordt gebruik gemaakt van herhaald lezen. Binnen een connectsessie wordt een tekst meerdere malen gelezen.  

RALFI

RALFI is een leesprogramma voor kinderen die het lezen grotendeels beheersen maar langdurig te traag blijven lezen. Denk aan minder dan twee AVI-niveaus per jaar. RALFI is gericht op het verhogen van het leesniveau en vloeiend lezen. Er wordt gewerkt met teksten die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen.

Je kunt deze methodieken inzetten in groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool en op het speciaal basisonderwijs. De verschillende oefenvormen zijn geschikt voor individuele én voor groepsgewijze interventie. De methodieken passen ook in het schooltraject van het dyslexieprotocol.

Let op: Connect Vloeiend Lezen wordt behandeld op donderdagochtend 17 maart Ralfi lezen op woensdagmiddag18 mei.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten, onderwijsassistenten, leesmoeders, remedial teachers en intern begeleiders van het (speciaal) basisonderwijs.

Natuurlijk kan deze cursus ook op je eigen locatie gegeven worden. Neem gerust contact met ons op!

Aanmeldformulier

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.