Verdiepingscursus Leesmethodieken dyslexie

Het boek Dyslectische kinderen leren lezen (van Anneke Smits en Tom Braams) beschrijft een aantal methodieken voor het leren lezen van kinderen met leesproblemen en dyslexie: de zogenaamde Connect- en RALFI-methodieken. In deze cursus verdiep je je in beide methodieken en leer je hoe je ze kunt inzetten.

Kosten: € 195,-
Uren (sbu): 6
Locatie: Gouda
Tijd: 13.30-16.00
Route
C.M (Nicole) Reijm

Orthopedagoog (SKJ:120000843)

Telefoon:
0182-540333 0182-540333


Connect Vloeiend Lezen

Connect Vloeiend Lezen is een programma voor kinderen die het leesproces beheersen, maar niet komen tot de automatisering ervan. De hoofddoelen van Connect Vloeiend Lezen zijn: leeskilometers maken om zo vloeiend te leren lezen. Daarbij zet het programma in op herhaald lezen, zodat deelnemers een tekst meerdere keren lezen. 

RALFI

RALFI is een leesprogramma voor kinderen die het lezen grotendeels beheersen, maar langdurig te traag blijven lezen. Denk aan minder dan twee AVI-niveaus per jaar. RALFI is gericht op het verhogen van het leesniveau en vloeiend lezen. De methode werkt met teksten die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen.

Je kunt deze methodieken inzetten in groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool en op het speciaal basisonderwijs. De verschillende oefenvormen zijn geschikt voor individuele én voor groepsgewijze interventie. De methodieken passen ook in het schooltraject van het dyslexieprotocol.

Data en tijden

  • Connect Vloeiend Lezen wordt behandeld op dinsdagmiddag 18 april 2023 van 13.30 tot 16.00 uur. 
  • RALFI wordt behandeld op woensdagmiddag 17 mei 2023 van 13.30 tot 16.00 uur.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten, onderwijsassistenten, leesmoeders, remedial teachers en intern begeleiders van het (speciaal) basisonderwijs.

Natuurlijk kan deze cursus ook op je eigen locatie gegeven worden. Neem gerust contact met ons op!

Aanmeldformulier

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
Adresgegevens (voor facturering aan school/organisatie, geen privé-adres)  
     
School of organisatie    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.