Ons aanbod

Veel jongeren besteden steeds meer tijd aan online media binnen jouw gemeente. Mediawijsheid wil jou als kerk hierin ondersteunen en tools aanbieden om op een wijze manier om te gaan met nieuwe media in de kerk. Lees hier meer over ons aanbod.

 • Visiesessie over ICT en onderwijs aan de hand van de DigileerwijzerOuderavonden op school of in de kerkelijke gemeente
  Wat kan het gezellig zijn: de familie-app om wel en wee te delen met jong en oud. Wat kan het leuk zijn: de Hay Day-hype in huis, de game waardoor de kinderen ineens alle aandacht hebben voor het boerenleven. Maar wat kan het ook vermoeiend zijn: die schermtijd die zo vaak ontaard in schermstrijd. Hoe werk je aan een positieve gezinscultuur waarin regels ruimte scheppen en waarin vrijheid vertrouwen wordt? Voor welke keuzes plaatsen media ons en hoe kunnen we die keuzes op grond van de Bijbel maken? Tijdens ouderavonden worden ouders ‘bijgepraat’ over mediaontwikkelingen maar ook aan het denken gezet over de huidige praktijken in hun gezin. In overleg wordt besloten hoe interactief de avond kan worden opgezet. Er zijn drie insteken te kiezen:
  • Films en beeldcultuur; invloeden op het gezin
  • Sociale media in het gezin: be├»nvloeden en be├»nvloed worden
  • Games en ontspanning; gezinstijd in een media-eeuw
  Wil je weten wat wij kunnen betekenen voor jouw gemeente? Neem dan contact op via dit formulier.