Ouder-kindavonden mediawijsheid

Mediawijsheid is niet alleen voor ouders of alleen voor kinderen bestemd. Mediawijsheid gaat juist over jullie samen. Over hoe jullie als gezin omgaan met media, over de keuzes die jullie daarbij maken en over de gesprekken die daarover gaan. Daarom is het goed om daar eens een avond bij stil te staan. Samen.

Kosten: € 395,-
Uren (sbu): 3 uur
Locatie: eigen locatie
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Route
H. (Henrieke) Hoogendijk

Mediapedagoog en onderzoeker

Telefoon:
0182-540316 0182-540316


Inhoud

Tijdens de ouder-kindavond op een basisschool is er een gezamenlijk begindeel. Vanuit een Bijbelse basis
worden lijnen getrokken naar mediaontwikkelingen en media-invloeden die we in ons eigen leven merken of om ons heen kunnen zien. Daarin krijgen de kinderen genoeg ruimte om te vertellen over hun eigen ervaringen online. Ouders en kinderen gaan daarna in groepjes uiteen om (gespreks-) opdrachten te doen. Ten slotte gaan ouders en kinderen als gezin met elkaar in gesprek. Bij de avonden over games en films gebeurt dit ook al in het eerste deel van de avond. Hoe doen wij het thuis? En waarom kiezen we daarvoor? Waar zijn we blij mee of wat willen we juist anders? Zo kunnen gezinnen de opbrengst van de avond letterlijk mee naar huis nemen.

Thema's

De ouder-kindavond bieden we aan in drie varianten:

  • Toegespitst op sociale media
  • Toegespitst op games
  • Toegespitst op films en vlogs

Meer informatie en aanmelden

Voor vragen over deze avonden kun je terecht bij Henrieke Hoogendijk. Een avond aanvragen kan via onderstaand aanmeldformulier.  

Aanmeldformulier voor ouder-kindavond of ouderavond

 
Persoonlijke gegevens    
Aanhef:
     
School of organisatie    
     
Adresgegevens (voor facturering)  
     
Media-avond    
     
Bevestiging    
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
     
   
   
Na je aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan een e-mail naar onze webmaster.