Ons aanbod

Lees hieronder meer over ons aanbod. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met de onderwijsadviseur om alle mogelijkheden te bespreken. 

  • Teamtraining mediawijsheid
    Wil je met je school actief bezig gaan met mediawijsheid, is het belangrijk om iedereen in je team te motiveren. Maar moet iedereen hetzelfde kunnen en willen als het gaat om nieuwe media in de klas? De teamtraining ‘mediawijsheid’ is een korte training van drie dagdelen waarin aandacht gegeven wordt aan actuele ontwikkelingen op het terrein van nieuwe media en krijg je inzicht in de (digitale) wereld waarin jouw leerlingen staan. Daarnaast biedt deze teamtraining reflectie en coaching: wat is jouw grondhouding, hoe ga je zelf met media om? Tot slot zal het onderwerp van attitudevorming aan bod komen: hoe verloopt het proces van vorming bij je leerling en hoe kan je daar als leraar een bijdrage aan leveren?

    Wil je meer informatie? Mail je vragen naar mediawijsheid@driestar-educatief.nl
     
  • Leergang Mediawijsheidcoach
    Hoe bereid je als leraar jouw leerlingen voor op wijs mediagebruik en op welke manier kunnen ouders hierbij betrokken worden? Na de post-HBO-opleiding tot Mediawijsheidcoach heb je antwoorden op deze vragen. Je bent in staat om mediawijsheid te integreren in het bestaande onderwijs en je kunt advies uitbrengen binnen jouw school. Onderwerpen als sociale media, groepsdruk, cyberpesten, beeldcultuur, infobesitas, gamen en VR/ AR passeren de revue tijdens de opleiding.
     
    Doelgroep en studielast
    De opleiding is geschikt voor mensen uit het primair en voortgezet onderwijs. Ook voor leraren uit het MBO is deze opleiding relevant. De opleiding bestaat uit zes studiedagen. Verder wordt er van deelnemers verwacht dat ze d.m.v. zelfstudie zich verdiepen in relevante literatuur. Ook zullen er opdrachten in de school worden uitgevoerd. Deelnemers houden van hun ontwikkeling een portfolio bij. Bij elkaar is de studielast 100 uur. Het afsluitend certificaat is opgenomen in het lerarenregister. 

    Na het volgen van de opleiding ben je in staat mediawijsheid een prominente plaats in de school te geven door gebruik te maken van de Mediacirkel (link naar uitleg MAM). We adviseren scholen minimaal één persoon op te leiden tot Mediawijsheidcoach. Grotere scholen adviseren we om twee personen per locatie hiervoor op te leiden.
     
    Wil je meer informatie lezen over de opleiding Mediawijsheidcoach? Ga dan naar de opleidingspagina.
     
  • Mediawijsheid voor beginners
    Heb je geen idee wat de kinderen van je klas online doen? Zeggen begrippen als ‘vlog’, ‘snappen’, ‘swipen’, ‘exposen’ en ‘MMORPG-games’ je niets? Je bent duidelijk geen ‘digital native’; je hebt niet zoveel met nieuwe media.

    Laat je bijspijkeren via onze Masterclass! In 180 minuten brengen wij je kennis op peil. Op een inspirerende manier maak je kennis met de digitale leefwereld van leerlingen in je klas, de rol die de smartphone en tablet in het gezin hebben én krijg je relevante wetenschappelijke inzichten mee.
    ‘Media voor dummies’ is ook een aanrader voor leraren en voor iedereen die met jongeren werkt.

    Wil je meer informatie lezen over deze cursus? Ga dan naar onze cursuspagina. 
  • Lezingen en workshops
    Heb je een specifieke vraag over het verzorgen van een lezing of workshop? We verzorgen workshops, ouderavonden of jongerenavonden over mediaopvoeding en attitudevorming, films, sociale media, media en seksualiteit, weerbaarheid en andere thema’s op aanvraag. Tevens faciliteren we ouder-kindavonden over sociale media; een avond voor de leerlingen van groep 7 en 8 van jouw school, samen met hun ouders. 

    Wil je meer informatie over een lezing of workshop? Bekijk dan hier ons aanbod
  • Stapp – leerlijn mediawijsheid voor po, sbo en vo
    Stap voor stap bewust online (en soms offline). Hoe kunnen we kinderen en jongeren leren kritisch en wijs om te gaan met de digitale wereld om hen heen? Hoe kunnen zij Bijbelse waarden hanteren in hun omgang met nieuwe media? En hoe kunnen opvoeders hen daarin voorleven en begeleiden? Stapp, de leerlijn voor mediawijsheid van Driestar educatief, helpt hierbij.

    Stapp start in groep 1 en loopt door tot in het voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn er lessen voor het speciaal basisonderwijs. Naast allerlei thema’s op het gebied van mediawijsheid (o.a. cyberpesten, intieme media, films, games) is er in deze leerlijn nadrukkelijk aandacht voor waarden, zoals weerbaarheid, matigheid, trans­parantie, respect en focus. Deze waarden zijn gebaseerd op de Mediacirkel van Driestar educatief. Kijk hier voor meer informatie.