Honderd jaar vrijheid van onderwijs 19 januari 2017

Het herdenkingsjaar 2017 is begonnen: honderd jaar onderwijsvrijheid. Gelijke bekostiging van openbaar en bijzonder onderwijs werd in 1917 in de wet geregeld. Daarom is een website gestart waar alles te vinden is over de activiteiten dit jaar.

Kijk op www.vrijheidvanonderwijs.nl Hieronder een paar belangrijke zaken die op die website te vinden zijn.

  • Een kinderboek voor kinderen vanaf 10 jaar over de schoolstrijd. Het boek is geschreven door de bekende kinderboekenauteur Marian Schalk. Hier kunt u meer informatie vinden.
  • Een digitaal onderwijsleerpakket over de schoolstrijd, ontwikkeld onder regie van Driestar educatief. Met dit materiaal kun je deze historische gebeurtenis dicht bij kinderen in je klas brengen. Klik hier voor meer informatie en bestellen.
  • Op de website is meer informatie te vinden over de discussie over onderwijsvrijheid in de media (klik hier). Je vindt een overzicht van opinieartikelen pro en contra vrijheid van onderwijs uit de grote landelijke kranten van de afgelopen acht jaar.
  • Zoek je een thema voor een ouderavond, een avond met kerkenraden of een ledenvergadering? Hier kun je een overzicht vinden met pittige dilemma’s waarover je met elkaar in gesprek kunt gaan. Ook staan er Bijbelgedeelten bij die betrekking hebben op Bijbels onderwijs. 
Heb je je al aangemeld voor het congres in Vianen over honderd jaar onderwijsvrijheid? Aanmelden kan bij de VGS via congres@vgs.nl.
 

Meer nieuws