Het coronavirus: update 22 april 2020

Driestar educatief volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en neemt passende maatregelen als dat nodig is. Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de GGD.

Na de persconferentie van premier Rutte op dinsdag 21 april geldt voor Driestar educatief de volgende situatie:

 1. Onze gebouwen zijn sowieso tot 20 mei ‘op slot’. In de praktijk zijn ze wel open voor urgente en noodzakelijke dingen, maar werknemers van Driestar educatief werken zoveel mogelijk thuis en activiteiten zijn verplaatst, afgelast of vinden online plaats.
 2. Het studeren bij Driestar hogeschool blijft ‘online’ tot in ieder geval 1 juni 2020. 
 3. Nu de scholen weer opstarten per 11 mei, zullen ook stages in principe weer mogelijk worden (altijd in samenspraak met de stageschool!)..
 4. Voor de meest recente informatie en vragen over stages, lessen en toetsing dienen studenten Eduweb in de gaten te houden.
 5. Onderwijsadvies gaat zoveel mogelijk online door, dus wat digitaal kan gaat digitaal door. Leerlingenzorg en advieswerkzaamheden waarbij fysieke ontmoeting cruciaal is worden in overleg met scholen en ouders vanaf 11 mei 2020 wel weer op locatie uitgevoerd.
De situatie vraagt om maximale creativiteit en inzet van iedereen. We zien dat gelukkig overal om ons heen gebeuren, en wensen iedereen die betrokken is bij het onderwijs hier veel succes en wijsheid bij. Als je naar aanleiding van deze informatie vragen heb, mail dan naar corona@driestar-educatief.nl.

Bezoekers en hygiëne

We vragen bezoekers van een van de gebouwen van Driestar educatief rekening te houden met de volgende hygiënevoorschriften:
 • geen handen schudden;
 • was je handen regelmatig;
 • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • gebruik papieren zakdoekjes.

In algemene zin blijft gelden: blijf zoveel mogelijk thuis.

Nadere informatie

Intussen werken we het scenario ‘Back to school & work’ (met 1,5e meter afstand) verder uit. Wij informeren medewerkers en studenten via de interne communicatiekanalen Portaal (medewerkers) en Eduweb (studenten). Houd deze kanalen in de gaten voor alle relevante informatie en updates. Heb je vragen? corona@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Prijsvraag Taalpunt NL

   Leerlingen die met Taalpunt NL werken, opgelet! Dit jaar maken we een nieuwe, christelijke methode Nederlands (de opvolger van Taalpunt NL). We zoeken een naam voor de nieuwe methode. En daar hebben we jou voor nodig! Verzin jij de beste naam en win jij daarmee €25,-?

  • Extra afleveringen Driestarjournaal

   De veelbekeken reeks van Bijbelvertellingen in het Driestarjournaal stopt met Pinksteren. Volgende week zijn er nog een aantal extra afleveringen in samenwerking met Woord en Daad.

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.