Het coronavirus: update 1 april 2020

Driestar educatief volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en neemt passende maatregelen als dat nodig is. Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de GGD.


Dit betekent in ieder geval tot en met 28 april, en praktisch tot en met de meivakantie:

 1. In principe zijn onze gebouwen ‘op slot’. In de praktijk zijn ze wel open voor urgente en noodzakelijke dingen, maar werknemers van Driestar educatief werken zoveel mogelijk thuis en activiteiten zijn verplaatst, afgelast of vinden online plaats.
 2. Dit betekent ook dat onderwijsadviseurs niet fysiek op scholen komen of met groepen werken tot en met de meivakantie. Activiteiten worden zoveel mogelijk digitaal en op afstand vormgegeven of verplaatst.
 3. Omdat de po- en vo-scholen gesloten zijn, heeft dit ook gevolgen voor stages die studenten van de hogeschool lopen. Lio- en SAM-studenten van Driestar hogeschool sluiten aan bij het beleid van de school waar de stage plaatsvindt en draaien dus mee in het programma dat nog blijft draaien of het vormgeven van onderwijs op afstand. Op Eduweb vinden studenten een Q&A met alle relevante en bijgewerkte informatie.
 4. Driestar hogeschool als geheel blijft ook na de meivakantie nog ‘online’, tot 1 juni 2020. 

De situatie vraagt om maximale creativiteit en inzet van iedereen. We zien dat gelukkig overal om ons heen gebeuren, en wensen iedereen die betrokken is bij het onderwijs hier veel succes en wijsheid bij. Als je naar aanleiding van deze informatie vragen heb, mail dan naar corona@driestar-educatief.nl.

Bezoekers en hygiëne

We vragen bezoekers van een van de gebouwen van Driestar educatief rekening te houden met de volgende hygiënevoorschriften:

 • geen handen schudden;
 • was je handen regelmatig;
 • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • gebruik papieren zakdoekjes.

Verder geldt voor iedereen in Nederland, blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Nadere informatie

Wij informeren medewerkers en studenten via de interne communicatiekanalen Portaal (medewerkers) en Eduweb (studenten). Houd deze kanalen in de gaten voor alle relevante informatie en updates. Heb je vragen? corona@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Gratis online training 'Mediawijsheid op school'

   Volg op 14 april de gratis online training ‘Mediawijsheid op school’ over vorming en weerbaarheid van leerlingen. Meld je aan op onze website.

  • Help, volgend schooljaar heb ik een dyslect in mijn klas!

   “Help, volgend schooljaar heb ik een dyslect in mijn klas!” zegt u wellicht niet tegen uw collega’s, maar kunt u wel denken. In Nederland is 3 tot 5 procent van de leerlingen dyslectisch. De kans dat u 1 of meerdere leerlingen met dyslexie in de klas heeft, is dus erg groot. Maar hoe kunt u een kind met dyslexie het beste ondersteunen en wat is officieel toegestaan? De volgende cursusavond zal u daar meer informatie over geven.

  • Rekenen met kleuters

   Jonge kinderen zijn spelenderwijs bezig om grip te krijgen op de wereld om hen heen. Rekenen/wiskunde zit verborgen in alledaagse activiteiten en in spel. Dat biedt de hele dag kansen om met rekenen bezig te zijn! Hoe is het met jullie rekenonderwijs in de onderbouw?

  • Boeken ter ere van ons jubileumjaar

   het magazine over Driestar 75 en recent de verhalenbundel. Daarnaast hebben we ook een speciale jubileumactie voor het boek 'Bidden met de schrift'. Bestel de boeken eenvoudig in onze webwinkel!

  • Boeken en verhalen voor alle thuisblijvertjes

   Nu kinderen niet naar school kunnen, schieten initiatieven om thuis zinvol bezig te zijn als paddenstoelen uit de grond.