Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht 29 september 2022

De motieven van de deelnemers zijn divers: van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar één ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken”, waardeert een van de deelnemers het event.

Kennismaking met Driestar educatief

Bij Driestar educatief werken is bijzonder. Iedereen werkt namelijk mee aan een missie. Van docent tot medewerker financiën en van onderwijsadviseur tot secretaresse. Tijdens het event neemt Rens Rottier de aanwezigen mee in die missie. “Inspireren, vormen en ondersteunen van (aankomende) leraren, leidinggevenden op scholen en opvoeders om goed christelijk onderwijs te geven. Dat is waarvoor wij bij Driestar educatief werken."

Werken aan een missie

Hoe dat in de praktijk werkt, vertellen onderwijsadviseur Mirjam Floor, medewerker personeelszaken Mirjam van Driel en docent pedagogiek Manita Hoeke. “Zo zie je maar, als je naam met een ‘M’ begint, word je hier zeker aangenomen”, grapt Arjan van Tol, manager hogeschool, die het gesprek leidt.
“Hoe werken jullie in de praktijk aan deze missie?” vraagt hij de dames. Manita ziet dat heel duidelijk terug bij het opleiden van ‘haar’ pabostudenten: “Ik heb zelf ook jaren voor de klas gestaan. Prachtig om het vak door te geven en zo weer nieuwe christelijke leerkrachten op te leiden." Mirjam van Driel waardeert het vooral dat ze ook op een ondersteunende functie kan meewerken aan het onderwijs. “Mooi dat er zo voor elk talent wel een plekje in het ondewijs is!” 

Driestar educatief als werkgever

“Een grote meerwaarde vind ik de mobiliteit binnen de organisatie. Ik ben nu met mijn derde functie binnen Driestar educatief bezig. Daaruit blijkt vertrouwen in mijn vaardigheden, wat ik erg waardeer”, aldus Mirjam van Driel. Zij begon haar loopbaan bij Driestar educatief in de mediatheek, werkte vervolgens als secretaresse en is nu werkzaam bij de afdeling Personeelszaken. Die flexibiliteit zien de andere dames ook. Manita: "Hoe leuk is het dat Mirjam als onderwijsadviseur morgen bij mij een college over executieve functies komt geven. Gaaf hoe onderwijsadvies en hogeschool elkaar aanvullen”, zegt Manita. Mirjam Floor reageert: "En voor mij is het leuk om binnen de opleiding aan de slag te zijn. Dat zorgt voor afwisseling. En hoewel het bezoeken van scholen mij veel energie geeft, vind ik het ook weleens fijn om eens een dag niet in de auto te zitten."

Mogelijkheden genoeg

Tijdens de sessies na de pauze komen in kleiner verband de mogelijkheden binnen de diverse afdelingen naar voren. “Ik wil al een tijdje toekomstige docenten begeleiden en opleiden”, zegt een deelnemer die is aangeschoven bij de sessie van de hogeschool. Ze is niet de enige leerkracht die na een heel aantal jaar in het basisonderwijs graag eens iets anders wil gaan doen. Anderen komen vooral uit nieuwsgierigheid. “Maar welke functies vallen er nu precies onder support? En wat zijn mijn taken als ik medewerker financiën word?”

Samen sparren

Tijdens de borrel blikken deelnemers positief terug op dit event. “Normaal ben je op een sollicitatie toch elkaars concurrent. Leuk om nu ook andere werkzoekenden tegen te komen en met elkaar te sparren over een mogelijke vervolgstap." Een van de collega’s merkt lachend op: “Wellicht sta ik nu te praten met een toekomstige collega. Dat zou toch mooi zijn!”

Ook kennismaken?

Heb jij dit event gemist maar wil jij ook graag eens met ons kennismaken? Bekijk onderstaand filmpje waarin je een beeld van de organisatie krijgt en waarin collega's vertellen waarom ze graag bij Driestar educatief werken. Je kunt ook contact opnemen met personeelsadviseur Cees van der Lee. Hij denkt graag met je mee op welke manier we wat voor elkaar kunnen betekenen. Zien we jou binnenkort in Gouda?

Meer nieuws