Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht 29 september 2022

De motieven van de deelnemers zijn divers: van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar één ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken”, waardeert een van de deelnemers het event.

Kennismaking met Driestar educatief

Bij Driestar educatief werken is bijzonder. Iedereen werkt namelijk mee aan een missie. Van docent tot medewerker financiën en van onderwijsadviseur tot secretaresse. Tijdens het event neemt Rens Rottier de aanwezigen mee in die missie. “Inspireren, vormen en ondersteunen van (aankomende) leraren, leidinggevenden op scholen en opvoeders om goed christelijk onderwijs te geven. Dat is waarvoor wij bij Driestar educatief werken."

Werken aan een missie

Hoe dat in de praktijk werkt, vertellen onderwijsadviseur Mirjam Floor, medewerker personeelszaken Mirjam van Driel en docent pedagogiek Manita Hoeke. “Zo zie je maar, als je naam met een ‘M’ begint, word je hier zeker aangenomen”, grapt Arjan van Tol, manager hogeschool, die het gesprek leidt.
“Hoe werken jullie in de praktijk aan deze missie?” vraagt hij de dames. Manita ziet dat heel duidelijk terug bij het opleiden van ‘haar’ pabostudenten: “Ik heb zelf ook jaren voor de klas gestaan. Prachtig om het vak door te geven en zo weer nieuwe christelijke leerkrachten op te leiden." Mirjam van Driel waardeert het vooral dat ze ook op een ondersteunende functie kan meewerken aan het onderwijs. “Mooi dat er zo voor elk talent wel een plekje in het ondewijs is!” 

Driestar educatief als werkgever

“Een grote meerwaarde vind ik de mobiliteit binnen de organisatie. Ik ben nu met mijn derde functie binnen Driestar educatief bezig. Daaruit blijkt vertrouwen in mijn vaardigheden, wat ik erg waardeer”, aldus Mirjam van Driel. Zij begon haar loopbaan bij Driestar educatief in de mediatheek, werkte vervolgens als secretaresse en is nu werkzaam bij de afdeling Personeelszaken. Die flexibiliteit zien de andere dames ook. Manita: "Hoe leuk is het dat Mirjam als onderwijsadviseur morgen bij mij een college over executieve functies komt geven. Gaaf hoe onderwijsadvies en hogeschool elkaar aanvullen”, zegt Manita. Mirjam Floor reageert: "En voor mij is het leuk om binnen de opleiding aan de slag te zijn. Dat zorgt voor afwisseling. En hoewel het bezoeken van scholen mij veel energie geeft, vind ik het ook weleens fijn om eens een dag niet in de auto te zitten."

Mogelijkheden genoeg

Tijdens de sessies na de pauze komen in kleiner verband de mogelijkheden binnen de diverse afdelingen naar voren. “Ik wil al een tijdje toekomstige docenten begeleiden en opleiden”, zegt een deelnemer die is aangeschoven bij de sessie van de hogeschool. Ze is niet de enige leerkracht die na een heel aantal jaar in het basisonderwijs graag eens iets anders wil gaan doen. Anderen komen vooral uit nieuwsgierigheid. “Maar welke functies vallen er nu precies onder support? En wat zijn mijn taken als ik medewerker financiën word?”

Samen sparren

Tijdens de borrel blikken deelnemers positief terug op dit event. “Normaal ben je op een sollicitatie toch elkaars concurrent. Leuk om nu ook andere werkzoekenden tegen te komen en met elkaar te sparren over een mogelijke vervolgstap." Een van de collega’s merkt lachend op: “Wellicht sta ik nu te praten met een toekomstige collega. Dat zou toch mooi zijn!”

Ook kennismaken?

Heb jij dit event gemist maar wil jij ook graag eens met ons kennismaken? Bekijk onderstaand filmpje waarin je een beeld van de organisatie krijgt en waarin collega's vertellen waarom ze graag bij Driestar educatief werken. Je kunt ook contact opnemen met personeelsadviseur Cees van der Lee. Hij denkt graag met je mee op welke manier we wat voor elkaar kunnen betekenen. Zien we jou binnenkort in Gouda?

Meer nieuws

  • Ontwikkeling handreikingen ‘Lesgeven in christelijk perspectief’

   Binnen het lectoraat ‘Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief’ is gestart met de ontwikkeling van handreikingen die gebruikt kunnen worden bij seculiere lesboeken. Dit project bouwt voort op de notitie ‘Leermiddelen’ die de gezamenlijke scholen voor reformatorisch voortgezet onderwijs met Driestar educatief hebben geschreven.

  • Met elkaar in gesprek over kindermishandeling

   Praten over kindermishandeling is moeilijk. Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, omdat je niet weet hoe je het gesprek moet aangaan, omdat je de relatie met ouder(s) en kind goed wilt houden, omdat je je afvraagt of dit het juiste moment is. Maandag begint de Week tegen Kindermishandeling, met dit jaar als thema ‘Praat met elkaar’. Lees de tips in dit artikel.

  • De christelijke vakles: een masterclass die je les van kleur laat veranderen

   In de afgelopen periode hebben op SG Pieter Zandt verschillende docenten onder de bezielende leiding van Piet Murre (lector Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief bij Driestar educatief) een masterclass over ‘de christelijke vakles’ gevolgd. Hoe ziet zo’n masterclass eruit en wat vinden docenten ervan?

  • Methode Wonderlijk gemaakt voorziet in behoefte

   Bijna 200 scholen zijn binnen één jaar tijd overgegaan op de nieuwste versie van Wonderlijk gemaakt. Deze methode over seksuele vorming vanuit een christelijke levensvisie voorziet daarmee duidelijk in behoefte. We zijn blij dat veel scholen aan het werk gaan met de belangrijkste boodschap van Wonderlijk gemaakt: dat elk kind er mag zijn, ongeacht wat hij of zij voelt, meemaakt of doet, vanuit het geloof dat elk kind is geschapen door God de Schepper.

  • Terugblik schoolleidersdag 2022: ontwikkel je visie, begin bij jezelf

   Op 7 oktober organiseerden de VGS, VBSO/KOC en Driestar onderwijsadvies de jaarlijkse schoolleidersdag. De opkomst en de betrokkenheid waren groot. De dag stond in het teken van visiegericht leiderschap. Er was door de dag heen veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Lees het verslag en bekijk de foto's als een korte terugblik.