24 jaar bestuurder Rens in beeld 27 januari 2023

Vandaag neemt Rens Rottier afscheid als bestuurder van Driestar educatief. Ruim 24 jaar stond hij als voorzitter aan het roer van onze organisatie. We zijn dankbaar voor alles wat hij in deze periode betekende voor het reformatorisch-christelijk onderwijs in en buiten Nederland. Bekijk het beeldverslag wat Rens zoal in die rol als bestuurder deed.

Jubilea

Door de jaren heen heeft Rens als bestuurder heel wat jubilea meegemaakt, van zichzelf, collega's, maar ook van de organisatie. Tijdens het jubileum 'Driestar 75' werd er samen met het Driestar College en wethouder Van Vugt een 'jubileumboom' geplant. 

Rens_1.png 

Rens_8.png

Internationalisering

Goed christelijk onderwijs wereldwijd heeft een grote plek in Rens' hart. Veel contracten zijn gesloten (hier de bezegeling van een samenwerking tussen Driestar hogeschool en de North West University in Zuid-Afrika met een handdruk), verschilllende conferenties zoals INCE en IAPCHE en de warme banden die er zijn met de school in Zhytomir. 

Rens_7.png Rens_10.png
Rens_9.png

Boeken rondom Leiderschap

Rens Rottier heeft zich in zijn loopbaan hard gemaakt voor leiderschap binnen de scholen. Hij werkte mee aan verschillende boeken rondom dit thema. Recent nog aan het boek Stap voor stap naar stevig leiderschap. Hieronder zie je de overhandiging van de boeken Wees een gids en Wordt een heer.

Rens_5.png Rens_11.png

Betrokken bestuurder

Rens kent alle 300 medewerkers van naam, en dat zegt gelijk iets over Rens als collega. Aandacht voor de mens achter de collega, een praatje of een warme handdruk. Rens, bedankt!

Rens_12.png
Rens_13.png
Rens_14.png
Rens_15.png

Meer nieuws

  • Kunst en cultuur in het (godsdienst)onderwijs

   Vind je het mooi om met je klas bezig te zijn rond de Bijbel, maar zoek je naast de vertrouwde Bijbelvertelling of dagopening ook naar andere manieren om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met Bijbelverhalen en kernzaken van het christelijke geloof?

  • Lezing: Hoe breng je de Bijbelse boodschap dicht bij de belevingswereld van kinderen?

   Elke ochtend is het een van de eerste dingen die je met de leerlingen doet. Je vertelt ze een verhaal uit de Bijbel. Je doet je best om de Bijbelse boodschap dicht bij het leven en de belevingswereld van kinderen te brengen. Maar hoe doe je dat?

  • Nieuw webinar: Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen

   Op dinsdag 12 december organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief samen met het PC GVO een webinar met de titel ‘Dialogisch spelen en leren rond Bijbelse bronverhalen’.

  • Terugkijken: de online open avond van Driestar hogeschool

   Heb jij de online open avond van Driestar hogeschool gemist? Geen probleem! Je kunt de uitzendingen terugkijken. Ga er maar rustig voor zitten en bekijk de beelden van de voorlichtingen.

  • Wat betekent genderdiversiteit voor de kerk en de school?

   Genderdiversiteit staat volop in de belangstelling en komt dus heel dichtbij. Wat betekent genderdiversiteit voor de kerk en de school? Hoe kunnen we op een Bijbels pastorale manier omgaan met genderdiversiteit? Prof. dr. J. Hoek, emeritus hoogleraar systematische theologie, nodigt je van harte uit voor zijn lezing, waarin hij op deze vragen ingaat.