Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief 9 juli 2020

Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.




Lesvoorbeelden in kennisbank

In enkele projecten van het lectoraat Schoolvakken en Didactiek van het Onderzoekscentrum van Driestar educatief worden bestaande lessen herontworpen of worden er nieuwe lessen gemaakt. Inmiddels zijn er enkele van deze lessen gepubliceerd op onze kennisbank. In deze kennisbank is onder de tab ‘lessen’ een onderverdeling gemaakt voor de verschillende vakgebieden: talen, exacte vakken, zaakvakken, muziek/gym/bv en levensbeschouwing. Vanaf nu zullen er zeer regelmatig nieuwe lesvoorbeelden volgen.

Inspiratie

De lesvoorbeelden kunnen leraren in het Voortgezet Onderwijs en daarbuiten inspireren om met hun eigen vak en met de eigen leerlingen verder aan de slag te gaan. De lesvoorbeelden zijn beknopt gehouden, zodat er voldoende informatie is en er tegelijk ook voldoende mogelijkheid om de les aan te passen. De lessen laten iets zien van de zeven principes van de Didactische diamant: hoe geef je een vakles vanuit een christelijk perspectief?
 
Meer informatie? Neem dan contact op met Piet Murre of Rian Leune.

Meer nieuws