Seksuele vorming

Hoe leer je jongeren dat seksualiteit een mooi geschenk van de Schepper is? Hoe zorg je dat jongeren weerbaar zijn? Hoe ga je om met problemen rond dit onderwerp? Met de methode Wonderlijk Gemaakt voor het voortgezet onderwijs geeft Driestar onderwijsadvies antwoord op deze vragen.
J.M. (Annemarie) Nobel

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760734 0182-760734
LinkedIn:

Nieuws

 • Wonderlijk Gemaakt al op 350 scholen in gebruik

  Meer dan 50.000 leerlingen krijgen les uit Wonderlijk gemaakt, onze methode voor seksuele vorming. De methode wordt op meer dan 350 scholen gebruikt, zowel reformatorische, gereformeerde als protestantse scholen met de Bijbel.

 • Knuffelen met je moeder is normaal

  ‘Neem maandverband, een pop of deodorant mee’, vertelt Elly van der Gouwe. Ze werkt aan Wonderlijk Gemaakt Speciaal, materiaal voor seksuele vorming voor mensen met een verstandelijke beperking. Zintuiglijk en beeldend materiaal is hierbij cruciaal.

 • Veelgestelde vragen over het Lerarenregister

  Welke nascholing telt precies mee voor het Lerarenregister? Moeten al mijn nascholingsactiviteiten gevalideerd zijn? Driestar onderwijsadvies geeft antwoord op de meest gestelde vragen over het Lerarenregister.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  • Van kwetsbaar naar weerbaar

   Door Anke van 't Hof

   Wonderlijk gemaakt is een methode voor het gesprek over seksualiteit met kinderen in de basisschoolleeftijd en op het PrO en LWOO. Er blijkt behoefte te zijn aan uitbreiding van deze methode voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Dit materiaal wordt ontwikkeld in samenwerking tussen Driestar educatief, ouderorganisaties, woonvoorzieningen en het speciaal onderwijs.

   Lees meer ›
  Bekijk alle blogs ›