Seksuele vorming

Hoe leer je jongeren dat seksualiteit een mooi geschenk van de Schepper is? Hoe zorg je dat jongeren weerbaar zijn? Hoe ga je om met problemen rond dit onderwerp? Met de methode Wonderlijk Gemaakt voor het voortgezet onderwijs geeft Driestar onderwijsadvies antwoord op deze vragen.
J.M. (Annemarie) Nobel

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760734 0182-760734
LinkedIn:

Nieuws

 • De methode Wonderlijk gemaakt onder de loep

  ‘Wonderlijk gemaakt’ is een methode seksuele vorming voor het christelijk en reformatorisch basisonderwijs. In de afgelopen maanden heeft het onderzoekscentrum van Driestar educatief onderzoek naar deze methode gedaan.

 • Wonderlijk Gemaakt al op 350 scholen in gebruik

  Meer dan 50.000 leerlingen krijgen les uit Wonderlijk gemaakt, onze methode voor seksuele vorming. De methode wordt op meer dan 350 scholen gebruikt, zowel reformatorische, gereformeerde als protestantse scholen met de Bijbel.

 • Knuffelen met je moeder is normaal

  ‘Neem maandverband, een pop of deodorant mee’, vertelt Elly van der Gouwe. Ze werkt aan Wonderlijk Gemaakt Speciaal, materiaal voor seksuele vorming voor mensen met een verstandelijke beperking. Zintuiglijk en beeldend materiaal is hierbij cruciaal.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  • Podcast over seksuele opvoeding

   Door P.M. (Elly) van der Gouwe

   Leerkrachten, docenten en ouders: ieder heeft zijn rol in seksuele vorming, of we er nu wel of geen aandacht aan geven. Hoe expliciet moet je zijn tegenover kinderen als het over seksualiteit gaat? In de vierde aflevering van de Reformatorisch Dagblad-podcast ”Bij ons thuis” staat seksuele vorming centraal.

   Lees meer ›
  • Van kwetsbaar naar weerbaar
  Bekijk alle blogs ›