Cursus Wonderlijk gemaakt speciaal

Deze cursus geeft je informatie over het omgaan met seksuele vorming op jouw speciale school of instelling met behulp van Wonderlijk gemaakt speciaal.

Kosten: € 300
Uren (sbu): 8
Locatie: Gouda
Tijd: 09.00u-16.00u
Route
P.M. (Elly) van der Gouwe

Docent Pedagogiek

Telefoon:
0182-760360 0182-760360
LinkedIn:


Hoe ga je om met seksueel gedrag op jouw school of woonvoorziening? Welke verantwoordelijkheid heeft de school en wat hoort echt bij de taak van de ouders? Hoe praat je over seksualiteit met jouw leerlingen of cliënten, die het meest gebaat zijn bij eenvoudige en concrete communicatie?

Misschien heb jij als leerkracht in het (v)so of als begeleider in een zorginstelling deze vragen ook wel. Begrijpelijk! Want seksuele vorming bij mensen met een verstandelijke beperking is geen gemakkelijke opgave. 

In deze cursus word jij als leerkracht of begeleider toegerust om met seksuele vorming aan de slag te gaan. De christelijke waarden en normen zijn het uitgangspunt voor het materiaal, dat in alles benadrukt dat leerlingen en cliënten wonderlijk gemaakt zijn.   

Het is ook mogelijk om deze cursus op uw eigen locatie te organiseren en de inhoud aan te passen aan uw eigen leerwensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

De cursus kan alleen worden gevolgd  als de school/organisatie een licentie voor Wonderlijk gemaakt speciaal heeft gekocht.