Dyslexie/EED

Bij Driestar educatief kun je terecht voor diagnostiek en behandeling van (ernstige) dyslexie. 

Daarnaast bieden wij ook cursussen op het gebied van dyslexie, voor ouders, leerkrachten en ib’ers.

Onze gespecialiseerde dyslexiebehandelaars en orthopedagogen en psychologen werken  intensief samen met leerkrachten, intern begeleiders, ouders en kinderen. Daardoor kunnen ze de dyslexiezorg goed afstemmen.zodat het past bij het kind, de school en het gezin. We werken met een behandelmethode die bewezen effectief is.
Daarnaast bieden wij cursussen om als school dyslexia friendly te worden, kun je bij ons geschoold worden tot dyslexiespecialist en rusten we ouders toe om hun kinderen nog beter te begeleiden.

Nieuws

 • Word een dyslexievriendelijke school met deze checklist!

  Weet jij welke concrete begeleidingsmogelijkheden er zijn voor een leerling bij wie dyslexie is vastgesteld en ben je bekend met het protocolboek lees- en spellingproblemen? Weet je hoe het zit met preventieve maatregelen die op jouw school genomen kunnen worden om lees- en spellingproblemen te voorkomen?

 • Nieuw: checklist dyslexie en meertaligheid

  Als een leerling meertalig is, kunnen problemen ontstaan rondom lezen en schrijven. Voor een leerkracht is het vaak lastig om te achterhalen hoe de problemen ontstaan. Is er sprake van dyslexie of komt het door de buitenlandse achtergrond? Een nieuwe checklist kan achterhalen wat het probleem is!

 • Driestar educatief ontvangt eerste NKD-keurmerk Dyslexie met KIWA-certificering

  Driestar educatief is met zo'n zestig dyslexiebehandelaars actief op meer dan driehonderd scholen in het primair onderwijs. Hiervoor zijn wij aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›