Dyslexie/EED

Bij Driestar educatief kun je terecht voor diagnostiek en behandeling van (ernstige) dyslexie. Daarnaast bieden wij ook cursussen op het gebied van dyslexie, voor ouders, leerkrachten en ib’ers.

Daarnaast bieden wij cursussen om als school dyslexia friendly te worden, kun je bij ons geschoold worden tot dyslexiespecialist en rusten we ouders toe om hun kinderen nog beter te begeleiden.

Nieuws

 • Een hele klas vol leerlingen met dyslexie

  Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?

 • Dyslexie en kleuters

  Er is al veel bekend over dyslexie. Onder andere het feit dat dyslexie bij kleuters niet voorkomt. Maar betekent dat ook dat signalen van dyslexie nog niet te herkennen zijn bij kleuters?

 • Een rijke taal- en leesomgeving: Hoe dan?

  Een veelgehoorde opmerking is: ‘Leest u maar veel voor aan uw kind, dat is belangrijk!’ Voorlezen is zeker belangrijk maar er is meer nodig om kinderen zelf tot lezen te laten komen. Een rijke taal- en leesomgeving is hierbij van essentieel belang.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›