Dyslexie/EED

Bij Driestar educatief kun je terecht voor diagnostiek en behandeling van (ernstige) dyslexie. 

Daarnaast bieden wij ook cursussen op het gebied van dyslexie, voor ouders, leerkrachten en ib’ers.

Onze gespecialiseerde dyslexiebehandelaars en orthopedagogen en psychologen werken  intensief samen met leerkrachten, intern begeleiders, ouders en kinderen. Daardoor kunnen ze de dyslexiezorg goed afstemmen zodat het past bij het kind, de school en het gezin. We werken met een behandelmethode die bewezen effectief is.
Daarnaast bieden wij cursussen om als school dyslexia friendly te worden, kun je bij ons geschoold worden tot dyslexiespecialist en rusten we ouders toe om hun kinderen nog beter te begeleiden.

Nieuws

 • Onderzoek naar effectiviteit dyslexiebehandeling en ouderbetrokkenheid

  De leerkring Ouderbetrokkenheid van Samen in ontwikkeling (een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool) heeft een kleinschalig onderzoek gedaan naar het effect van ouderbetrokkenheid op de dyslexiebehandeling.

 • Een hele klas vol dyslectische leerlingen

  Driestar onderwijsadvies organiseert opnieuw dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten  en ib’ers van kinderen die behandeld worden voor dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?

 • Transformatie dyslexiebehandeling

  In 2015 is met de invoering van de Jeugdwet de transformatie jeugdhulp ingezet. Alle jeugdhulp, waaronder onderzoek naar en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie, valt sindsdien onder verantwoordelijkheid van de gemeente. De eerste jaren stonden in het teken van zoeken naar goede routes, passende beschikkingen en de juiste mensen bij de gemeenten. Inmiddels zijn we drie jaar verder en is er meer nadruk gekomen op inhoudelijke veranderingen in de jeugdhulp.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›