Dyslexie/EED

Bij Driestar educatief kun je terecht voor diagnostiek en behandeling van (ernstige) dyslexie. 

Daarnaast bieden wij ook cursussen op het gebied van dyslexie, voor ouders, leerkrachten en ib’ers.

Onze gespecialiseerde dyslexiebehandelaars en orthopedagogen en psychologen werken  intensief samen met leerkrachten, intern begeleiders, ouders en kinderen. Daardoor kunnen ze de dyslexiezorg goed afstemmen zodat het past bij het kind, de school en het gezin. We werken met een behandelmethode die bewezen effectief is.
Daarnaast bieden wij cursussen om als school dyslexia friendly te worden, kun je bij ons geschoold worden tot dyslexiespecialist en rusten we ouders toe om hun kinderen nog beter te begeleiden.

Nieuws

 • Een hele klas vol dyslectische leerlingen

  Driestar educatief organiseert opnieuw dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen die behandeld worden voor dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?

 • Onderzoek naar effectiviteit dyslexiebehandeling en ouderbetrokkenheid

  De leerkring Ouderbetrokkenheid van Samen in ontwikkeling (een samenwerking tussen basisscholen en de pabo van Driestar hogeschool) heeft een kleinschalig onderzoek gedaan naar het effect van ouderbetrokkenheid op de dyslexiebehandeling.

 • Een hele klas vol dyslectische leerlingen

  Driestar onderwijsadvies organiseert opnieuw dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten  en ib’ers van kinderen die behandeld worden voor dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›