Dyslexie/EED

Bij Driestar educatief kun je terecht voor diagnostiek en behandeling van (ernstige) dyslexie. 

Daarnaast bieden wij ook cursussen op het gebied van dyslexie, voor ouders, leerkrachten en ib’ers.

Onze gespecialiseerde dyslexiebehandelaars en orthopedagogen en psychologen werken  intensief samen met leerkrachten, intern begeleiders, ouders en kinderen. Daardoor kunnen ze de dyslexiezorg goed afstemmen zodat het past bij het kind, de school en het gezin. We werken met een behandelmethode die bewezen effectief is.
Daarnaast bieden wij cursussen om als school dyslexia friendly te worden, kun je bij ons geschoold worden tot dyslexiespecialist en rusten we ouders toe om hun kinderen nog beter te begeleiden.

Nieuws

 • Tips voor de invulling van zorgniveau 2 en 3 bij dyslexie

  De algemene leidraad van het Masterplan Dyslexie herzien en aangescherpt. Wij nemen je mee in de belangrijkste punten met betrekking tot zorgniveau 2 en 3.

 • Implementatiebegeleiding van BOUW!

  Regelmatig hoor ik als orthopedagoog dat het programma BOUW! door scholen is aangeschaft. Dit is een computergestuurd programma met als doel om leesproblemen preventief aan te pakken. Het programma is onder andere ontwikkeld door Prof. Dr. A. van der Leij van de Universiteit van Amsterdam, een grootheid op het gebied van dyslexie.

 • Word een dyslexievriendelijke school met deze checklist!

  Weet jij welke concrete begeleidingsmogelijkheden er zijn voor een leerling bij wie dyslexie is vastgesteld en ben je bekend met het protocolboek lees- en spellingproblemen? Weet je hoe het zit met preventieve maatregelen die op jouw school genomen kunnen worden om lees- en spellingproblemen te voorkomen?

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›