Cursussen

Jij bent leerkracht, misschien al een aantal jaar, misschien nog maar net. Eén ding staat vast: vroeg of laat, zit er een leerling in je klas met ernstige dyslexie. Wij helpen jou om kinderen met dyslexie dejuiste hulp te geven. Dat doen we vanuit het huis van de Dyslexie Academie (zie foto):
  • Het fundament van het huis wordt gelegd op de pabo. Daar leren aankomende leerkrachten alles over goed lees- en spellingonderwijs en dyslexie.
  • Het middelste gedeelte van het huis bestaat uit cursussen voor leerkrachten. Hoe begeleid je leerlingen met dyslexie, bij het lezen, maar ook bij andere vakken waarbij lezen een belangrijk onderdeel is? Hoe geef je de zorg op zorgniveau 2 en 3 vorm, waar begint je verantwoordelijkheid en waar houdt die op? Wie kan jou als leerkracht op een goede manier coachen? Onderwerpen die we in onze cursussen behandelen.
  • Het dak van het huis is voor intern begeleiders. Zij zijn doorgaans de specialisten binnen de school die meedenken over vragen als: hoe monitor je de dyslexiezorg en welke rol speelt het continuüm van zorg hierin? Speciaal voor hen is er de cursus Dyslexiespecialist 3.0.
Welke stap ga jij zetten in de begeleiding van leerlingen met dyslexie? Bekijk de flyer met ons complete aanbod of klik op onderstaande cursussen voor meer informatie.