Nieuwe subsidieregeling voor Engels in het onderwijs 1 juni 2017

Onder de naam Internationalisering po en vo verstrekt de Staatssecretaris van OCW subsidie voor internationalisering in het primair en voortgezet onderwijs.

Vanaf heden kun je subsidie aanvragen voor de invoering of voor verdieping van vvto Engels vanaf groep 1. Per school kan maximaal € 5000,00 ontvangen worden. De school moet een deel (minimaal 20%) van de kosten voor de invoering zelf investeren.

Er moet in het basisonderwijs worden voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • De subsidie  moet het komend jaar besteed worden aan nascholing en lesmateriaal, waarvan minimaal de helft besteed moet worden aan nascholing.
  • De klassen krijgen 1 uur in de week Engels.
  • De school is bezig met Engels vanaf groep 1. Als dat niet zo is, geef dan aan dat er plannen zijn om vroeg te starten. Geldt ook dit niet, dan is een poging om subsidiegeld binnen te halen nog altijd het proberen waard.
  • Het is voor een subsidietoekenning nodig dat de school van plan is om naar de landelijke standaard vvto toe te werken. Dat moet uit de aanvraag blijken. Het is niet zo dat er een strikte termijn aan zit, dus de school mag de tijd nemen om naar de standaard toe te werken (tussen de 2 en 4 jaar). Zie ook: Landelijke Standaard vvto en een kwaliteitskeurmerk vvto.
Het meerjarenbeleidsplan vvto van je school kun je apart toevoegen aan de aanvraag. Zie ook de gratis module op www.internationalisering.nl voor aanwijzingen om dit plan te schrijven. 

Aanvraag

Het is aan te raden om eerst de Algemene Voorwaarden en daarna de Handleiding curriculum te lezen: Subsidie voor internationalisering in primair onderwijs (IPV). Ook is het verstandig als je eerst alle vragen voor jezelf op papier beantwoordt, alvorens de aanvraag via de database te doen. Er kan namelijk niets tussentijds opgeslagen worden in de database. Bovendien: op deze manier heb je ook een kopie voor de verantwoording aan het einde van het jaar.

Er is geen deadline voor het indienen, deze subsidie stopt zodra de gelden op zijn. Daarom raden we aan om de aanvraag z.s.m. in te dienen.
 
Link naar de aanvraag: IPV-subsidie voor curriculumontwikkeling vvto aanvragen
 
Andere handige link: 
  • Bijlage bij de standaard vroeg vreemdetalenonderwijs Dit gaat onder meer over de competenties van een goede leerkracht vvto Engels. Dat is zeker niet iets dat je school nu al moet hebben, maar het is een leidraad om naartoe te werken als je van start gaat met vvto Engels.
Meer informatie? Lees meer op de website van de Rijksoverheid, of neem contact op met S.P. (Sjoerd) van den Berg, coördinator Deltaplan Engels of met  ipv@nuffic.nl of 070 4260 260.

Mocht u inhoudelijke vragen hebben over vvto, neem dan contact op met het vvto-team via vvto@nuffic.nl of 070 4260 260. 

Meer nieuws