NIEUW: praktisch boek over communiceren met ouders Geplaatst op 6 september 2018

‘Even over mijn zoon, juf …’ Zo heet het nieuwe boek dat Samen in ontwikkeling heeft uitgegeven over oudercommunicatie in het primair onderwijs. Het boek helpt jou als leerkracht een visie te vormen over je oudercontacten en het geeft praktische handreikingen bij verschillende soorten gesprekken die je met hen voert.

Als leraar ben je samen met ouders verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hun kind. Zij schenken je het vertrouwen en geven een deel van de opvoeding uit handen. Een hele verantwoordelijkheid, want christelijke ouders en leraren voeden de kinderen niet alleen op voor deze wereld, maar ook voor het koninkrijk van God.

Dit boek helpt jou en je team een visie te vormen op oudercommunicatie. Dat is het theoretische deel. Het praktische deel gaat in op de verschillende oudercontacten die je in een jaar hebt en bevat gespreksmodellen, handige tips, opdrachten, onderzoeksvragen en verwijzingen naar de gespreksvideo’s van Samen in ontwikkeling. Daardoor is het boek heel geschikt om in professionele leergemeenschappen of in teamverband te gebruiken.

Het boek is geschreven door Jan Noteboom, docent pedagogiek op de pabo van Driestar hogeschool, met steun van de leerkring Ouderbetrokkenheid van Samen in ontwikkeling.

>> Bestel het boek in onze webwinkel

Meer weten over onze begeleiding rondom ouderbetrokkenheid? Klik hier of neem contact op met Gerben Heldoorn.

Meer nieuws

  • Vacature toetsontwikkelaar voor TaalpuntNL

   Voor de herziening van methode TaalpuntNL is Driestar onderwijadvies op zoek naar een toetsontwikkelaar. Momenteel worden deel 4 BB, KB en GT/Mavo herzien. Herken jij je in onderstaande vacature? Solliciteer snel!

  • Waardenvorming moet antwoord zijn op beeldcultuur

   Wat we ook van de huidige cultuur vinden, we moeten onze jongeren leren om daarmee wijs en bewust om te gaan. Dat schrijft Sjaak Jacobse, onderwijsadviseur Mediawijsheid, in het Reformatorisch Dagblad.

  • Kijk het debat tussen Kees van der Staaij en Thierry Baudet live mee!

   Vuurwerk tijdens deze eerste ‘Nacht van Gouda’! We verwachten een spetterend debat tussen twee vooraanstaande politici: Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, en Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP. Kijk live mee via de livestream.

  • Breng het vak Engels op een hoger plan met de cursus coördinator Engels

   Er gaat weer een nieuwe cursus coördinator Engels van start! Tijdens vier cursus- en twee terugkomavonden adviseren onze onderwijsadviseurs je over de positie van Engels op jouw school. Misschien is jouw school al goed bezig. Misschien gebeurt er nog weinig. Deze kleinschalige cursus heeft oog en advies voor beide scholen.

  • ZIEN!vo goedgekeurd voor monitoring sociale veiligheid

   Scholen voor voortgezet onderwijs mogen vanaf het huidige schooljaar (2018-2019) de leerlingvragenlijst van ZIEN!vo gebruiken als monitoringsinstrument voor sociale veiligheid. De inspectie heeft daar toestemming voor gegeven. Dat is goed nieuws voor scholen die de lijst al gebruiken, en voor scholen die op zoek zijn naar een kwalitatief goede vragenlijst!