NIEUW: praktisch boek over communiceren met ouders Geplaatst op 6 september 2018

‘Even over mijn zoon, juf …’ Zo heet het nieuwe boek dat Samen in ontwikkeling heeft uitgegeven over oudercommunicatie in het primair onderwijs. Het boek helpt jou als leerkracht een visie te vormen over je oudercontacten en het geeft praktische handreikingen bij verschillende soorten gesprekken die je met hen voert.

Als leraar ben je samen met ouders verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hun kind. Zij schenken je het vertrouwen en geven een deel van de opvoeding uit handen. Een hele verantwoordelijkheid, want christelijke ouders en leraren voeden de kinderen niet alleen op voor deze wereld, maar ook voor het koninkrijk van God.

Dit boek helpt jou en je team een visie te vormen op oudercommunicatie. Dat is het theoretische deel. Het praktische deel gaat in op de verschillende oudercontacten die je in een jaar hebt en bevat gespreksmodellen, handige tips, opdrachten, onderzoeksvragen en verwijzingen naar de gespreksvideo’s van Samen in ontwikkeling. Daardoor is het boek heel geschikt om in professionele leergemeenschappen of in teamverband te gebruiken.

Het boek is geschreven door Jan Noteboom, docent pedagogiek op de pabo van Driestar hogeschool, met steun van de leerkring Ouderbetrokkenheid van Samen in ontwikkeling.

>> Bestel het boek in onze webwinkel

Meer weten over onze begeleiding rondom ouderbetrokkenheid? Klik hier of neem contact op met Gerben Heldoorn.

Meer nieuws

  • Samen met het jonge kind

   Kleuters kunnen jou geweldig nadoen, dus geef ze iets geweldigs om na te doen. Hoe we op een gewone lesdag mooie dingen leerden.

  • Meer door minder. De boodschap van een nieuwe lector.

   De installatie van Piet Murre tot lector ‘Schoolvakken en didactiek’ op donderdagmiddag 11 april 2019 is ingebed in een symposium met mensen uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Mooi, want daar gaat het om: Piet wil vanuit het onderzoekscentrum een bijdrage aan de praktijk leveren.

  • Data evenementen Driestar onderwijsadvies bekend!

   Goede sprekers, praktische toerusting voor je vak, interessante ontmoetingen en goede zorg. Dat zijn de ingrediënten van een onderwijssymposium in Gouda. Hierbij de data voor 2019-2020.

  • Vlog: De kracht van games

   Herkenbaar? Je roept de kinderen na een korte pauze weer tot de orde, maar bij een groepje jongens moet je drie keer zeggen dat de les weer verder gaat. Ze zijn in een verhitte discussie gewikkeld. Waar hebben ze het over? En waarom wordt een deel van de klas hierdoor buitengesloten?

  • Een hele klas vol leerlingen met dyslexie

   Driestar educatief organiseert op 7 mei opnieuw vier regionale dyslexiebelevingsavonden voor ouders, leerkrachten en ib’ers van kinderen met dyslexie. Een avond lang ervaren de deelnemers hoe het is om dyslexie te hebben in de klas. Hoe voelt het wanneer lezen niet vanzelf gaat en hoe blijf je gemotiveerd?