Mediawijsheidschallenge 2020 - doet jouw klas mee? 7 november 2019

Vloggers, media-mijders, Insta-fanaten: ze zitten allemaal in je klas. En allemaal hebben ze een gezond portie mediawijsheid nodig. Want hoe voorkom je identiteitsfraude, welke informatie weet Google van jou en wat zijn cookies? Ontdek de mediawijsheid van je klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge!

Vanaf nu is het mogelijk om als docent met een brugklas in te schrijven voor de Mediawijsheids Challenge. Een challenge waarin veel geleerd wordt over wijs mediagebruik en waarbij de eerste klassen van het voortgezet onderwijs de competitie aangaan voor de titel ‘de Meest Mediawijze Klas van het jaar’.

 
De quiz bestaat uit vijf lessen mediawijsheid die op eigen momenten gegeven kunnen worden tussen 6 januari en 14 februari 2020. Het is mogelijk om alle lessen in één week te plannen of om de vijf lessen te verspreiden over de vijf weken. Om de doorontwikkeling van de quiz te kunnen financieren, vragen we een bijdrage van €50,- per klas voor deelname. Lukt het jouw eerste klas niet om mee te doen in deze periode? Neem dan contact met ons op om (tegen meerprijs) te zoeken naar een ander geschikt moment.

Van de deelnemende scholen zullen de drie beste klassen naar de landelijke finale worden gestuurd. Die vindt plaats op donderdag 26 maart 2020. Op locatie bij het RD zullen de genomineerde klassen het opnemen tegen elkaar. Mediawijsheid? Natuurlijk breng je dat in de klas! Geef je vandaag nog op voor de challenge via: mediawijsheidschallenge@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Leerstoel Christelijke pedagogiek van Driestar educatief naar Theologische Universiteit Apeldoorn

   Het College van Bestuur van Driestar educatief (DE) heeft in 2016 een leerstoel ‘Christelijke pedagogiek’ opgericht en deze als bijzondere leerstoel ondergebracht bij de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Per 1 september 2021 zal dit een reguliere leerstoel aan de TUA worden.

  • Diplomering post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & Differentiatie

   Donderdag 27 mei j.l. was het zover, 15 studenten namen hun diploma in ontvangst na het volgen van de opleiding rond hoogbegaafdheid. Deze studenten mogen zich nu specialist hoogbegaafdheid & differentiatie noemen. Doordat zij bij ons een landelijk erkende opleiding hebben gevolgd staan deze specialisten geregistreerd in het landelijk register.

  • Lectoraatsdag 29 september 2021: Als desem in het deeg, verhalen die vormen en verbinden

   PCGVO en Driestar educatief hebben een lectoraat ingericht over protestants vormingsonderwijs op de openbare basisschool. Op de lectoraatsdag van 29 september zal de installatie van associate lector dr. Jan van Doleweerd plaatsvinden.

  • Aanmelden vernieuwde Wonderlijk gemaakt Basis

   De lesmethode Wonderlijk gemaakt Basis is vernieuwd. Voor de gebruikers van de huidige methode gaat er wat veranderen. In dit nieuwsbericht lees je meer over deze veranderingen en wat je moet doen om toegang te krijgen tot het herziene materiaal.

  • Gods werkelijkheid betrekken bij lessen

   Leerstof en vakinhoud gaan over de werkelijkheid. Daarmee gaan ze ook over Gods werkelijkheid. Welke rol speelt de leerling in deze werkelijkheid? Die vraag heeft alles met christelijk burgerschap te maken. De zeven principes van de Didactische diamant helpen om een vakles vanuit christelijk perspectief vorm te geven.