Mediawijsheidschallenge 2020 - doet jouw klas mee? 7 november 2019

Vloggers, media-mijders, Insta-fanaten: ze zitten allemaal in je klas. En allemaal hebben ze een gezond portie mediawijsheid nodig. Want hoe voorkom je identiteitsfraude, welke informatie weet Google van jou en wat zijn cookies? Ontdek de mediawijsheid van je klas tijdens de jaarlijkse Mediawijsheidschallenge!

Vanaf nu is het mogelijk om als docent met een brugklas in te schrijven voor de Mediawijsheids Challenge. Een challenge waarin veel geleerd wordt over wijs mediagebruik en waarbij de eerste klassen van het voortgezet onderwijs de competitie aangaan voor de titel ‘de Meest Mediawijze Klas van het jaar’.

 
De quiz bestaat uit vijf lessen mediawijsheid die op eigen momenten gegeven kunnen worden tussen 6 januari en 14 februari 2020. Het is mogelijk om alle lessen in één week te plannen of om de vijf lessen te verspreiden over de vijf weken. Om de doorontwikkeling van de quiz te kunnen financieren, vragen we een bijdrage van €50,- per klas voor deelname. Lukt het jouw eerste klas niet om mee te doen in deze periode? Neem dan contact met ons op om (tegen meerprijs) te zoeken naar een ander geschikt moment.

Van de deelnemende scholen zullen de drie beste klassen naar de landelijke finale worden gestuurd. Die vindt plaats op donderdag 26 maart 2020. Op locatie bij het RD zullen de genomineerde klassen het opnemen tegen elkaar. Mediawijsheid? Natuurlijk breng je dat in de klas! Geef je vandaag nog op voor de challenge via: mediawijsheidschallenge@driestar-educatief.nl.

Meer nieuws

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 30 tot en met 33. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende:

  • PLG helpt bij vormgeven les

   Een professionele leergemeenschap (PLG) van docenten kan hen helpen om hun lessen meer expliciet vorm te geven vanuit christelijk perspectief, zo blijkt uit een pilotonderzoek van het onderzoekscentrum van Driestar educatief.

  • Studiemiddag jeugdliteratuur 25 september

   Op 20 maart zou de studiedag gehouden worden over het thema ‘Lezen is kiezen’. Door de coronacrisis moesten we de bijeenkomst annuleren.

  • Lesvoorbeelden vanuit christelijk perspectief

   Het kan een behoorlijke opgave zijn om een gewone vakles te geven vanuit een christelijk perspectief, zonder dat het gekunsteld wordt.

  • Taalpunt NL wordt Kapitaal

   De vo-methode Nederlands Taalpunt NL wordt volledig herzien en verdient daarom een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, zetten we een prijsvraag uit onder alle leerlingen van de reformatorische vo-scholen. Dat leverde maar liefst 248 inzendingen op!