IKC Het Duet: "Onderwijsverbetering door Leerlijnen jonge kind" 3 december 2015

Enkele honderden scholen gebruiken inmiddels de Leerlijnen jonge kind in ParnasSys, de leerlijnen om het onderwijs in de kleutergroepen te volgen en te plannen. Er komen nog steeds nieuwe scholen bij. IKC Het Duet is erg enthousiast over de leerlijnen. En goed om te horen: de Onderwijsinspectie ook!

Het Duet te Uithoorn is sinds 2015 een Integraal Kindcentrum (IKC). De directeur schrijft: "In 2011 was de Inspectie niet tevreden over het observatie- en registratiesysteem voor groep 1 en 2 bij ons op school. Op dat moment zijn we gaan zoeken hoe het anders kon. We zijn uitgekomen bij de Leerlijnen jonge kind in ParnasSys." 

Implementatie

"Bij de implementatie zijn we op een geweldige manier begeleid door een onderwijsadviseur van Driestar onderwijsadvies. Dat leverde ons niet alleen een nieuw observatie- en registratiesysteem op, maar ook een inhoudelijke verbetering van het onderwijs in de groepen 1 en 2. En dat viel ook de Inspectie op! In het feedbackgesprek na het bezoek van 2015 kregen wij een groot compliment voor de ontwikkelingssprong die we gemaakt hebben in onze onderbouw. Daar zijn we uiteraard heel erg trots op. Met dank aan ParnasSys én aan Driestar onderwijsadvies!"

Inspectie

Ook de Inspectie geeft dus aan dat deze school de goede dingen doet voor de groepen 1 en 2. Dat blijkt uit het Inspectierapport: "Deze school heeft de intentie de leerlingen een breed en eigentijds aanbod te bieden vanaf de voorschool tot en met groep 8. Het realiseren van dit brede aanbod, passend bij de kenmerken van de leerlingenpopulatie, is een van de speerpunten waaraan de school werkt. De eerste stappen zijn gezet in het verbeteren van de leerlingen in groep 1 en 2 een passend aanbod te bieden aan de hand van de leerlijnen. De wens van de school is om deze leerlijnen uit te breiden naar de voorschool."

Productvoorstelling

Wil je ook meer weten over de leerlijnen voor het jonge kind en/of voor de peuters? We vertellen je er graag meer over tijdens een productvoorstelling. Kijk in de agenda en meld je aan!

Meer nieuws

  • Maak kennis met Dirk Verweij

   Sinds 1 oktober is Dirk Verweij als nieuwe manager gestart bij Driestar onderwijsadvies, naast Marian Ruitenberg. In dit bericht stelt hij zich voor.

  • Hoge tevredenheid dyslexiebehandeling

   Driestar educatief heeft de uitslag van het cliënttevredenheidsonderzoek van Parantion binnen gekregen. Opnieuw zijn ouders zeer tevreden over onze diagnostiek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie. Daar zijn we als organisatie dankbaar voor. We vroegen Elienne Kik, moeder van Thomas die recent zijn behandeling afrondde, om een reactie.

  • Onderzoek naar leermiddelen

   In cursusjaar 2018-2019 peilden we de behoeften omtrent leermiddelen onder docenten in het reformatorisch VO. De vragenlijst werd ingevuld door 236 respondenten. Uit hun antwoorden blijkt dat het overgrote deel van de docenten behoefte heeft aan een complete methode. Aan minder traditionele werkvormen is minder behoefte.

  • Driestar educatief op Kuysersconferentie

   Van 3 tot en met 5 oktober bezochten Bram de Muynck, Bram Kunz en Piet Murre de tweejaarlijkse Kuyersconferentie in Grand Rapids (VS). Bij deze conferentie komen leraren, opleiders en onderzoekers samen om onderzoek en inzichten met elkaar te delen. Het thema van dit jaar was ‘Shaping Christian Learning’.

  • Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

   Allebei zijn ze werkzaam bij Driestar educatief, en allebei deden ze mee aan de Zomerschool voor christelijke young professionals. De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”