Agenda

 1. Conference Primary English 2020

  Hoe ga je creatief om met het vak Engels? Hoe bekijk je uitdagingen in je klas op een nieuwe manier? Hoe zorg jij voor verrassende en originele oplossingen om nieuwe leerresultaten te behalen? De vernieuwde conferentie Engels op de basisschool wil jou met die vragen helpen. 'Think creative' is het thema dat je uitdaagt om op zoek te gaan naar idee├źn buiten bestaande kaders van je lessen.

  Lees meer ›
 2. Symposium Het jonge kind 2020

  De wereld van het jonge kind is fascinerend. Er wordt zo veel ontdekt en geleerd! Op woensdag 5 februari duiken we weer een dag lang in die wondere wereld en leren we over muziek, spelen, geschiedenis met kleuters, inspectiebezoek en nog veel meer. Van harte welkom op het jaarlijkse symposium Het jonge kind!

  Lees meer ›
 3. Minisymposium Hoogbegaafdheid

  In aanloop naar de week van de hoogbegaafdheid van 7 tot en met 15 maart 2020 organiseren we op 4 maart een kleinschalig symposium rondom hoogbegaafdheid. Iedereen met interesse rond dit onderwerp is van harte uitgenodigd. Het is gratis! Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar dus geef je snel op.

  Lees meer ›
 4. ECCEN 2020: Stay Connected

  ECCEN (European Conference for Christian Education in the Netherlands) organiseert conferenties voor schoolleiders en leraren op christelijke scholen door heel Europa. Op deze conferentie komen verschillende culturen, nationaliteiten en beroepen binnen het christelijk onderwijs samen.

  Lees meer ›
 5. Inspiratiedag Bewegingsonderwijs

  Op 18 maart is onze jaarlijkse studiedag voor Bewegingsonderwijs. Kom jij naar deze inspiratiedag? Dit jaar hebben we een kleinschalige opzet waarin je drie praktische workshops volgt. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus schrijf je snel in!

  Lees meer ›
 6. Studiemiddag jeugdliteratuur

  Lezen is kiezen! Daar hebben we allemaal in de weerbarstige dagelijkse schoolpraktijk mee te maken. Wat lezen we, laten we lezen en wat vooral niet? Samen denken we daarover na op een sfeervolle locatie. Zoals altijd staan er leerzame lezingen op het programma, tijd voor ontmoeting en ontspanning, en een gezamenlijke maaltijd. Al deze activiteiten vinden plaats in een prachtig klooster. We hopen weer veel docenten Nederlands te ontmoeten, zowel uit het vo als het mbo. Ook andere belangstellenden ook van harte welkom!

  Lees meer ›
 7. Geschiedenisconferentie: 'Allemaal ons eigen verhaal?'

  Wie bepaalt welke geschiedenis wij behandelen in onze klassen? Driestar onderwijsadvies organiseert een Geschiedenisconferentie over de canon en historisch besef. Hoofdspreker deze middag is James Kennedy. Deze conferentie is een aanvulling voor geschiedenisdocenten op de geschiedenismethode 'Bronwijzer'. Ook voor basisschoolleerkrachten is deze middag erg interessant!

  Lees meer ›
 8. Tweedaagse voor schoolleiders 2020: De strijd om het kind

  Het is inmiddels een traditie aan het worden: Iedere twee jaar wordt een tweedaagse voor schoolleiders georganiseerd. Dit keer zal deze gaan over een relevant en actueel thema: de strijd om het kind.

  Lees meer ›
 9. Academiedag ParnasSys 2020

  Jaarlijks organiseert de ParnasSys Academie van Driestar onderwijsadvies een Academiedag. In het cursusjaar 2019-2020 wordt deze dag gehouden op 8 april 2020.

  Lees meer ›