Agenda

 1. RAOS onderwijsconferentie

  Sinds 2001 werken reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs en Driestar hogeschool intensief samen aan het opleiden van nieuwe docenten in een opleidingsschool. Samen vormen zij RAOS. Op dinsdag 7 februari 2023 organiseren zij de de vijfde RAOS-onderwijsconferentie. Ben jij er ook bij?

  Lees meer ›
 2. Webinar over Gidsen: Tact en pedagogische wijsheid

  Driestar educatief organiseert samen met de TUA een serie gratis webinars over Gidsen, de nieuwe schoolpedagogiek van Bram de Muynck en Bram Kunz. Tijdens de webinars diepen de auteurs iedere keer een ander thema uit dat in een van de hoofdstukken van Gidsen centraal staat. Het zijn interactieve, online bijeenkomsten waarin deelnemers leeservaringen en vragen kunnen inbrengen.

  Lees meer ›
 3. Studium Generale - Houd dan de lofzang gaande (2)

  Bij liturgie denk je vaak meteen aan een kerkdienst, maar liturgie is breder dan dat. Als je juf of meester bent en zingt en bidt met je leerlingen, heb je daarbij een liturgie ontwikkeld. Als je je kinderen naar bed brengt, heb je daar ook een liturgie voor. In ons leven ontwikkelen we allemaal (individueel of collectief) liturgieën. We geven immers het geloof vorm in rituelen (herhaalde handelingen), in woorden en in tekens. Een belangrijk onderdeel van de liturgie in kerk, school en gezin is de muziek, inclusief het zingen. Het geloof is uit het gehoor, leert de Bijbel ons, maar in de kerkdienst komt de verkondiging niet alleen tot ons door het gesproken woord. Muziek en zang dragen daaraan bij.

  Lees meer ›
 4. Open dag Driestar hogeschool

  Voorlichtingen over alle opleidingen van Driestar hogeschool, inkijkjes in de vakken die gegeven worden, een speciale workshop voor mannen, zang, oefenen voor de taaltoets en niet te vergeten een gratis lunch. Zomaar een kleine impressie van de plannen voor de open dag. Wil je leraar worden of overweeg je een opleiding pedagogiek? En lijkt studeren in Gouda je wel wat? Welkom op onze open dag!

  Lees meer ›
 5. Studium Generale - Houd dan de lofzang gaande (3)

  Bij liturgie denk je vaak meteen aan een kerkdienst, maar liturgie is breder dan dat. Als je juf of meester bent en zingt en bidt met je leerlingen, heb je daarbij een liturgie ontwikkeld. Als je je kinderen naar bed brengt, heb je daar ook een liturgie voor. In ons leven ontwikkelen we allemaal (individueel of collectief) liturgieën. We geven immers het geloof vorm in rituelen (herhaalde handelingen), in woorden en in tekens. Een belangrijk onderdeel van de liturgie in kerk, school en gezin is de muziek, inclusief het zingen. Het geloof is uit het gehoor, leert de Bijbel ons, maar in de kerkdienst komt de verkondiging niet alleen tot ons door het gesproken woord. Muziek en zang dragen daaraan bij. -

  Lees meer ›
 6. ECCEN 2023

  ECCEN (European Conference for Christian Education in the Netherlands) organiseert conferenties voor schoolleiders en leraren op christelijke scholen door heel Europa. Op deze conferentie komen verschillende culturen, nationaliteiten en beroepen binnen het christelijk onderwijs samen. In oktober zal het thema, het programma en de sprekers bekend gemaakt worden.

  Lees meer ›
 7. Jeugdliteratuurdag

  Op 17 maart 2023 is de jaarlijkse Jeugdliteratuurdag. Spreker is Joke Brasser, literatuurwetenschapper en docent Nederlands.

  Lees meer ›
 8. Studium Generale - Ds. G. Boer en zijn betekenis voor de kerk (3)

  Op 17 januari 2023 is het vijftig jaar geleden dat ds. G. Boer (1913-1973) is overleden.  Hij heeft een grote betekenis gehad voor het geheel van de Nederlandse Hervormde Kerk en voor de breedte van de gereformeerde gezindte. Dit onderdeel van het Studium Generale-programma wordt georganiseerd door het Hersteld Hervormd Seminarium.

  Lees meer ›
 9. Masterclass Ouderbetrokkenheid

  Ouderbetrokkenheid is een onderwerp dat nog steeds volop in de belangstelling staat. Iedereen vindt de samenwerking tussen (voor)scholen, leraren en ouders erg belangrijk. Terecht, want er bestaat een relatie tussen betrokken ouders en leerprestaties van kinderen. In deze masterclass staan we stil bij ouderbetrokkenheid in het algemeen en zoomen we in hoe jij daar als docent een mooie invulling aan kan geven. Samen met de ouder gaan voor een optimale ontwikkeling van hun kind, dat is het doel!

  Lees meer ›