Agenda

 1. Symposium Christelijk leraarschap

  Het is een jarenlange traditie dat Driestar educatief in januari het symposium Christelijk leraarschap organiseert, dit keer op woensdag 26 januari 2022. Leraren en leidinggevenden uit PO, VO en MBO zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten en samen na te denken over de identiteit van het christelijk onderwijs en de vraag wat die voor hun werk betekent.

  Lees meer ›
 2. Online symposium Het jonge kind 2022

  Inspiratie, ontmoeting en gezelligheid: het zijn de vaste ingrediƫnten voor ons symposium Het jonge kind. Op 2 februari 2022 duiken we weer een dag lang in de wondere wereld van het jonge kind. Volg de beweeglijke lezing van Hanneke Poot, leer over hoogsensitieve kleuters, speltherapie, loose parts en nog veel meer. Van harte welkom!

  Lees meer ›
 3. Symposium Geloven in lesgeven

  Op 16 maart organiseert het Onderzoekscentrum van Driestar educatief een symposium over Geloven in lesgeven. Schrijver van het gelijknamige boek, David Smith, is deze middag de hoofdspreker. Wil je op de hoogte gehouden worden van het programma en een mail krijgen als je je kunt aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.

  Lees meer ›
 4. Minisymposium Hoogbegaafdheid

  Hoogbegaafde leerlingen verdienen het om begrepen te worden, maar vooral ook dat ze zichzelf leren begrijpen. In het brein van een hoogbegaafde leerling gebeurt veel. Breinkennis en hoe leren werkt kan helpen om leerlingen te begrijpen en om hen inzicht te geven in hoe je kan leren en welke vaardigheden je daar nodig voor hebt. Tijdens dit minisymposium krijg je in kennis en handvatten hoe je de hoogbegaafde leerling op de juiste manier begeleid vanuit de 6 breinprincipes. Van harte welkom!

  Lees meer ›
 5. Studiemiddag jeugdliteratuur

  Op 18 maart duiken we met de leraren Nederlands weer een dag lang in de jeugdliteratuur. Samen denken we daarover na op een sfeervolle locatie. Zoals altijd staan er leerzame lezingen op het programma, tijd voor ontmoeting en ontspanning, en een gezamenlijke maaltijd. We hopen weer veel docenten Nederlands te ontmoeten, zowel uit het vo als het mbo. Ook andere belangstellenden van harte welkom!

  Lees meer ›
 6. Conference Primary English

  Hoe ga je creatief om met het vak Engels? Hoe bekijk je uitdagingen in je klas op een nieuwe manier? Hoe zorg jij voor verrassende en originele oplossingen om nieuwe leerresultaten te behalen? Daarover denken we na tijdens de jaarlijkse Conference Primary English. Wil je op de hoogte gehouden worden van het programma en een mail krijgen als je je kunt aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.

  Lees meer ›
 7. Minisymposium Groep 3

  Wil jij meer weten over het specifieke onderwijs in groep 3? Kom dan naar dit minisymposium op 13 april. Wil je op de hoogte gehouden worden van het programma en een mail krijgen als je je kunt aanmelden? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.

  Lees meer ›
 8. Symposium PO-VO (hoog)begaafdheid

  Op 12 mei houdt het Christelijk Hoogbegaafdheids Beleid een symposium PO - VO met als thema (hoog)begaafdheid. Dit symposium is voor alle christelijke scholen voor PO en VO in Nederland en heeft als doel elkaar te inspireren en het netwerk te vergroten. Driestar onderwijsadvies is mede-organisator van dit symposium.

  Lees meer ›