'Een extra dimensie dankzij TINK cursus' 16 januari 2018

“In de Tink cursus hebben we veel geleerd over de interactievaardigheden rondom de communicatie met kinderen,” zegt Christa van Erk, deelneemster aan de regionale cursus TINK. “We hebben veel geleerd van de theorie die werd besproken, maar juist door de uitwisseling van  ervaringen, werden praktijkvoorbeelden duidelijk en leerzaam.”

Verschillende medewerkers van onder andere kinderopvang en peuterspeelzalen kwamen samen voor een regionale TINK cursus. Een van hen is Christa van Erk van Kinderopvang Klein duimpje in Lekkerkerk. “De casussen die we elke bijeenkomst met elkaar bespraken waren erg leerzaam. Ook konden we veel leren van de video’s die werden getoond. Zo hebben we onder andere geleerd hoe je als pedagogisch medewerker kan reageren op de signalen van een kind en hoe we op een goede manier grenzen, veiligheid en geborgenheid kunnen geven aan de kinderen.” 

Leerzame en gezellige momenten tijdens de cursus TINK

Ook onderling hadden de cursisten het goed met elkaar, aldus Christa: “De sfeer in de groep was fijn en vertrouwelijk. We probeerden elkaar te helpen waar mogelijk en ook was er ruimte voor een geintje. Daarnaast was ook de ervaring met Laura Zwoferink, van Driestar educatief, leerzaam. Deze training gaf echt een extra dimensie aan ons vak. De kinderen waarmee wij mogen werken zijn waardevol en dankzij de training kunnen wij op een nog betere manier met hen omgaan.” 

Meer informatie over de TINK cursus

Wil je meer informatie over de TINK cursus of deze aanvragen voor jouw team? Neem dan contact op met de onderwijsadviseur of ga naar de pagina VVE/Jonge kind

Meer nieuws

  • Post-hbo-opleiding hoogbegaafdheid: Kinderen echt zien en begeleiden in hun ontwikkeling

   Wil je meer weten over de (hoog)begaafde leerling? Wil je de begeleiding van (hoog)begaafde leerlingen in je school naar een hoger plan trekken? Dan is onze post-hbo-opleiding hoogbegaafdheid iets voor jou!

  • VACATURE: Opleidingsdocent/projectleider (1,0 fte)

   Vind jij het een uitdaging om een nieuw terrein van onderwijs te verkennen en te ontwikkelen? Binnen Driestar educatief starten wij een pilot rondom het thema oudere kind. Wij zoeken iemand die als projectleider betrokken wil zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van deze pilot. Deze pilot wordt uitgevoerd met studenten van de pabo en de lerarenopleiding voortgezet onderwijs in samenwerking met het werkveld.

  • Burgerschapswet: uitstel, maar geen afstel

   Kort geleden stond het nieuwe wetsvoorstel burgerschapsonderwijs op de agenda van de Tweede Kamer. Omdat de coronacrisis de aandacht van de kamer opeiste, is de geplande bespreking uitgesteld. Voor de scholen is het belangrijk te beseffen dat uitstel geen afstel betekent. Invoering van de uitgebreide verplichting tot het geven van burgerschapsonderwijs staat nog steeds gepland voor augustus 2021. Hoe bereidt jouw school zich daarop voor?

  • Geloven in lesgeven

   Binnenkort verschijnt 'Geloven in lesgeven, didactiek als christelijke praktijk'. Dit boek is een belangrijke impuls voor het gesprek over christelijk onderwijs. Het helpt leraren op een andere manier naar hun didactische praktijk te kijken, zodat de christelijke identiteit het onderwijs nog sterker doortrekt.

  • Update: coronabeleid Driestar educatief

   De omstandigheden rond het coronavirus wisselen voortdurend. Op deze plek lees je een overzicht van de meest recente maatregelen van Driestar educatief, die erop gericht zijn verspreiding van het virus tegen te gaan en gezondheid van collega’s, studenten en bezoekers maximaal te waarborgen.