'Een extra dimensie dankzij TINK cursus' 16 januari 2018

“In de Tink cursus hebben we veel geleerd over de interactievaardigheden rondom de communicatie met kinderen,” zegt Christa van Erk, deelneemster aan de regionale cursus TINK. “We hebben veel geleerd van de theorie die werd besproken, maar juist door de uitwisseling van  ervaringen, werden praktijkvoorbeelden duidelijk en leerzaam.”

Verschillende medewerkers van onder andere kinderopvang en peuterspeelzalen kwamen samen voor een regionale TINK cursus. Een van hen is Christa van Erk van Kinderopvang Klein duimpje in Lekkerkerk. “De casussen die we elke bijeenkomst met elkaar bespraken waren erg leerzaam. Ook konden we veel leren van de video’s die werden getoond. Zo hebben we onder andere geleerd hoe je als pedagogisch medewerker kan reageren op de signalen van een kind en hoe we op een goede manier grenzen, veiligheid en geborgenheid kunnen geven aan de kinderen.” 

Leerzame en gezellige momenten tijdens de cursus TINK

Ook onderling hadden de cursisten het goed met elkaar, aldus Christa: “De sfeer in de groep was fijn en vertrouwelijk. We probeerden elkaar te helpen waar mogelijk en ook was er ruimte voor een geintje. Daarnaast was ook de ervaring met Laura Zwoferink, van Driestar educatief, leerzaam. Deze training gaf echt een extra dimensie aan ons vak. De kinderen waarmee wij mogen werken zijn waardevol en dankzij de training kunnen wij op een nog betere manier met hen omgaan.” 

Meer informatie over de TINK cursus

Wil je meer informatie over de TINK cursus of deze aanvragen voor jouw team? Neem dan contact op met de onderwijsadviseur of ga naar de pagina VVE/Jonge kind

Meer nieuws

  • Aanpassing criteria voor vergoede dyslexiezorg

   Nu de leerlingen de helft van de tijd naar school gaan, betekent dit niet dat de ‘normale’ situatie van voor de sluiting van de scholen door de corona-maatregelen weer terug is. Als we de huidige criteria voor vergoede dyslexiezorg blijven hanteren, kan een leerling zeer waarschijnlijk niet aangemeld worden omdat het criterium ‘ernst’ niet voldoende kan worden onderbouwd. In dit bericht lees je hier meer over én een voorstel van Driestar educatief.

  • Verder met Engels: cursussen voor beginners en gevorderden

   Wil jij graag beter worden in Engels? Welk niveau je ook hebt, we hebben een cursus die aansluit bij jouw behoeften. Onze cursussen worden gegeven in Gouda en Amersfoort. Welke cursus past bij jou?

  • Ouderbetrokkenheid bij de dyslexiebehandeling

   Het onderzoekscentrum van Driestar educatief heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de begeleiding die dyslexiebehandelaren gaven aan ouders. De begeleiding vond plaats aan de hand van een kijkwijzer met aandachtspunten die in de literatuur als belangrijke elementen van de interactie tussen ouder en kind worden genoemd.

  • Tijdelijk extra leerkracht nodig?

   Er ontstaat langzaam weer perspectief in deze coronatijd. Basisscholen en ook middelbare scholen openen langzaam de deuren weer. De afgelopen tijd is meer dan ooit gebleken dat onderwijs een vitale sector is voor onze samenleving. Al een tijd heeft het onderwijs last van personeelstekort. Driestar onderwijsadvies biedt scholen graag ondersteuning door aanbod van interim-leerkrachten.

  • Het nieuwe nascholingsaanbod staat online!

   Verder leren: welke stap ga jij zetten? Als leraar ben je je leven lang gericht op leren, niet alleen voor je leerlingen maar ook voor jezelf. Jouw nascholing komt ten goede aan de kinderen in je klas, en aan je collega’s in je team.