'Een extra dimensie dankzij TINK cursus' 16 januari 2018

“In de Tink cursus hebben we veel geleerd over de interactievaardigheden rondom de communicatie met kinderen,” zegt Christa van Erk, deelneemster aan de regionale cursus TINK. “We hebben veel geleerd van de theorie die werd besproken, maar juist door de uitwisseling van  ervaringen, werden praktijkvoorbeelden duidelijk en leerzaam.”

Verschillende medewerkers van onder andere kinderopvang en peuterspeelzalen kwamen samen voor een regionale TINK cursus. Een van hen is Christa van Erk van Kinderopvang Klein duimpje in Lekkerkerk. “De casussen die we elke bijeenkomst met elkaar bespraken waren erg leerzaam. Ook konden we veel leren van de video’s die werden getoond. Zo hebben we onder andere geleerd hoe je als pedagogisch medewerker kan reageren op de signalen van een kind en hoe we op een goede manier grenzen, veiligheid en geborgenheid kunnen geven aan de kinderen.” 

Leerzame en gezellige momenten tijdens de cursus TINK

Ook onderling hadden de cursisten het goed met elkaar, aldus Christa: “De sfeer in de groep was fijn en vertrouwelijk. We probeerden elkaar te helpen waar mogelijk en ook was er ruimte voor een geintje. Daarnaast was ook de ervaring met Laura Zwoferink, van Driestar educatief, leerzaam. Deze training gaf echt een extra dimensie aan ons vak. De kinderen waarmee wij mogen werken zijn waardevol en dankzij de training kunnen wij op een nog betere manier met hen omgaan.” 

Meer informatie over de TINK cursus

Wil je meer informatie over de TINK cursus of deze aanvragen voor jouw team? Neem dan contact op met de onderwijsadviseur of ga naar de pagina VVE/Jonge kind

Meer nieuws