Boekentips van onze mediatheek 7 oktober 2021

De Kinderboekenweek is hét moment om inspiratie op te doen voor nieuwe, actuele voorleesboeken. Misschien weet je niet waar je moet beginnen. Daarom geeft onze mediatheek een aantal boekentips die je bij ons kunt lenen.

Marianne Busser en Ron Schröder, De voorleestrein
Het is een gezellige boel in de voorleestrein! De bakker, brandweerman en zelfs de koningin zijn ingestapt en lezen onderweg allemaal een versje voor.

welkom in de voorleestreinvoorleestrein.jpg
wie reist er met ons mee?
iemand leest een versje voor
in iedere coupé
de bakker en de brandweerman
en zelfs de koningin
die stappen met dit leesboek
ons leuke treintje in
als iedereen is ingestapt
vertrekken we meteen
de conducteur roept: sla maar om
naar versje nummer één!


Erik van Os en Elle van Lieshout, Ik weet wat ik worden wil      
Als je nog niet weet wat je later wilt worden, is dit het juiste boek om er achter te komen! In dit boek komen 35 beroepen in dichtvorm voorbij en op de bijgevoegde cd staan 12 liedjes.

Ik word later juffrouwworden-wil.jpg
Net als juffrouw Elle
Die kan zo mooi vertellen
Liedjes zingen, touwtje springen
Knippen, plakken, koekjes bakken
Blokfluit spelen, fruit uitdelen
De juffrouw is de liefste
De grootste, de beste ,
Ze is de knapste van de klas.
Ik wou dat al juffrouw was.




Tjibbe Veldkamp, Agent en boefagentenboef.jpg
Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Er is maar één probleem: soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit... Hij steelt alle lijm van de school en plakt de kinderen en de juf aan het schoolplein vast. Natuurlijk wil Agent Boef pakken; dat hoort bij zijn beroep. Zal hem dat lukken?





Max Velthuijs & Rindert Kromhout, De vader van Kikkerkikker.png
Vaders kunnen allerlei beroepen hebben: orgelman, fietsenmaker, zelfs koning, en ook tekenaar. Maar hoe werd de vader van Kikker tekenaar?

Al toen hij klein was, zat hij elke dag met zijn kleurpotloden in zijn kamertje. Hij maakte de ene tekening na de andere, dag in dag uit, jaar in jaar uit, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En toen mijn vader groot was, tekende hij nog steeds.






Liesbeth van Binsbergen, Droombaan in de dierentuindroombaan.jpg
Jurre en Jasmijn houden allebei veel van dieren. Als ze in de dierentuin een bordje: "DIERecteur gezocht" zien, bedenken de twee vrienden zich geen moment. Ze schrijven zich in voor de wedstrijd!

Dit is het eerste deel van de Zookids-serie.






J. Kranendonk-Gijsen, Stromen van zegen: James Fraser, zendeling in Chinastromen-van-zegen.jpg
Zendeling: is dat een beroep? Of een roeping? Goed om daar met je groep 7 of 8 eens over na te denken. In dit boek lees je het indrukwekkende levensverhaal van zendeling James Fraser.

‘Als Koning Jezus vandaag zou terugkomen en Hij zou miljoenen mensen aantreffen die nog nooit van het Evangelie gehoord hebben … welk antwoord zou ik Hem dan kunnen geven als Hij mij vragend aan zou aankijken?’







Je vindt deze boeken in onze mediatheek. Ook scholen kunnen bij ons lid worden en onze materialen lenen. Kijk voor de voorwaarden en tarieven op de website van Driestar-educatief.

Meer nieuws

    • Save the date: lectorale rede en installatie dr. Bram Kunz

      Op Deo Volente 13 juni 2024 hoopt dr. Bram Kunz zijn lectorale rede uit te spreken in de Sint Janskerk te Gouda. Het College van Bestuur van Driestar educatief nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de installatie van dr. Bram Kunz tot lector van het lectoraat "Vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw". 

    • Hermeneutiek en homiletiek bij William Perkins

      “William Perkins (1558 – 1602) staat bekend als de ‘vader’ van het Engelse puritanisme die een enorme invloed heeft op theologie en spiritualiteit in de Engelstalige wereld en in West-Europa. Zijn hermeneutiek is klassiek-calvinistisch,” vertelt prof. Baars over William Perkins.

    • Benjamin over de Master Leren en Innoveren: 'Voor een bredere impact in het onderwijs zorgen'

      Benjamin Wichers (27) is docent Duits op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn. Daarnaast volgt hij de Master Leren en Innoveren (MLI), die op Driestar hogeschool wordt gegeven in samenwerking met de CHE en de Viaa.

    • Inschrijving post-hbo Intern begeleider geopend: 'Het gaat niet alleen om kennis, maar ook om jou'

      Ib’er zijn is een prachtig vak! Je denkt en bouwt mee aan het beleid van de school, je ondersteunt en begeleidt je collega’s in het realiseren van goed onderwijs. Zo stimuleer je het leren op je school. Meld je daarom nu aan voor de post hbo-opleiding intern begeleider.

    • Onderzoekscentrum publiceert artikel over samenwerking school en ouders

      ‘Ouders en leraren in het PO vertrouwen elkaar, maar wisselen weinig informatie uit over godsdienstige opvoeding’. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek dat door het onderzoekscentrum werd uitgevoerd, met als eerste verantwoordelijke onze voormalige regisseur Nico Broer. Het artikel dat nu is gepubliceerd, doet er uitgebreid verslag van.