Boekentips van onze mediatheek 7 oktober 2021

De Kinderboekenweek is hét moment om inspiratie op te doen voor nieuwe, actuele voorleesboeken. Misschien weet je niet waar je moet beginnen. Daarom geeft onze mediatheek een aantal boekentips die je bij ons kunt lenen.

Marianne Busser en Ron Schröder, De voorleestrein
Het is een gezellige boel in de voorleestrein! De bakker, brandweerman en zelfs de koningin zijn ingestapt en lezen onderweg allemaal een versje voor.

welkom in de voorleestreinvoorleestrein.jpg
wie reist er met ons mee?
iemand leest een versje voor
in iedere coupé
de bakker en de brandweerman
en zelfs de koningin
die stappen met dit leesboek
ons leuke treintje in
als iedereen is ingestapt
vertrekken we meteen
de conducteur roept: sla maar om
naar versje nummer één!


Erik van Os en Elle van Lieshout, Ik weet wat ik worden wil      
Als je nog niet weet wat je later wilt worden, is dit het juiste boek om er achter te komen! In dit boek komen 35 beroepen in dichtvorm voorbij en op de bijgevoegde cd staan 12 liedjes.

Ik word later juffrouwworden-wil.jpg
Net als juffrouw Elle
Die kan zo mooi vertellen
Liedjes zingen, touwtje springen
Knippen, plakken, koekjes bakken
Blokfluit spelen, fruit uitdelen
De juffrouw is de liefste
De grootste, de beste ,
Ze is de knapste van de klas.
Ik wou dat al juffrouw was.
Tjibbe Veldkamp, Agent en boefagentenboef.jpg
Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Er is maar één probleem: soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit... Hij steelt alle lijm van de school en plakt de kinderen en de juf aan het schoolplein vast. Natuurlijk wil Agent Boef pakken; dat hoort bij zijn beroep. Zal hem dat lukken?

Max Velthuijs & Rindert Kromhout, De vader van Kikkerkikker.png
Vaders kunnen allerlei beroepen hebben: orgelman, fietsenmaker, zelfs koning, en ook tekenaar. Maar hoe werd de vader van Kikker tekenaar?

Al toen hij klein was, zat hij elke dag met zijn kleurpotloden in zijn kamertje. Hij maakte de ene tekening na de andere, dag in dag uit, jaar in jaar uit, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. En toen mijn vader groot was, tekende hij nog steeds.


Liesbeth van Binsbergen, Droombaan in de dierentuindroombaan.jpg
Jurre en Jasmijn houden allebei veel van dieren. Als ze in de dierentuin een bordje: "DIERecteur gezocht" zien, bedenken de twee vrienden zich geen moment. Ze schrijven zich in voor de wedstrijd!

Dit is het eerste deel van de Zookids-serie.


J. Kranendonk-Gijsen, Stromen van zegen: James Fraser, zendeling in Chinastromen-van-zegen.jpg
Zendeling: is dat een beroep? Of een roeping? Goed om daar met je groep 7 of 8 eens over na te denken. In dit boek lees je het indrukwekkende levensverhaal van zendeling James Fraser.

‘Als Koning Jezus vandaag zou terugkomen en Hij zou miljoenen mensen aantreffen die nog nooit van het Evangelie gehoord hebben … welk antwoord zou ik Hem dan kunnen geven als Hij mij vragend aan zou aankijken?’Je vindt deze boeken in onze mediatheek. Ook scholen kunnen bij ons lid worden en onze materialen lenen. Kijk voor de voorwaarden en tarieven op de website van Driestar-educatief.

Meer nieuws

  • Gratis webinar 'Met Kohnstamm op zoek naar innerlijke vrede binnen opvoeding en onderwijs'

   Het bereiken van innerlijke vrede als opvoedingsdoel is nu niet bepaald het eerste waar je als opvoeder of leraar aan denkt. Toch stelde de beroemde Nederlandse pedagoog Philipp Abraham Kohnstamm (1875-1951) zo’n 100 jaar geleden al dat opvoeding hier op gericht zou moeten zijn: innerlijke vrede bereiken door het luisteren naar de stem van het geweten en het worden van een ongeëvenaarde persoonlijkheid. Wat bedoelde hij hier mee? En waar is het op gebaseerd?

  • Benedictijnse stuurmanskunst: Unieke masterclass met Wil Derkse

   Op 11 november 2021 organiseert het team Leiderschap en coaching een unieke masterclass met filosoof Wil Derkse waar we met lessen uit de Benedictijnse spiritualiteit aan de slag gaan doen en het toepassen op (ons) leiderschap.

  • Belangrijk: laatste subsidieronde Wonderlijk gemaakt geopend!

   Via gezondeschool.nl kunnen scholen sinds 4 oktober 2021 meedoen aan een nieuwe ronde 'Stimuleringsregeling Gezonde relaties en seksualiteit'. Omdat Wonderlijk gemaakt Basis een 'Erkende interventie' is, komt de aanschaf ervan in aanmerking voor subsidie via deze regeling.

  • Kinderboeken en grove taal

   Het boek dat bekroond is met de Gouden Griffel kan van de Bond tegen vloeken ook goud krijgen voor het taalgebruik: Gozert van Pieter Koolwijk bevat volgens het recent gepubliceerde juryrapport geen grove taal.

  • Burgerschap met Overboord

   Sinds 1 augustus zijn scholen verplicht aandacht te besteden aan burgerschapsonderwijs. Daarvoor zijn kinderboeken uitermate geschikt: juist verhalen zetten aan tot inleven in en nadenken over maatschappelijke kwesties. Naar aanleiding van verhalen kunnen kinderen actief nadenken over ‘actief burgerschap en sociale cohesie’, zoals in de wettekst staat.