Week van de Lentekriebels 9 januari 2024

Van 4 tot 8 maart is het de week van de Lentekriebels. Een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor seksuele voorlichting aan kinderen. Deze week is het initiatief van Rutgers in samenwerking met de GGD’en. Driestar educatief is niet betrokken bij deze week, ondanks dat de methode Wonderlijk Gemaakt wel in de publiciteit genoemd wordt als erkende lesmethode voor deze week.

Als Driestar educatief vinden het we het belangrijk dat er met kinderen op een voorzichtige en zorgvuldige manier gesproken wordt over het thema seksualiteit, waarbij de Bijbel onze bron is. De Heere heeft ons wonderlijk gemaakt.

Daar willen we met elkaar bij stilstaan en we willen kinderen de juiste toerusting meegeven. Niet één keer in het jaar maar gedurende het jaar, passend bij het moment, bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen. Dat betekent een zorgvuldige voorbereiding, contact met ouders en een reeks lessen die de school zelf verdeelt over een langere periode.

Daarvoor biedt onze methode Wonderlijk Gemaakt handvatten, om zo op een passende manier met kinderen te spreken over dit belangrijke onderwerp.  

Meer nieuws