Interessant lezingenprogramma Studium Generale Driestar hogeschool 2018-2019 5 juli 2018

Het programma van Studium Generale 2018-2019 is open voor inschrijving! Ook dit jaar is het weer een breed aanbod van lezingen, debatavonden en boekpresentaties.

Een debatavond met Kees van der Staaij en Thierry Baudet, lezingen van prof. dr. A. de Reuver over de Erskines, actuele thema’s als voltooid leven … Genoeg mooie Studium Generale-thema’s weer dit jaar! Bekijk hier de programma’s en schrijf je in: www.driestar-educatief.nl/studiumgenerale. Op deze pagina kun je ook een brochure met alle programma’s opvragen. 

Opzet programma

Oorspronkelijk betekende ‘Studium Generale’ een plek waar studenten overal vandaan kennis konden opdoen over vrijwel de hele breedte van het curriculum dat een middeleeuwse universiteit aanbood. Het Studium Generale van Driestar hogeschool komt dicht in de buurt van die opzet. Het programma van dit jaar wordt namelijk weer gekenmerkt door een breed aanbod vanuit een veelheid van vakgebieden: theologie, (kerk)geschiedenis, politiek, literatuur, muziek, ethiek, en pedagogiek. De lezingen zijn voor alle belangstellenden die hun kennis willen verdiepen.  

Verdiepend en actueel

Richtinggevend bij het samenstellen van het programma is dat de aangeboden thema’s theologisch verdiepend zijn, maar daarnaast dat we de onderwerpen willen doordenken vanuit een Bijbels-christelijk perspectief en steeds ook verbinding zoeken met actuele vragen of gebeurtenissen. Doordat de lezingen worden verzorgd door gekwalificeerde en boeiende sprekers, is ook op dit punt ons programma in lijn met de voorwaarden die aan het geven van een middeleeuws Studium Generale waren verbonden.

Flexibel

Het aanbod is verbreed en ook flexibeler gemaakt. We organiseren meer bijeenkomsten samen met andere organisaties, zoals de avonden met Erdee Media Groep, waarop spraakmakende recent verschenen boeken worden gepresenteerd. Met het Christelijk Literair Overleg (CLO) organiseren we de jaarlijkse  literatuurdag en ook zijn er avonden met de Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) en CGO (Cursus Gereformeerd Onderwijs).

Flexibilisering is er ook in vorm en presentatie. Het aantal programma’s van één avond is groter dan voorgaande jaren. Ook is er meer ruimte voor debat en interactie met het publiek. We zijn ook flexibel in die zin dat we ruimte hebben om, als iets van belang zich aandient, daarvoor een avond te reserveren. We houden je op de hoogte!
 

Meer nieuws