Beloften aan het werkveld en aan elkaar 21 december 2023

In het instellingsplan van Driestar educatief doen wij beloften aan het werkveld en aan elkaar. Hogeschooldocenten Bert van de Waerdt en Jan de Waard combineren verschillende beloftes. Deze beloften zoomen in op de ontwikkeling van de student i.c.m. het werkveld.

Bert en Jan combineren deze, door voor de module ‘Blijvend professioneel’ een viertal gastsprekers uit te nodigen. In de achterliggende tijd zijn Henric Bezemer (Bestuurder SMW De Driegang) , Bert v/d Mel (Deskundige wat betreft de waarde van toetsen en de toepassing van ParnasSys) en Teunis de Waard (Directeur reformatorische scholen Alblasserdam / Nieuw-Lekkerland) te gast geweest. Op 20 december sloten we de reeks af met Gerdien Lassche (ROV).
 
Lees hier de terugblik van Henric en hieronder die van Teunis.
 
Deze middag mocht ik met studenten van de Pabo in gesprek over herbergzaam onderwijs. Ik heb ze geprobeerd te vertellen wat ze tegen gaan komen in de onderwijspraktijk. Enerzijds is dat heel praktisch op het gebied van leerlingenzorg, maar anderzijds ook qua visie en motivatie voor herbergzaam onderwijs.

We hebben oog en hart nodig voor (kwetsbare) kinderen. De hoge betrokkenheid en interactie heb ik erg gewaardeerd. Ik wil Diestar hogeschool ook aanmoedigen om verder door te gaan met het verbinden van de opleiding en het werkveld.

Meer nieuws