ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving samengevoegd 5 september 2018

Vanaf 1 augustus valt de (korte) vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Veiligheidsbeleving onder de vragenlijst Leer- en leefklimaat. Deze vragenlijst bevat nu 36 stellingen. De vragenlijst Sociale vaardigheden blijft wel een aparte lijst.

Gebruik je ZIEN! voor de monitoring sociale veiligheid, dan hoef je nu nog maar één vragenlijst in te laten vullen door de leerlingen. Dat maakt het klaarzetten, invullen en interpreteren overzichtelijker en eenvoudiger.  Inhoudelijk is er niets aan de vragenlijst gewijzigd.

De vragenlijst ZIEN! Leerling 5-8 Sociale vaardigheden blijft wél een aparte vragenlijst. Je kunt er dan voor kiezen om (bijvoorbeeld tijdens een tweede invulronde) maar een van de twee lijsten in te laten vullen.

Handleiding

Naar aanleiding van deze aanpassing is ook de handleiding bij de leerlingvragenlijsten herzien. In plaats van drie handleidingen, is er nu nog maar één handleiding die zowel voor de vragenlijst 'Leer- en leefklimaat' als voor de vragenlijst 'Sociale vaardigheden' geldt. Ook de PowerPointpresentatie die gebruikt kan worden als instructie voor de leerlingen, is herzien. De documenten zijn te vinden onder Informatief op het startscherm van ZIEN!.Je kunt ze ook hieronder downloaden.

>> Download de handleiding bij ZIEN! Leerling 5-8
>> Download de instructiePowerPoint bij ZIEN! Leerling 5-8
 

Meer nieuws