Ontwikkeling handreikingen ‘Lesgeven in christelijk perspectief’ 24 november 2022

Binnen het lectoraat ‘Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief’ is gestart met de ontwikkeling van handreikingen die gebruikt kunnen worden bij seculiere lesboeken. Dit project bouwt voort op de notitie ‘Leermiddelen’ die de gezamenlijke scholen voor reformatorisch voortgezet onderwijs met Driestar educatief hebben geschreven.

Aardrijkskunde en Duits
Voor de vakken aardrijkskunde en Duits zijn twee teams van docenten uit het voortgezet onderwijs gestart om de handreikingen te ontwikkelen. De bedoeling is dat de handreikingen docenten helpen om hun gewone lessen meer en makkelijker vanuit christelijk perspectief te kunnen geven.
 
Effectieve handreikingen
Samen onderzoeken we hoe zo’n handreiking eruit kan zien en hoe deze op een effectieve wijze kan functioneren. De Didactische Diamant die door het lectoraat is ontwikkeld en de lesvoorbeelden op onze kennisbank zijn daarbij een belangrijke inspiratiebron.
 
Informatie
Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met drs. Henk Vermeulen (regisseur onderwijs en identiteit).

Meer nieuws