Ontwikkeling handreikingen ‘Lesgeven in christelijk perspectief’ 24 november 2022

Binnen het lectoraat ‘Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief’ is gestart met de ontwikkeling van handreikingen die gebruikt kunnen worden bij seculiere lesboeken. Dit project bouwt voort op de notitie ‘Leermiddelen’ die de gezamenlijke scholen voor reformatorisch voortgezet onderwijs met Driestar educatief hebben geschreven.

Aardrijkskunde en Duits
Voor de vakken aardrijkskunde en Duits zijn twee teams van docenten uit het voortgezet onderwijs gestart om de handreikingen te ontwikkelen. De bedoeling is dat de handreikingen docenten helpen om hun gewone lessen meer en makkelijker vanuit christelijk perspectief te kunnen geven.
 
Effectieve handreikingen
Samen onderzoeken we hoe zo’n handreiking eruit kan zien en hoe deze op een effectieve wijze kan functioneren. De Didactische Diamant die door het lectoraat is ontwikkeld en de lesvoorbeelden op onze kennisbank zijn daarbij een belangrijke inspiratiebron.
 
Informatie
Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met drs. Henk Vermeulen (regisseur onderwijs en identiteit).

Meer nieuws

  • De christelijke vakles: een masterclass die je les van kleur laat veranderen

   In de afgelopen periode hebben op SG Pieter Zandt verschillende docenten onder de bezielende leiding van Piet Murre (lector Schoolvakken en didactiek vanuit christelijk perspectief bij Driestar educatief) een masterclass over ‘de christelijke vakles’ gevolgd. Hoe ziet zo’n masterclass eruit en wat vinden docenten ervan?

  • Goede sfeer en betrokken docenten: hoge waardering opleidingen Driestar hogeschool

   De pabo van Driestar hogeschool is de beste van West-Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2023, die donderdag 13 oktober uitkomt. Ook landelijk scoren de opleidingen van Driestar hogeschool goed: Leraar Basisonderwijs, Leraar Engels en Leraar wiskunde zijn zelfs topopleidingen. Grote gemene deler is de waardering voor het studieklimaat op de kleinschalige hogeschool.

  • Event Werken bij Driestar educatief goed bezocht

   De motieven van de deelnemers zijn divers, van ‘een carrièreswitch binnen de wereld van het onderwijs’ tot interesse in werken bij de catering. Maar een ding hebben ze gemeen, graag willen ze hun talenten inzetten bij Driestar educatief. “Fijn dat ik zo op een laagdrempelige manier met jullie als mogelijke werkgever kan kennismaken” waardeert een van de deelnemers het event Werken bij Driestar educatief.

  • Vacature Projectleider

   De stuurgroep ‘En dan ben je leraar’ van de stichting ‘Meer Personeel Onderwijs’ zoekt een projectleider voor circa 8 uur in de week. Meer Personeel Onderwijs (MPO) is gericht op het werven van leraren voor het christelijk-reformatorisch onderwijs.

  • Bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

   Tijdens de zomervakantie is Driestar educatief vier weken volledig gesloten, van week 29 tot en met 32. Als je in die periode contact zoekt met Driestar educatief geldt het volgende.