Onderzoek naar internationalisering in het primair onderwijs 17 mei 2018

Internationalisering, (wereld)burgerschap; thema’s waar we in deze wereld en in het onderwijs niet meer omheen kunnen. Kinderen van nu groeien immers op in een wereld die niet stopt bij de landsgrenzen.

Het onderwijs heeft de belangrijke taak om leerlingen kennis te laten maken met de internationale en interculturele samenleving. De leerlingen van nu worden immers wereldburgers. Maar hoe geef je dit vorm? Driestar onderwijsadvies doet samen met de VGS onderzoek naar dit thema.  

Wat is internationalisering?

Internationaliseren in het basisonderwijs is samen met de leerlingen ‘over grenzen heen kijken’, zodat hun wereld wordt vergroot. Door leerlingen op jonge leeftijd te laten kennismaken met de internationale en interculturele samenleving, krijgen zij een breder perspectief en worden de leerlingen toegerust op het functioneren in deze samenleving. Door internationalisering wordt de professionalisering van de leerkrachten bevorderd en het curriculum op scholen verrijkt.

Hoe geven we internationalisering vorm?

Als Driestar onderwijsadvies en VGS juichen we het toe dan scholen hier in toenemende mate aandacht voor krijgen. Tegelijkertijd zien we dat het ook leidt tot de volgende vragen: ‘Wat willen we onze leerlingen meegeven?’, ‘Hoe geven we internationalisering vorm binnen onze school?’.
 
Graag denken we met onze klanten en relaties verder na over dit thema. Een eerste peiling is daarbij een eerste stap. Daarom de vraag aan jou of je deze vragenlijst wilt invullen.  Het kost 5-8 minuten van je tijd.

Bedankt!
 

Meer nieuws