Gratis webinar 'Een eigen weg vinden' 14 januari 2022

Op 8 februari organiseert het onderzoekscentrum van Driestar educatief het webinar ‘Een eigen weg vinden’. Tijdens dit webinar gaat Anne-Marije de Bruin-Wassinkmaat in op de bevindingen van haar promotieonderzoek naar de religieuze identiteitsontwikkeling van reformatorisch opgevoede jongvolwassenen. Iedereen die geïnteresseerd is in religieuze vorming en opvoeding van jongeren: van harte uitgenodigd!

Spreker

Dit webinar wordt verzorgd door dr. Anne-Marije de Bruin-Wassinkmaat (onderwijsadviseur bij Driestar educatief) die op 3 december jl. haar proefschrift verdedigde.

Inhoud webinar  

Een belangrijke bevinding van het onderzoek van Anne-Marije is dat reformatorische jongeren ruimte nodig hebben om een eigen weg te vinden in hun religieuze identiteitsontwikkeling. Wat houdt dat in? En wie zijn die reformatorische opgevoede jongvolwassenen: hoe denken en leven ze? En hoe hebben zij zich ontwikkeld tot wie ze nu zijn? Welke invloed heeft de (reformatorische) omgeving gehad op hun religieuze identiteitsontwikkeling en hoe waarderen zij die invloed? Hebben zij geëxploreerd en op welke manier? En hoe kunnen we gevoelens van niet goed genoeg zijn die jongeren hebben precies duiden?

Anne-Marije gaat in op deze vragen en bediscussieert wat de antwoorden op deze vragen betekenen voor huidige praktijken van geloofsopvoeding in gezin, school en kerk. In het webinar staat het perspectief van de geïnterviewde jongvolwassenen centraal. Anne-Marije brengt dit perspectief in gesprek met ontwikkelingspsychologische en godsdienstpedagogische perspectieven op religieuze vorming.

Denk mee!

Tijdens de webinar is er ruimte om via de chat te reageren en vragen te stellen. We kijken uit naar je deelname!   

>>klik hier om je aan te melden voor dit gratis webinar

Meer nieuws

  • Nieuw: cursus Dyslexiespecialist 3.0

   Schrijf je in voor de vernieuwde cursus Dyslexiespecialist 3.0! Maak kennis met het nieuwe dyslexieprotocol 3.0 en blijf up-to-date van de laatste ontwikkelingen van dyslexie. Meld je nog snel aan voor de cursus van 15 februari!

  • 'Alle kinderen houden van geschiedenis'

   In het DRS magazine met het thema 'Gedenken' wordt geschiedenisdocent Ton van der Schans geïnterviewd. Op school krijgt herdenken expliciet een plaats door het vak geschiedenis. Wat is nu de kern van dat vak en hoe is het verleden herdenken juist voor christenen betekenisvol?

  • Studiemiddag jeugdliteratuur - welkom!

   Op 18 maart duiken we met de leraren Nederlands weer een dag lang in de jeugdliteratuur. Samen denken we daarover na op een sfeervolle locatie. Zoals altijd staan er leerzame lezingen op het programma, tijd voor ontmoeting en ontspanning, en een gezamenlijke maaltijd. We hopen weer veel docenten Nederlands te ontmoeten, zowel uit het vo als het mbo. Ook andere belangstellenden van harte welkom!

  • Actieboek ter ere van 750 jaar Gouda

   Dit jaar bestaat Gouda, de stad van kaas en stroopwafels, 750 jaar. Maar wie Gouda zegt, zegt ook Driestar educatief. Driestar hogeschool is de leukste hogeschool van Gouda en menig (aanstaande) leraar heeft het ritje naar Gouda gemaakt voor een cursus of symposium van Driestar onderwijsadvies. Daar willen we jullie voor bedanken en daarom in dit 'verjaardagsjaar' ook een leuke actie van ons!

  • Nieuwe website Samen in ontwikkeling

   Www.sameninontwikkeling.nl is vernieuwd! De nieuwe website is overzichtelijker en visueler dan de oude. We hebben goed nagedacht over hoe we de kernpunten van SAM het duidelijkst kunnen weergeven. Zo heeft het nieuwe beroepsprofiel een prominente plek gekregen, net als Samen professionaliseren, een belangrijk ideaal van Samen in ontwikkeling.