Christian Perspective on Education - A practices approach

In deze cursus maak je kennis met verschillende visies op christelijk onderwijs wereldwijd en leer je ook de achtergronden daarvan begrijpen. Soms zijn deze praktisch van aard, soms ook cultureel, maar vaak ook liggen er bepaalde denkschema’s aan ten grondslag. In deze module leer je deze perspectieven beter te doorzien met het oog op het formuleren van een visie die passend is bij de eigen context. Door je te verdiepen in leiderschap, schoolethos, curriculum en ontwikkeling vanuit een christelijk perspectief, kun je het doorleefde ethos en de professionele competentie van al het personeel bevorderen.

Kosten: € 2000,-
Uren (sbu): 140 uur verdeeld over 1 jaar
Locatie: Gouda en online (blended)

Route
E.L. (Lydia) Bor

International office

Telefoon:
0182-540358 0182-540358


Deze cursus (module) maakt deel uit van het masterprogramma Learning and Innovation, track: Christian Education.

Inhoud

Binnen een internationale gemeenschap van studenten en deskundige (gast)docenten breid je je theoretische en praktische inzicht in christelijk onderwijs uit.

Uitgaande van je eigen observaties van de huidige praktijk van christelijk onderwijs, maak je kennis met verschillende visies op christelijk onderwijs wereldwijd en filosofische perspectieven op onderwijs vandaag de dag. We maken gebruik van de Engelstalige editie van ‘Gidsen. Een christelijke schoolpedagogiek’, en van de zogeheten ‘practices approach’ (geïnspireerd door onder andere Smith & Smith, 2009; Smith, 2018). Je wordt uitgenodigd om de visie voor je eigen school of onderwijsorganisatie te formuleren. Dit zal je helpen om toekomstige praktijken te verrijken.

De volledige omschrijving van deze cursus is te vinden op onze Engelstalige website

Doelgroep 

Als deelnemer ben je onderdeel van een leergemeenschap van masterstudenten en professoren. Voor Nederlandse deelnemers is deze cursus vooral interessant omdat de spiegel van het christelijk onderwijs wereldwijd een concrete inspiratiebron is voor het onderwijs in je klas en school. Deze cursus is een ‘blended learning programma’.

Data en programma

​29 augustus 2022 tot 10 februari 2023 (On-Campus week is van 6 tot 10 februari).

Het programma bestaat uit regelmatige online bijeenkomsten op dinsdagen, zelfstandige leertaken, groepsopdrachten en online lessen. Je moet rekenen op 140 studie-uren, verspreid over de volledige duur van deze cursus. Dat betekent dat je ongeveer 8 uur per week zult moeten besteden aan individuele studie of online bijeenkomsten. 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lydia Bor. Klik hier om je aan te melden voor deze cursus.
Let op: aanmelden kan tot 1 juni 2022.