Burgerschapsonderwijs

Persoonsvorming hoort tot de kernopdracht van christelijke scholen. Dat is voor ons het startpunt van burgerschapsonderwijs.

Het doel van burgerschapsonderwijs is dat leerlingen vanuit een Bijbelse visie op planmatige wijze voorbereid worden op hun deelname aan de samenleving. We verlangen ernaar dat leerlingen vanuit een christelijke levensvisie in alle levens- en gemeenschapsverbanden waarin God hen plaatst, zelfstandig en actief verantwoordelijkheid nemen voor gemeenschapsbelangen in en buiten de school.
 
In november 2020 heeft de Tweede Kamer ingestemd met een nieuwe wet om het burgerschapsonderwijs te versterken, de taak van de school te verduidelijken en de  burgerschapsopdracht een meer verplichtend karakter te geven. Als de Eerste Kamer de wet ook aanneemt, gaat de wet op 1 augustus 2021 in. Met onze expertise helpen wij jullie graag om het burgerschapsonderwijs in jullie school in lijn te brengen met deze nieuwe wet.

Routekaart Burgerschapsonderwijs 2021

In onze ‘Routekaart Burgerschapsonderwijs 2021’ hebben we op een rijtje gezet wat de nieuwe wet voor scholen betekent, wat jullie kunnen doen en wat je daarbij kan helpen. Deze routekaart kun je hier downloaden. Daarnaast kun je hieronder ons visiedocument Burgerschapsonderwijs downloaden, en kun je de praktische handreiking aanvragen.

Klik op de link voor meer informatie over ons aanbod voor:

Meer weten?

Neem contact op met Henk Vermeulen, regisseur Identiteit en vorming
 
H. (Henk) Vermeulen

Portefeuillehouder Identiteit en Vorming

Telefoon:
0182-760753 0182-760753
LinkedIn:
Twitter:

Nieuws

 • Persoonsvorming, ook dat nog?! - Online symposium 20 januari 2021

  Het is een woord dat steeds vaker opduikt in het onderwijs: persoonsvorming. Voor sommigen heeft het iets bedreigends, alsof het weer iets extra’s is dat de overheid op de overbeladen schouders van onderwijsgevenden legt. Voor anderen is het thema persoonsvorming te lang onderbelicht gebleven.

 • Begin je nieuwe schooljaar waardevol!

  Ooit ontdekt dat elke les die je geeft iets te maken heeft met een Bijbelse waarde? Mooi om dat deze zomervakantie eens te laten bezinken. Ontdek hier hoe waardenonderwijs jou kan helpen bij het vormgeven van de christelijke les.

 • Bezinning met je team in crisistijd

  Een van de dingen die je mist in deze crisistijd is de bezinning met je team. De regelmatige momenten rondom de Bijbel en met gebed tijdens de weekopening of de teamvergadering zijn weg. De komende weken plaatsen we wekelijks een Bijbelstudie online die geschikt is voor bezinning als team.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  Bekijk alle blogs ›