Literatuur in zicht

Literatuur in zicht is een methode over Nederlandse literatuur voor de bovenbouw van het christelijk voortgezet onderwijs. De methode is ontstaan uit de behoefte om reformatorische, protestants-christelijke, gereformeerde en evangelische scholen van kwalitatief goed lesmateriaal te voorzien.
J.M. (Annemarie) Nobel

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0182-760734 0182-760734
LinkedIn:

Nieuws

  • Wedstrijd kinderboekenweek: wie schrijft het mooiste gedicht?

    Doe mee met jouw klas! Voor jou als leerkracht is de opdracht eenvoudig: lees een boek voor dat na 2010 verschenen is. Daarna mogen je leerlingen aan de slag met een verwerkingsopdracht: maak een gedicht over het boek. Komt het beste gedicht uit jouw klas? Dan winnen jouw leerlingen een boekenpakket voor jullie klassenbieb!

  • Meedoen aan onderzoek ‘Praten over boeken’

    Vandaag start de nationale kinderboekweek weer. Interactief voorlezen is een bekende activiteit in het basisonderwijs. De Vrije Universiteit wil er graag meer van weten en start daarom een onderzoek.

  • Boekenopdracht Boekenweek voor jongeren

    Rond de Boekenweek van jongeren (17-26 september) kan een bericht over jeugdliteratuur natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig wordt op alle VO-scholen steeds meer gelezen. Dat dat hard nodig is, weet iedereen. Een groeiend aantal docenten maakt gebruik van de website www.boekenopdracht.nl, een initiatief van de CVHO en Driestar educatief.

Lees meer nieuws ›