Toetsing

Goed toetsen is meer dan alleen meten.

Het afnemen van toetsen is een essentieel onderdeel in het leerproces. Het is belangrijk dat de docent zich realiseert met welk doel hij een toets afneemt, wat hij precies wil toetsen, hoe hij dat gaat doen, hoe hij rekening houdt met de verschillen tussen leerlingen en wat hij vervolgens met de resultaten doet. Daarnaast is het belangrijk dat een goede toetspraktijk is verankerd in gedegen toetsbeleid.

Driestar onderwijsadvies helpt je graag bij het realiseren van een goed toetsbeleid.

A.R. (Anne-Marije) de Bruin

Onderwijsadviseur

Telefoon:
06-22852978 06-22852978
LinkedIn:

Nieuws

  • Vrolijke kinderstemmen in Gouda en Kapelle

    Op woensdagmiddag 22 januari klinken er vrolijke kinderstemmen op de kantoren in Gouda en Kapelle van Driestar educatief. Verschillende kinderen worden door hun ouders naar de citotraining gebracht. Simone was één van de kinderen die wilde oefenen met de Citotoetsen. Enige tijd later vertellen Simone en haar moeder over de ervaringen met de training.

  • Positieve beoordeling NIO

    De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

  • Diagnostische tussentijdse toets biedt grote meerwaarde

    Vanaf 2015 kunnen scholen meedoen aan de pilot diagnostische tussentijdse toets (DTT) van het College voor Toetsing en Examinering (CvTE). Driestar onderwijsadvies begeleidt de pilot op diverse vo-scholen.

Lees meer nieuws ›