Toetsing

Goed toetsen is meer dan alleen meten.

Het afnemen van toetsen is een essentieel onderdeel in het leerproces. Het is belangrijk dat de docent zich realiseert met welk doel hij een toets afneemt, wat hij precies wil toetsen, hoe hij dat gaat doen, hoe hij rekening houdt met de verschillen tussen leerlingen en wat hij vervolgens met de resultaten doet. Daarnaast is het belangrijk dat een goede toetspraktijk is verankerd in gedegen toetsbeleid.

Driestar onderwijsadvies helpt je graag bij het realiseren van een goed toetsbeleid.

A.R. (Anne-Marije) de Bruin

Onderwijsadviseur

Telefoon:
06-22852978 06-22852978
LinkedIn:

Nieuws

 • Vrolijke kinderstemmen in Gouda en Kapelle

  Op woensdagmiddag 22 januari klinken er vrolijke kinderstemmen op de kantoren in Gouda en Kapelle van Driestar educatief. Verschillende kinderen worden door hun ouders naar de citotraining gebracht. Simone was één van de kinderen die wilde oefenen met de Citotoetsen. Enige tijd later vertellen Simone en haar moeder over de ervaringen met de training.

 • Positieve beoordeling NIO

  De Nederlandse Intelligentietest voor Onderwijsniveau (NIO), is onlangs positief beoordeeld door de COTAN. De test is beschikbaar voor onder andere de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs!

 • Diagnostische tussentijdse toets biedt grote meerwaarde

  Vanaf 2015 kunnen scholen meedoen aan de pilot diagnostische tussentijdse toets (DTT) van het College voor Toetsing en Examinering (CvTE). Driestar onderwijsadvies begeleidt de pilot op diverse vo-scholen.

Lees meer nieuws ›

Blogs

  • Worden jongeren steeds slimmer?

   Door Dr. P.M. (Piet) Murre

   We worden steeds slimmer in Nederland. Vooral de jongeren. Want er zijn steeds meer vwo’ers en havisten. Het aantal vmbo’ers daalt. Maar worden we inderdaad steeds slimmer? Wat is hier aan de hand?

   Lees meer ›
  Bekijk alle blogs ›