Didactisch vakmanschap

Het didactisch vakmanschap van de leerkracht is de basis voor onderwijs van hoge kwaliteit.  De onderwijsadviseurs van Driestar onderwijsadvies helpen je om je leerkrachtvaardigheden te verbeteren. Individueel of als team. Bij een begeleidingstraject gaan we onder andere aan de slag met doelgericht, cyclisch en planmatig werken. Want iedere leerling heeft recht op een ononderbroken leerproces.
W.M. (Martijn) Schumacher

Onderwijsadviseur

Telefoon:
0652581183 0652581183
LinkedIn:

Blogs

  Bekijk alle blogs ›

Nieuws

 • Teamwork makes the dream work

  Leerlingen doelgericht laten samenwerken heeft veel voordelen. Samenwerkend – of coöperatief – leren werkt net als een hefboom. Als je een hefboom goed gebruikt, kun je met weinig moeite een zware last tillen. Zo is het ook met coöperatieve leerstrategieën: als je ze goed gebruikt, kun je met weinig moeite de onderwijsresultaten radicaal verbeteren.

 • Elk kind is van nature een onderzoeker, niet elk kind wordt een academicus

  Wat is dit? Hoe werkt dit? Waarom? Hoe moet dat? Peuters stellen eindeloos vragen bij elk nieuw ding dat ze ontdekken. En ze ontdekken veel! Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar wat er om hen heen gebeurt. In hun spel zijn ze constant bezig met uitvinden hoe de wereld in elkaar zit. De kunst in ons onderwijs is om hen zo nieuwsgierig en gemotiveerd te laten blijven.

 • Weekend van de Wetenschap

  Weekend van de Wetenschap is hét landelijke evenement voor wetenschap en technologie. Op 6 en 7 oktober openen bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en musea hun deuren voor kinderen.

Lees meer nieuws ›