VGS en Driestar educatief ontwikkelen leergangen 3 februari 2016

VGS en Driestar educatief werken samen aan leergangen voor schoolleiders waarmee ze hun (her)registratie in het schoolleidersregister kunnen halen. Het is voor directeuren uit het christelijk/reformatorisch onderwijs hét aanbod om hun professionaliteit verder te ontwikkelen en ook nog eens hun herregistratie veilig te stellen.

Opzet

VGS en Driestar educatief hebben een werkgroep opgestart waarbinnen intensief wordt overlegd over de opzet van de leergangen. Ook is er contact met federaties van scholen. Uitgangspunt is dat in elke leergang een of twee professionaliseringsthema’s centraal staan. Te denken valt aan een leergang waarin het thema regie & strategie (bedrijfsvoering) gecombineerd wordt met omgaan met het bestuur, een leergang over leidinggeven aan verandering of een leergang HRM in combinatie met persoonlijk leiderschap. Iedere leergang wordt op dezelfde manier opgebouwd en bestaat uit een persoonlijke leerlijn en een leerlijn kennis en vaardigheden. Elke leergang kent ongeveer vijf contactmomenten. Tussentijds wordt gewerkt aan kennisnemen en toepassen van theorieën die de schoolleider verder helpen in de dagelijkse schoolpraktijk. Ook samenwerkingsopdrachten en onderlinge coaching behoren tot de opdrachten die tussentijds moeten worden uitgevoerd.

Vervolg

De leergangen zullen bij het schoolleidersregister primair onderwijs aangeboden worden ter certificering. Herregistratie kan dan op een eenvoudige manier plaatsvinden door aan te geven welke leergang(en) gevolgd is/zijn. Inschrijven voor de leergangen is mogelijk vanaf eind april 2016. De leergangen starten in het nieuwe cursusjaar. Nadere gegevens over kosten, tijdsinvestering en planning hopen we over enkele maanden publiceren. Hou daarom onze websites in de gaten! Voor verdere informatie kunt je contact opnemen met Thea de Mots (HR Manager).

Meer nieuws