Leerlijnen jonge kind: instroomleerroute wijzigen 14 juli 2016

Heb je in het afgelopen cursusjaar leerlingen die toen instroomden in groep 1 gekoppeld aan de leerroute ‘Basis (instroom)’? Dan moet je voor deze leerlingen de leerroute nu wijzigen naar ‘Basis’.

De instroomleerroute gebruik je namelijk alleen in het instroomjaar. Omdat de leerlingen nu opnieuw in groep 1 zitten, krijgen ze dezelfde leerroute als de andere leerlingen in groep 1. Dat betekent dat de 1a-doelen voor hen opnieuw oranje kleuren, als deze nog niet behaald zijn. Heeft de leerling de 1a-doelen al behaald? Dan kun je eventueel vast werken aan 1b-doelen, of aan extra doelen. Dit is afhankelijk van de keuzes die jullie als school hierin gemaakt hebben.
Voor leerlingen die in het komende cursusjaar na januari in gaan stromen in groep 1, kun je de instroomleerroute weer gebruiken.

Leerroute wijzigen

Het aanpassen van de leerroute bij deze instroomleerlingen doe je als volgt:
  • Ga in ParnasSys naar deze leerling.
  • Klik op begeleiding > leerlijnen
  • Klik op ‘bewerken’ achter het leerlijnenpakket ‘Leerlijnen jonge kind (DE)’
  • Kies bij ‘Alle leerroutes instellen op’ voor ‘Basis’
  • Klik vervolgens op ‘opslaan’.
Heeft een leerling al doelen behaald met de leerroute ‘Basis (instroom)’? Dan zullen deze doelen ook groen blijven na het wijzigen van de leerroute. Het wijzigen van de leerroute heeft namelijk alleen invloed op wanneer doelen oranje worden, niet op afgevinkte of ingeplande doelen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het wijzigen van de leerroute? Dan kun je contact met ons opnemen via e-mail.

 

Meer nieuws