Sociale vaardigheidsspellen in ZIEN! 27 september 2016

Juist tijdens spelletjes oefenen kinderen heel gericht met sociale vaardigheden. Zeker als je het als leerkracht goed begeleidt. Sinds deze week staat in ZIEN! een overzicht van sociale vaardigheidsspellen én wordt er vermeld bij welke dimensie(s) van ZIEN! een spel past.

Handelingssuggesties

In de handelingssuggesties is op dit moment te vinden hoe je als leerkracht met de leerling of groep kunt werken aan de leerdoelen. Om het voor jou als leerkracht gemakkelijk te maken, is er een selectie van sociale vaardigheidsspellen gemaakt. Deze selectie is gebaseerd op bruikbaarheid en  ontwikkelingsleeftijd van basisschoolkinderen. Dat betekent dat alle groepen in het primair onderwijs er mee aan de slag kunnen gaan. Er is in één oogopslag te zien welk spel goed aansluit bij het leerdoel en voor welke leeftijd het geschikt is. Het grote voordeel hiervan is dat je als leerkracht niet meer zelf op zoek hoeft te gaan. Alle informatie wordt overzichtelijk aangeboden.

Overzicht

De selectie van deze sociale vaardigheidsspellen is in een overzicht te vinden. Dat staat onder Informatief onder het kopje ‘Sova-methoden’ en bij de handelingssuggesties op groepsniveaus.
Bij ieder spel is te zien of het individueel, groepsgewijs en/of klassikaal aangeboden kan worden, voor welke ontwikkelingsniveaus het geschikt is en aan welke dimensie(s) van ZIEN! je ermee kunt werken.
Daarnaast is er in kernwoorden weergegeven wat centraal staat bij het spel en waar de kinderen aan gaan werken als ze met een spel bezig zijn.
Voor jou als leerkracht geldt dat je aan de hand van de kernwoorden, de ontwikkelingsleeftijd en de dimensies van ZIEN! een spel kunnen kiezen dat aansluit bij het leerdoel van de groep of de leerling.

Mediatheek Driestar educatief

Veel van de genoemde spellen zijn te leen via de mediatheek van Driestar educatief. Meer informatie over een abonnement kun je hier vinden.

Tips welkom

Heb je tips voor aanvullende spellen of sova-materialen? We horen ze graag! Je kunt je tips mailen naar info@zienvooronderwijs.nl. De komende tijd zal deze lijst met spellen worden uitgebreid. Kijk daarom regelmatig in ZIEN! als je geattendeerd wilt worden op bruikbare spellen.

Meer nieuws