Zomerschool 2021 | Pandemie: kantelpunt of pas op de plaats? 11 mei 2021

Ben je op zoek naar verdieping? Is het einde van je studie in zicht, of ben je net aan het werk? Ben jij benieuwd naar hoe andere jongvolwassenen als christen in het leven staan? Dan is de zomerschool wat voor jou. Sprekers met verschillende expertise delen hun persoonlijke verhaal en kennis met je.

Hoe verandert onze wereld

De coronapandemie stelt ons voor veel vragen. Ook over de plek die we als christen innemen in deze wereld. Verandert de wereld door corona? Verandert ons leven erdoor? Of is het enkel een pas op de plaats? Maakt het ons meer ik-gericht, of wij-gericht? 

Toerusten

Verschillende sprekers zullen dit perspectief in hun bijdrage betrekken. Actualiteit en persoonlijke inbreng staan hoog in het vaandel van de zomerschool. Om jou beter toe te rusten op weg naar morgen. Op weg naar dé toekomst.

Hoofd, hart en handen

Elk dagdeel is er een andere spreker en ook de invulling per dagdeel verschilt. Kunst, wetenschap, cultuur en samenleving komen allemaal langs. We werken met hoofd, hart en handen. Als rode draad faciliteren we je persoonlijke reflectie en het vorm en woorden geven aan je staan in dit leven. Drijfveren en relaties zijn daarin belangrijk.

Afwisselend

We starten met een open Bijbel en maken eerst nader kennis met elkaar. Kunstkenners, musici, bestuurders en hoogleraren wisselen elkaar af in het programma. Denk aan sprekers zoals Henk Jochemsen, Gor Khatchikyan, Eline Zandee-Kranendonk, Aart Nederveen, Bart Jan Spruyt en Diederik van Dijk.

Vormend

​​​​​​​Rens Rottier en Jan Kloosterman zijn er voor de reflectie, de dialoog en het invullen van de persoonlijke leerlijn die door het hele programma loopt. En er is ruim de tijd om elkaar te spreken en ontmoeten (op anderhalve meter!). Bij elkaar een intensief en boeiend programma waarvan oud-deelnemers zeggen dat het hen gevormd heeft en diepe indrukken heeft nagelaten.​​​​​​​​​​​​​​
 
Kijk hier voor meer informatie, het programma en aanmelden.

Meer nieuws

  • Leerstoel Christelijke pedagogiek van Driestar educatief naar Theologische Universiteit Apeldoorn

   Het College van Bestuur van Driestar educatief (DE) heeft in 2016 een leerstoel ‘Christelijke pedagogiek’ opgericht en deze als bijzondere leerstoel ondergebracht bij de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Per 1 september 2021 zal dit een reguliere leerstoel aan de TUA worden.

  • Diplomering post-hbo-opleiding Hoogbegaafdheid & Differentiatie

   Donderdag 27 mei j.l. was het zover, 15 studenten namen hun diploma in ontvangst na het volgen van de opleiding rond hoogbegaafdheid. Deze studenten mogen zich nu specialist hoogbegaafdheid & differentiatie noemen. Doordat zij bij ons een landelijk erkende opleiding hebben gevolgd staan deze specialisten geregistreerd in het landelijk register.

  • Lectoraatsdag 29 september 2021: Als desem in het deeg, verhalen die vormen en verbinden

   PCGVO en Driestar educatief hebben een lectoraat ingericht over protestants vormingsonderwijs op de openbare basisschool. Op de lectoraatsdag van 29 september zal de installatie van associate lector dr. Jan van Doleweerd plaatsvinden.

  • Aanmelden vernieuwde Wonderlijk gemaakt Basis

   De lesmethode Wonderlijk gemaakt Basis is vernieuwd. Voor de gebruikers van de huidige methode gaat er wat veranderen. In dit nieuwsbericht lees je meer over deze veranderingen en wat je moet doen om toegang te krijgen tot het herziene materiaal.

  • Gods werkelijkheid betrekken bij lessen

   Leerstof en vakinhoud gaan over de werkelijkheid. Daarmee gaan ze ook over Gods werkelijkheid. Welke rol speelt de leerling in deze werkelijkheid? Die vraag heeft alles met christelijk burgerschap te maken. De zeven principes van de Didactische diamant helpen om een vakles vanuit christelijk perspectief vorm te geven.